Κοσμος

Βασίλισσα Ελισάβετ: Ξεκίνησε η πομπή για τη μεταφορά της σορού στον Καθεδρικό Ναό (βίντεο)

Με επικεφαλής τον βασιλιά Κάρολο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βρετανία: Με επικεφαλής τον βασιλιά Κάρολο ξεκίνησε στο Εδιμβούργο η πομπή για τη μεταφορά της σορού της Ελισάβετ Β΄ στον Καθεδρικό Ναό
Elizabeth © Getty Images/Ideal Image

Βρετανία: Με επικεφαλής τον βασιλιά Κάρολο ξεκίνησε στο Εδιμβούργο η πομπή για τη μεταφορά της σορού της Ελισάβετ Β΄ στον Καθεδρικό Ναό.

Ξεκίνησε λίγα λεπτά πριν από τις 17:00 σήμερα η πομπή που συνοδεύει τη σορό της Ελισάβετ Β΄ μέχρι τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Αιγιδίου στο Εδιμβούργο, με επικεφαλής τον βασιλιά Κάρολο Γ΄, ο οποίος συνοδεύεται από τα αδέλφια του, την πριγκίπισσα Άννα και τους πρίγκιπες Άντριου και Έντουαρντ.

Την αυτοκινητοπομπή περιστοιχίζουν στρατιωτικοί ντυμένοι με σκωτσέζικες ενδυμασίες. Μετά την επιμνημόσυνη δέηση, η σορός της βασίλισσας θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν συγκεντρωθεί κατά μήκος του Ρόαγιαλ Μάιλ, της κεντρικής αρτηρίας της πρωτεύουσας της Σκωτίας, για να αποχαιρετίσουν τη βασίλισσα.

Μεταξύ εκείνων που παρευρίσκονται στη λειτουργία, στον Καθεδρικό Ναό, είναι η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Λιζ Τρας, καθώς και η πρωθυπουργός της Σκωτίας, Νίκολα Στέρτζον.

Αύριο το απόγευμα, συνοδεία της πριγκίπισσας Αννας η σορός της βασίλισσας Ελισάβετ θα μεταφερθεί στο Λονδίνο με αεροσκάφος της RAF. Θα οδηγηθεί στο παλάτι του Μπάκιγχαμ όπου και θα παραμείνει για μια νύχτα, μέχρι το φέρετρο με τη σορό της βασίλισσας, με στρατιωτικές τιμές μεταφερθεί στην ειδική αίθουσα του Γουέστμινστερ όπου και θα παραμείνει για τέσσερις ημέρς σε λαϊκό προσκύνημα.

Στις 19 Σεπτεμβρίου, το φέρετρο θα αναχωρήσει από το ανάκτορο του Ουέστμινστερ και θα κατευθυνθεί προς το αββαείο του Ουέστμινστερ, όπου θα τελεσθεί η εξόδιος ακολουθία. Στην συνέχεια, το φέρετρο θα μεταφερθεί με πομπή μέχρι το κάστρο του Ουίνδσορ, όπου στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου θα γίνει η ταφή.

Η βασίλισσα Ελισάβετ θα ταφεί δίπλα στον Πρίγκιπα Φίλιππο, στην κρύπτη της οικογένειας στο Windsor Castle.

LIVE: King Charles III Joins Queen's Coffin Procession

LIVE: King Charles III Joins Queen's Coffin Procession

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ