- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Στα 350 δισ. δολάρια το κόστος για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας
Σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα
Ουκρανία: Το Κίεβο αξιώνει πολεμική αποζημίωση - Στα 350 δισ. δολάρια το κόστος ανοικοδόμησης.
Παρόλο που οι ζημιές που έχουν προκληθεί στην Ουκρανία από την πολεμική σύρραξη εκτιμώνται άνω 97 δισ. δολάρια, έκθεση που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή από την Παγκόσμια Τράπεζα, την ουκρανική κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εκτίμησε ότι η ανοικοδόμηση της χώρας θα μπορούσε να κοστίσει σχεδόν 350 δισ. δολάρια.
Παράλληλα, η Ουκρανία είχε υποστεί ζημίες 252 δισεκατομμυρίων δολαρίων λόγω διαταραχών στις οικονομικές ροές και την παραγωγή της, καθώς και επιπλέον δαπάνες που συνδέονται με τον πόλεμο, ενώ ο εκτοπισμός του ενός τρίτου όλων των Ουκρανών αναμενόταν να ανεβάσει το ποσοστό της φτώχειας στο 21% από μόλις 2% πριν τον πόλεμο.
Συνολικά, η έκθεση εκτιμά ότι οι ανάγκες ανοικοδόμησης της Ουκρανίας έχουν φτάσει τα 349 δισεκατομμύρια δολάρια από την 1η Ιουνίου, ή περίπου 1,6 φορές το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν των 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων της χώρας το 2021.
Από αυτό το ποσό, 105 δισεκατομμύρια δολάρια χρειάστηκαν βραχυπρόθεσμα για την αντιμετώπιση επειγουσών προτεραιοτήτων, όπως η ανοικοδόμηση χιλιάδων κατεστραμμένων σχολείων και τουλάχιστν 500 νοσοκομείων.
Την ίδια ώρα η Ουκρανία επιδιώκει να λάβει πάνω από 300 δισεκατομμύρια δολάρια σε πολεμικές αποζημιώσεις από τη Ρωσία, δήλωσε ο Ουκρανός υπουργός Δικαιοσύνης Ντένις Μάλιουσκα. Το Κίεβο θέλει να εγκριθεί από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ απόφαση που θα επιτρέψει τη δημιουργία διεθνούς μηχανισμού για τη διεκδίκηση των πολεμικών επανορθώσεων, ανέφερε ο κ. Μάλιουσκα σε συνέντευξή του στα μέσα ενημέρωσης του ομίλου Funke που δημοσιεύεται σήμερα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αναμένονται ισχυροί μετασεισμοί τις επόμενες μέρες
Τι απαντά η πλευρά Μπλερ στο δημοσίευμα
«Δεν θέλουμε η Ευρώπη να αλλάξει», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Οι ακτιβίστριες είχαν διαδηλώσει έξω από το θέατρο του ηθοποιού Αρί Αμπιτάν, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για βιασμό
Η αστάθεια και οι εξωτερικές παρεμβάσεις παραμένουν σοβαρά - και άλυτα - προβλήματα
Το πλοίο φαίνεται πως ήταν κωπήλατο
Η υπόθεση αφορούσε τη Σάντι Πέγκι, νοσηλεύτρια στη Σκωτία
Η εταιρία του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει στην προσφορά 108 δισ. δολαρίων
Θα συναντηθούν με στόχο να συζητήσουν την επόμενη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
Για τα κινηματογραφικά και streaming assets του
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από παράπονα
Πιέζουν οι ΗΠΑ, κρίσιμη συνάντηση με Ευρωπαίους ηγέτες στο Λονδίνο
Με ύψος 1,73 μέτρα και βάρος 75 κιλά, το T800 προσφέρει έως και πέντε ώρες αυτονομίας
Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω της ασθένειας από τον Ιανουάριο
Τα επόμενα βήματα για κατάπαυση του πυρός εν μέσω πιέσεων από την Ουάσινγκτον
Ο νεαρός έβαλε τέλος στη ζωή του το 2012
Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για ζημιές ή τραυματίες
«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.