Κοσμος

Η ξεχωριστή σχέση του Ουίνστον Τσώρτσιλ με την Βασίλισσα Ελισάβετ

Τι είπε ο εγγόνος του πρώην βουλευτής των Συντηρητικών στο BBC

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ελισάβετ - Τσώρτσιλ
Ελισάβετ - Τσώρτσιλ © Getty Images/Ideal Image

Εγγόνος Τσώρτσιλ: Ο παππούς μου αγαπούσε την Βασίλισσα Ελισάβετ. 

Ο εγγονός του Ουίνστον Τσόρτσιλ μίλησε σήμερα για την αγάπη και την εκτίμηση που είχε ο διάσημος παππούς του στη βασίλισσα Ελισάβετ. 

Ο Σερ Νίκολας Σόουμς δήλωσε ότι ο Σερ Ουίνστον σεβόταν την εκλιπούσα με την οποία μοιραζόταν μια θερμή πατερναλιστική φιλία. Ήταν ο πρώτος πρωθυπουργός της όταν ανέβηκε στον θρόνο το 1952 -στη δεύτερη θητεία του- και έμελλε να έχει μια 70ετή βασιλεία με 14 ακόμη πρωθυπουργούς με τελευταία την Λίζ Τρας. 

Ο σερ Νίκολας, 74 ετών, ο οποίος ήταν βουλευτής των Συντηρητικών στο Σάσεξ από το 1983 έως την αποχώρησή του το 2019, εμφανίστηκε σήμερα το πρωί στο BBC. Συζητώντας για την εκλιπούσα βασίλισσα και τον παππού του, είπε: «Τον αγαπούσε και αυτός την αγαπούσε. Την γνώριζε από παιδί και την αγαπούσε πραγματικά πολύ. Τη σεβόταν».

«Έχει έναν αέρα εξουσίας και περισυλλογής εκπληκτικό για ένα βρέφος», δήλωσε ο Ουίνστον Τσόρτσιλ, ο μετέπειτα πρώτος πρωθυπουργός της βασίλισσας, για τη δίχρονη πριγκίπισσα Ελισάβετ μετά από μια επίσκεψη στους γονείς της. Η μικρή Λίλιμπετ, που διδάσκονταν στο σπίτι από δασκάλους, ήταν, σύμφωνα με την παιδαγωγό Μάριον Κρόφορντ, πολύ αξιαγάπητη και λάτρης των αλόγων. Η Ελισάβετ ήταν 10 ετών όταν η ζωή της μεταμορφώθηκε.

Όταν ο Τσόρτσιλ αποσύρθηκε το 1955, η βασίλισσα του απηύθυνε μια χειρόγραφη επιστολή, στην οποία του εκμυστηρευόταν πως κανένας διάδοχός του «δεν θα μπορέσει ποτέ να αναπληρώσει τη θέση του πρώτου μου πρωθυπουργού, στον οποίο και ο σύζυγός μου και εγώ οφείλουμε τόσα πολλά και για τη σοφή καθοδήγηση του οποίου κατά τα πρώτα χρόνια της βασιλείας μου, θα είμαι πάντα τόσο βαθιά ευγνώμων».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.