Κοσμος

Το Κρεμλίνο επιμένει για την Ουκρανία: Εμείς κερδίζουμε

Παρά την προέλαση του ουκρανικού στρατού τις τελευταίες μέρες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κρεμλίνο για Ουκρανία: Η «στρατιωτική επιχείρηση» θα επιτύχει
Πόλεμος στην Ουκρανία © EPΑ Pool

Κρεμλίνο για Ουκρανία: Η «στρατιωτική επιχείρηση» θα επιτύχει.

Το Κρεμλίνο επέμεινε σήμερα ότι η Ρωσία θα πετύχει τους στρατιωτικούς της στόχους στην Ουκρανία, στην πρώτη δημόσια απάντηση στα σημαντικά κέρδη της ουκρανικής πλευράς στο πεδίο της μάχης.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ αρνήθηκε να απαντήσει άμεσα, όταν ερωτήθηκε εάν ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει εμπιστοσύνη στην ηγεσία του στρατού του, απαντώντας ότι η «ειδική επιχείρηση» θα συνεχιστεί έως ότου πετύχει τους στόχους της.

«Η στρατιωτική επιχείρηση συνεχίζεται», δήλωσε ο Πεσκόφ. «Και θα συνεχιστεί έως ότου επιτευχθούν οι στόχοι που ορίστηκαν αρχικά».

«Φυσικά, οι όποιες ενέργειες του στρατού που εκτελούνται στο πλαίσιο της ειδικής επιχείρησης αναφέρονται στον Ανώτατο Διοικητή», δήλωσε ο Πεσκόφ, αναφερόμενος στον Πούτιν. «Ο πρόεδρος είναι σε διαρκή επικοινωνία με τον υπουργό Άμυνας και όλους τους στρατιωτικούς διοικητές. Δεν μπορεί να γίνεται κάτι άλλο κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», πρόσθεσε.

Ήταν η πρώτη αντίδραση από το Κρεμλίνο στην ουκρανική αντεπίθεση την περασμένη εβδομάδα, κατά την οποία το Κίεβο υποστηρίζει ότι ανακατέλαβε πάνω από 3.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδαφών σε διάστημα μερικών μόνο ημερών.

Ερωτηθείς εάν ο Πούτιν θα δώσει εντολή για γενική επιστράτευση ως απάντηση στην αντεπίθεση της Ουκρανίας, ο Πεσκόφ παρέπεμψε το ερώτημα στο υπουργείο Άμυνας.

 Έως τώρα ο Πούτιν δεν έχει καταφύγει στην επιστράτευση των μονάδων εφέδρων της Ρωσίας, που αριθμούν περίπου 2 εκατ. άνδρες οι οποίοι υπηρέτησαν στρατιωτική θητεία μέσα στα πέντε προηγούμενα χρόνια.

Ο Πεσκόφ δήλωσε επίσης ότι η Ρωσία δεν διαβλέπει προοπτικές για ειρηνευτικές συνομιλίες με την Ουκρανία ούτε βάση για τέτοιου είδους συνομιλίες.

Τα εδάφη που κέρδισαν γρήγορα οι Ουκρανοί στην περιοχή του Χαρκόβου είχαν ως αποτέλεσμα η Μόσχα να βρεθεί αντιμέτωπη με την πιο σοβαρή ήττα της από τότε που απωθήθηκε από τα περίχωρα της πρωτεύουσας Κίεβο τον Απρίλιο. Η προέλαση στέρησε από τη Ρωσία σημαντικά κέντρα επιμελητείας που χρησιμοποιούσε για να τροφοδοτεί τις δυνάμεις της στην ανατολική Ουκρανία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ