- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στο σκοτάδι εμβληματικά κτήρια και μουσεία στο Παρίσι λόγω ενεργειακής κρίσης
Οι αρχές κατεβάζουν τους διακόπτες
Γαλλία: Σβηστά φώτα σε δημοτικά, εμβληματικά κτήρια του Παρισιού για μείωση της κατανάλωσης ρεύματος - Μείωση και στη θέρμανση
Δεν θα φωτίζονται πλέον τη νύχτα το Δημαρχείο του Παρισιού στη Γαλλία, ο Πύργος Σεν-Ζακ, τα δημοτικά μουσεία, τα δημαρχεία των διαμερισμάτων της πρωτεύουσας από τις 23 Σεπτεμβρίου εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης, όπως ανακοίνωσε σήμερα η δήμαρχος του Παρισιού, Αν Ινταλγκό.
Η δήμαρχος του Παρισιού θα ζητήσει από το γαλλικό κράτος και από τους ιδιώτες ιδιοκτήτες να λάβουν μέτρα προς την ίδια κατεύθυνση για τα εθνικά και τα ιδιωτικά μνημεία. Ο νυκτερινός φωτισμός θα συνεχισθεί στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας για λόγους ασφαλείας.
Μεταξύ των επιβλητικότερων μνημείων του Παρισιού, το Δημαρχείο (Hôtel de Ville) ήταν μέχρι σήμερα φωτισμένο μέχρι τη 01.00, όπως και ο Πύργος του Άιφελ, που θα σβήνει με την αναχώρηση του τελευταίου επισκέπτη στις 23.45, επιβεβαίωσε η Αν Ινταλγκό.Όσο για τις γέφυρες της πρωτεύουσας, το τέλος του διακοσμητικού φωτισμού μπορεί να έρθει αν αυτό θα είναι σύμφωνο με τις απαιτήσεις ασφαλείας της ναυσιπλοΐας στο ποτάμι, διευκρίνισε ο αντιδήμαρχος Οικολογικής Μετάβασης Νταν Λερτ.
Γαλλία: Το πλάνο για μείωση της κατανάλωσης και στη θέρμανση
Η θερμοκρασία στα δημοτικά κτίρια θα χαμηλώσει κατά έναν βαθμό στην ημέρα, από τους 19° στους 18° Κελσίου, εκτός των γηροκομείων και των βρεφονηπιακών σταθμών και στους 12° Κελσίου το βράδυ και τα σαββατοκύριακα, ανακοίνωσε επίσης η Αλ Ινταλγκό. Ο δήμος του Παρισιού θα μεταθέσει επίσης την έναρξη λειτουργίας της θέρμανσης «πλησιάζοντας περισσότερο προς τον χειμώνα» και σε καθημερινή βάση η θέρμανση θα ξεκινά 30 λεπτά αργότερα. Η θερμοκρασία των κολυμβητηρίων θα μειωθεί κατά έναν βαθμό, τόσο εντός του νερού όσο στους υπόλοιπους χώρους. Σήμερα, είναι ρυθμισμένη στους 26 βαθμούς στο νερό και 27 στην ατμόσφαιρα.
Στόχος του σχεδίου περικοπών είναι η μείωση κατά ακόμη 10% της ενεργειακής κατανάλωσης της πόλης, που αντιστοιχεί την ενεργειακή κατανάλωση 226 σχολείων, διευκρινίζει η δήμαρχος του Παρισιού.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Αν με άκουγε, θα είχε υπάρξει συμφωνία με τη Ρωσία εδώ και πολύ καιρό», τονίζει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Τα μέτρα επιβάλλονται μετά τα επεισόδια και τις λεηλασίες που σημειώθηκαν στο περιθώριο των διαδηλώσεων
«Εσύ είσαι ο άνθρωπος που θέλω στο πλευρό μου, Μπίμπι», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Νέο πλήγμα στο Vision 2030, το φιλόδοξο πρόγραμμα οικονομικού μετασχηματισμού του βασιλείου
Η οικογένειά της επιβεβαίωσε ότι πέθανε στο νοσοκομείο έχοντας κοντά της τους αγαπημένους της
Γιατί οι φωτιές αυτές είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες
Ο πρώην ταξιτζής, Πολ Μακένζι αυτοανακηρύχθηκε πάστορας και ίδρυσε τη Διεθνή Εκκλησία της Χαρμόσυνης Είδησης
Οχυρώνονται» τα καταστήματα της πολυτελούς Βία Μοντεναπολεόνε
Η παρέμβαση για τις εκλογές
Οι εταιρείες μεταπώλησης αναζητούν τις ύποπτες αγγελίες
Η 68χρονη δημοσιογράφος κάλυψε επί δεκαετίες πολέμους και κρίσεις σε όλο τον κόσμο
Από τον σχολιαστή του CNN μέχρι την πρώην παρουσιάστρια του Fox
2.400 συλλήψεις, απαγορεύσεις κυκλοφορίας και φόβοι για νέα επεισόδια
Δορυφορικές εικόνες είχαν αναζωπυρώσει τις ελπίδες για τον εντοπισμό του Lockheed Electra
Η εταιρεία απειλείται με πρόστιμο 200.000 δολαρίων την ημέρα
Γιατί η Μόσχα δεν θεωρεί ακόμη τη σύγκρουση νίκη
Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή και έδωσε εντολή στους ανθρώπους να μείνουν στα σπίτια τους
Ο Ολλανδός ηγέτης και ο σύντροφός του θα γίνουν γονείς την άνοιξη του 2027
Η νέα μαρτυρία στο δικαστήριο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.