Κοσμος

O ηγέτης του ρωσικού Κομμουνιστικού Κόμματος ζητά γενική επιστράτευση για να «κερδίσουμε τον πόλεμο»

Η απαγορευμένη λέξη που χρησιμοποίησε ο Γκενάντι Ζιουγκάνοφ

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρώσος στρατιώτης στη Χερσώνα της Ουκρανίας εκτοξεύει αντιαρματικό βλήμα
Ρώσος στρατιώτης στη Χερσώνα της Ουκρανίας εκτοξεύει αντιαρματικό βλήμα © EPA/RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS SERVICE

Δεν υπάρχει ειδική στρατιωτική επιχείρηση, μόνο πόλεμος, ξεκαθαρίζει ο ηγέτης των Ρώσων κομμουνιστών και ζητά γενική επιστράτευση για να κατακτήσει η Ρωσία το Ντονμπάς.

Ο ηγέτης του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ) Γκενάντι Ζιουγκάνοφ χαρακτήρισε δημόσια «πόλεμο» αυτό που συντελείται στην Ουκρανία.

«Σε τι διαφέρει η ειδική στρατιωτική επιχείρηση από τον πόλεμο; Την στρατιωτική επιχείρηση μπορείτε να την σταματήσετε οποιαδήποτε στιγμή. Τον πόλεμο δεν μπορείτε να τον σταματήσετε, ο πόλεμος τελειώνει είτε με νίκη είτε με ήττα» αναφέρει το κανάλι στο Telegram του ιστότοπου SOTA, επικαλούμενο δήλωση που έκανε ο Ζιουγκάνοφ.

Και προσθέτει: «Θέλω να σκεφτείτε ότι γίνεται πόλεμος, τον οποίο δεν έχουμε το δικαίωμα να τον χάσουμε». Η δήλωση έγινε κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κομμουνιστικού Κόμματος στην Κρατική Δούμα (Κάτω Βουλή).

«Σήμερα η τύχη της Ρωσίας εξαρτάται από την νίκη στο Ντονμπάς, χρειάζεται γενική επιστράτευση στη χώρα, χρειάζονται εντελώς άλλοι νόμοι» τόνισε ακόμη ο Ζιουγκάνοφ.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα οι Ουκρανοί σημειώνουν τη μία νίκη μετά την άλλη, ανακαταλαμβάνοντας περιοχές που είχαν υπό τον έλεγχό τους οι Ρώσοι στο Ντονμπάς (Ανατολική Ουκρανία). Στα social media έχουν αναρτηθεί βίντεο που δείχνουν μάχες σώμα με σώμα, Ουκρανούς να καίνε ρωσικές σημαίες ή να επιδεικνύουν ρωσικό πολεμικό υλικό, το οποίο εγκατέλειψαν άρον άρον οι Ρώσοι.

Ukrainian soldiers burn Russian flag in Vovchansk as they regain territory
Close combat shoot out ends with Ukrainian forces blowing up Russian vehicle

«Πόλεμος», η απαγορευμένη λέξη στη Ρωσία για την εισβολή στην Ουκρανία

Οι ρωσικές αρχές επίσημα χαρακτηρίζουν τις ενέργειες των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στην Ουκρανία «ειδική στρατιωτική επιχείρηση». Η λέξη «πόλεμος» που χρησιμοποιείται σε αυτό το πλαίσιο χαρακτηρίζεται «ψευδής» και μάλιστα «δυσφήμιση των ενόπλων δυνάμεων». Ως εκ τούτου, εκείνος που χρησιμοποιεί την λέξη «πόλεμος» απειλείται με δικαστική δίωξη.

Επίσης ο βουλευτής του ΚΚΡΟ Μιχαήλ Ματβέγιεφ , ο οποίος τον Φεβρουάριο είχε ταχθεί κατά της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, πρότεινε στους συναδέλφους του βουλευτές που είναι μέλη του κυβερνώντος κόμματος «Ενιαία Ρωσία» όπως και στους επικεφαλής των περιοχών, να καταταγούν εθελοντές και να πάνε να πολεμήσουν, αναφέρει ο ιστότοπος Sibir.Realii.

Με τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας να συνεχίζουν την προέλαση σε περιοχές στα ανατολικά και νότια της χώρας, απελευθερώνοντας οικισμούς, διεθνείς αναλυτές επισημαίνουν ότι είναι «ώρα να προετοιμαστούμε για μια ουκρανική νίκη στον πόλεμο» με τη Ρωσία.

Ukrainian army shows off 'war trophies' of abandoned Russian equipment, weapons and ammo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ