Κοσμος

Πρίγκιπας Άντριου: Ήρθε σε συμβιβασμό για την υπόθεση κακοποίησης

Το σκάνδαλο βαραίνει την βασιλική οικογένεια εδώ και καιρό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πρίγκιπας Άντριου: Συμβιβασμός για την υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης
Ο Πρίγκιπας Άντριου © EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Ο πρίγκιπας Άντριου διευθέτησε την υπόθεση σεξουαλικής επίθεσης που είχε ασκηθεί εναντίον από τη Βιρτζίνια Τζιούφρι, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα.

Ο πρίγκιπας Άντριου διευθέτησε την υπόθεση σεξουαλικής επίθεσης που είχε ασκηθεί εναντίον του στις ΗΠΑ από τη Βιρτζίνια Τζιούφρι, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα.

Η Τζιούφρι είχε καταθέσει μήνυση εναντίον του Δούκα του Γιορκ, υποστηρίζοντας ότι της επιτέθηκε σεξουαλικά σε τρεις περιπτώσεις όταν ήταν 17 ετών.

Οι όροι του οικονομικού διακανονισμού των δύο πλευρών δεν αποκαλύφθηκαν. Σύμφωνα ωστόσο με το δικαστικό έγγραφο, ο πρίγκιπας Άντριου θα κάνει μια «σημαντική δωρεά» στη φιλανθρωπική οργάνωση στήριξης των θυμάτων σεξουαλικής βίας, επικεφαλής της οποίας είναι η Τζιούφρε.

«Ο πρίγκιπας Άντριου ουδέποτε σκόπευε να συκοφαντήσει τον χαρακτήρα της κας Τζιούφρι και αποδέχεται ότι εκείνη υπέφερε τόσο ως θύμα κακοποίησης όσο και ως αποτέλεσμα άδικων δημοσίων επιθέσεων», αναφέρεται στο έγγραφο. «Ο πρίγκιπας Άντριου μετανιώνει για τη σχέση του με τον Επστάιν και χαιρετίζει το θάρρος της κας Τζιούφρι και άλλων διασωθέντων που όρθωσαν το ανάστημά τους για τους ίδιους και για τους άλλους. Δεσμεύεται να δείξει τη μετάνοιά του για τη σχέση του με τον Επστάιν, στηρίζοντας τον αγώνα κατά της διακίνησης ανθρώπων και στηρίζοντας τα θύματα», προστίθεται στο κείμενο αυτό.

Ο 61χρονος πρίγκιπας, δευτερότοκος γιος της 95χρονης βασίλισσας Ελισάβετ, αρνείται τις κατηγορίες της Τζιούφρι ότι την ανάγκασε να κάνει σεξ πριν από περισσότερες από δύο δεκαετίες στο σπίτι στο Λονδίνο της πρώην συντρόφου του Τζέφρι Επστάιν, Γκιλέν Μάξγουελ και ότι την κακοποίησε σε δύο ιδιοκτησίες του χρηματιστή.

H Τζιούφρι είχε έρθει πάντως σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με τον Επσταϊν ο οποίος της απέφερε το ποσό των 500.000 δολαρίων

Ο πρίγκιπας Άντριου είχε διαψεύσει «κατηγορηματικά» τις κατηγορίες αυτές το Νοέμβριο του 2019 σε μία συνέντευξή του στο BBC, η οποία είχε θεωρηθεί καταστροφική. Είχε κυρίως εκφράσει αμφιβολίες για την αυθεντικότητα μιας πολυδημοσιευμένης φωτογραφίας που τον εικονίζει με την Βικτόρια Τζιούφρι. 

Ο βιογράφος της βασιλικής οικογένειας, Φιλ Ντάμπιερ, δήλωσε ότι προκειμένου να περισώσει το κύρος της οικογένειας, τη χρονιά του Πλατινένιου Ιωβηλαίου της μητέρας του, δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο παρά να εξαγοράσει τη σιωπή της Τζιούφρι. Νωρίτερα χθες, παλαίμαχοι των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων εξέφρασαν, με ανοικτή επιστολή προς τη βασίλισσα Ελισάβετ, «θυμό και οργή» που ο πρίγκιπας διατηρούσε τους στρατιωτικούς τίτλους του.

Το σκάνδαλο που προέκυψε από τις καταγγελίες της Τζιούφρε για τον πρίγκιπα έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα δημόσιας εικόνας για τα ανάκτορα, με τις υπηρεσίες δημοσίων σχέσεων του Μπάκιγχαμ να επιδιώκουν να περιορίσουν τις επιπτώσεις του σκανδάλου για τη βασιλική οικογένεια.

Νωρίτερα φέτος η Βασίλισσα του στέρησε το δικαίωμα να χρησιμοποιεί τον τίτλο της αυτού βασιλικής υψηλότητος, ενώ του αφαιρέθηκαν όλοι οι τιμητικοί στρατιωτικοί τίτλοι του και οι θεσμοί που τελούσαν υπό την προστασία του.

Για την ίδια υπόθεση, η Μάξγουελ κρίθηκε ένοχη στις 29 Δεκεμβρίου στη Νέα Υόρκη για σωματεμπορία ανηλίκων προς όφελος του χρηματιστή φίλου της ο οποίος αυτοκτόνησε στο κελί του το 2019. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ