Κοσμος

Ο Τσαβούσογλου ειρωνεύεται τους Ευρωπαίους: «Θα κρυώσουν, ο Θεός να τους βοηθήσει»

«Εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα στο ζήτημα του αερίου»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Τσαβούσογλου ειρωνεύεται τους Ευρωπαίους: «Θα κρυώσουν, ο Θεός να τους βοηθήσει»
Μεβλούτ Τσαβούσογλου © EPA/ALESSANDRO DI MEO

Μεβλούτ Τσαβούσογλου για ενεργειακή κρίση και Ευρώπη: «Ο Θεός να τους βοηθήσει, θα κρυώσουν τον χειμώνα».

Ειρωνικός εμφανίστηκε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου για τη διαχείριση της Ευρώπης στο θέμα της ενεργειακής κρίσης. «Δεν έχουν όραμα, ζηλεύουν, δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε ευρωπαϊκή πολιτική γι’ αυτό θα κρυώσουν. Ο Θεός να τους βοηθήσει, ενώ η Τουρκία δεν έχει κανένα πρόβλημα», είπε  σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

«Αν η ΕΕ είχε κινηθεί μαζί μας και είχε αφήσει στην άκρη την αλαζονεία της, τότε θα ήταν ένας παγκόσμιος παίκτης που θα χειροκροτούσαν όλοι όρθιοι. Όμως δεν έχουν όραμα. Η αλαζονεία, η ζήλεια τους τυφλώνει. Τα λέω και στους ίδιους. Δείτε τώρα, έρχεται ο χειμώνας. Κυρίως οι χώρες της Ευρώπης αναρωτιούνται πώς θα περάσουν το χειμώνα; Πόσο κρύο θα έχει; Κάποιες χώρες βάζουν ανώτατο όριο στους θερμοστάτες. Κάποιες στους 19 (βαθμούς Κελσίου), κάποιες στους 20. Ο Θεός να τους βοηθήσει. Εγώ στους 20 κρυώνω», σχολίασε ο Τούρκος υπουργός.

«Εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα στο ζήτημα του αερίου, συμβαίνει λόγω των πολιτικών μας» πρόσθεσε, εννοώντας ότι η Άγκυρα αρνείται να επιβάλλει κυρώσεις στη Μόσχα.

Δηλώσεις Τσαβούσογλου 

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου εξαπέλυσε νέες απειλές κατά της Ελλάδας.

«Η Τουρκία πρέπει να προστατεύσει τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων ενώ προστατεύει ταυτόχρονα τα δικά της συμφέροντα. Κάνουμε τα πάντα για να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας στην Ανατολική Μεσόγειο, στην υφαλοκρηπίδα μας και στο Αιγαίο. Αφού καθορίσαμε τα όρια της υφαλοκρηπίδας μας, δεν έχουμε επιτρέψει σε κανένα πλοίο να εισέλθει στην υφαλοκρηπίδα μας. Η “ελληνική Κύπρος” και η Ελλάδα θέλησαν να φέρουν τα πλοία τους ή τα πλοία άλλων χωρών στην υφαλοκρηπίδα μας 9 φορές τον τελευταίο 1 χρόνο, δεν τους το επιτρέψαμε. Προστατεύουμε αυτά τα μέρη».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ