Κοσμος

Ένταση με τον πρίγκιπα Άντριου στη νεκρική πομπή της Ελισάβετ - «Είσαι άρρωστος γέρος» (βίντεο)

Πώς αντέδρασε ο πρίγκιπας όταν του φώναξε ο άνδρας - Καρέ καρέ η σύλληψη

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Άνδρας επιτέθηκε φραστικά στον πρίγκιπα Άντριου στη νεκρική πομπή της Ελισάβετ στο Εδιμβούργο. «Είσαι ένας άρρωστος γέρος», του φώναξε άνδρας, ο οποίος συνελήφθη στη Σκωτία.

Απρόοπτη εξέλιξη στη νεκρική πομπή της βασίλισσας Ελισάβετ στο Εδιμβούργο της Σκωτίας. Την ώρα που η πομπή μετέφερε τη σορό στον Καθεδρικό, ένας άνδρας -απευθυνόμενος στον πρίγκιπα Άντριου- φώναξε: «Είσαι άρρωστος γέρος».

Επικράτησε ένταση, με αστυνομικούς να συλλαμβάνουν τον άνδρα μετά τη φραστική επίθεση. Με επικεφαλής τον βασιλιά Κάρολο Γ’, η πομπή ξεκίνησε στο «Royal Mile», την κεντρική οδική αρτηρία στο Εδιμβούργο νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας (12/9). Κατά μήκος της διαδρομής υπήρχε πλήθος κόσμου, προκειμένου να αποτίσει φόρο τιμής και να θρηνήσει τη βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία πέθανε στο κάστρο Μπαλμόραλ στη Σκωτία.

Ο πρίγκιπας Άντριου βρισκόταν στη βασιλική συνοδεία που ακολουθούσε το φέρετρο. Σημειώνεται ότι μετά το σεξουαλικό σκάνδαλο Επστάιν αφαιρέθηκαν βασιλικοί τίτλοι από τον πρίγκιπα Άντριου και αυτός είναι ο λόγος που στην πομπή δεν φορούσε στρατιωτική στολή, αλλά ένα κοστούμι.

Φραστική επίθεση στον πρίγκιπα Άντριου στην πομπή της Ελισάβετ - Η στιγμή που συλλαμβάνεται ο άνδρας

Μόλις ακούστηκε η φράση «Άντριου, είσαι ένας άρρωστος γέρος», υπήρξε άμεση κινητοποίηση. Ένας αστυνομικός και ένας άνδρας με πολιτικά έριξαν στο έδαφος τον άνδρα που επιτέθηκε φραστικά στον πρίγκιπα Άντριου.

«Δεν έχω κάνει τίποτα κακό» ακούγεται να λέει σε βίντεο ο άνδρας, ο οποίος απομακρύνεται… σηκωτός από τη νεκρική πομπή της βασίλισσας Ελισάβετ. Όπως φαίνεται και στο βίντεο από το Εδιμβούργο, ο πρίγκιπας Άντριου δεν αντέδρασε στη φραστική επίθεση.

Με πληροφορίες από Sun & Daily Mail