Κοσμος

Ο χάρτης με την προέλαση των Ουκρανών στο Χάρκοβο - Σε πανικό οι Ρώσοι (βίντεο)

Πόσα εδάφη έχουν ανακαταλάβει οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Στην Ουκρανία οι Ρώσοι χάνουν στο Χάρκοβο. Ο χάρτης με την προέλαση των Ουκρανών. Το βίντεο με τα λάφυρα του πολέμου, καθώς η Ρωσία τρέπεται σε φυγή.

Στα σύνορα με τη Ρωσία στα βορειοανατολικά της Ουκρανίας έχουν φθάσει οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, συνεχίζοντας την προέλασή τους και απελευθερώνοντας τον έναν οικισμό μετά τον άλλο.

Μπορεί οι Ρώσοι να επιμένουν να ισχυρίζονται ότι κερδίζουν στην Ουκρανία, ωστόσο τα βίντεο στα social media και οι χάρτες διαψεύδουν τους ισχυρισμούς της Μόσχας.

Εγκαταλελειμμένα ρωσικά τανκ και στρατιωτικά οχήματα, ολόκληρες αποθήκες γεμάτες όλμους και σφαίρες στα χέρια των ουκρανικών δυνάμεων. Η ουκρανική σημαία κυματίζει και πάλι σε χωριά, την ώρα που η ρωσική γίνεται παρανάλωμα του πυρός.

«Έχει φθάσει η ώρα να προετοιμαστούμε για μια ουκρανική νίκη στον πόλεμο» επισημαίνουν διεθνείς αναλυτές. Οι Ουκρανοί προελαύνουν στο Χάρκοβο, εκμεταλλευόμενοι το μοιραίο λάθος της Ρωσίας να μεταφέρει επίλεκτες στρατιωτικές μονάδες στη Χερσώνα, φοβούμενη μεγάλη επίθεση από την Ουκρανία μετά και τις απειλές του Κιέβου για βομβαρδισμό της Κριμαίας.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η απώλεια του Σεβεροντονέτσκ στο Ντονμπάς ήταν η αρχή για τη μεγάλη ουκρανική αντεπίθεση

Σημαντικές νίκες έχουν σημειώσει οι Ουκρανοί και στην περιοχή του Ντονμπάς, όπου μετά την απώλεια του Σεβεροντονέτσκ από τη Ρωσία, πέρασαν στην αντεπίθεση, αναγκάζοντας τους Ρώσους να εγκαταλείψουν άρον άρον τις θέσεις τους και να υποχωρήσουν άτακτα.

Στο βίντεο που δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα «Telegraph», παρουσιάζεται η προέλαση των Ουκρανών στο Χάρκοβο -σημαντική βιομηχανική περιοχή, η οποία εδώ και μήνες βομβαρδίζεται από τους Ρώσους.

Υπενθυμίζεται ότι υπό ουκρανικό έλεγχο βρίσκεται πλέον έκταση 3.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων στα βορειοανατολικά της χώρας.