- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Χιλιάδες παμπ στην Αγγλία αντιμέτωπες με «λουκέτο» λόγω του κόστους ενέργειας
Ζητούν μέτρα στήριξης
Με «λουκέτο» κινδυνεύουν χιλιάδες παμπ στη Μεγάλη Βρετανία λόγω των αυξημένων λογαριασμών ρεύματος - 940.000 εργαζόμενοι ίσως μείνουν άνεργοι.
Χιλιάδες παμπ κινδυνεύουν με κλείσιμο χωρίς επείγουσα κυβερνητική στήριξη για να απαλύνουν το πλήγμα από την εκτίναξη των λογαριασμών ενέργειας, δήλωσε η βιομηχανία μπύρας, θέτοντας σε κίνδυνο θέσεις εργασίας σε έναν τομέα που εξακολουθεί να παλεύει να ανακάμψει από την πανδημία του Covid.
Τα αφεντικά των εταιρειών που κατέχουν σχεδόν τις μισές από τις 47.000 παμπ του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσαν ότι οι ενοικιαστές έχουν ήδη καταγγείλει τις επιχειρήσεις επειδή δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στους λογαριασμούς ενέργειας, οι οποίοι πρόκειται να αυξηθούν περισσότερο από πέντε φορές.
Σε αντίθεση με τα νοικοκυριά, οι επιχειρήσεις δεν επωφελούνται από ένα ανώτατο όριο για το τι μπορούν να χρεώνουν οι προμηθευτές για το φυσικό αέριο και το ηλεκτρικό ρεύμα, αφήνοντας πολλές επιχειρήσεις αβοήθητες.
Σε επιστολή της προς την κυβέρνηση και τους υποψήφιους για την ηγεσία των Συντηρητικών, Λιζ Τρας και Ρίσι Σουνάκ, η Βρετανική Ένωση Μπύρας και Παμπ δήλωσε ότι οι μαζικές απώλειες θέσεων εργασίας είναι αναπόφευκτες ελλείψει βοήθειας για έναν κλάδο που απασχολεί 940.000 άτομα.
Ο Nick Mackenzie, διευθύνων σύμβουλος της αλυσίδας παμπ Greene King, η οποία αριθμεί 3.100 άτομα, δήλωσε ότι το χτύπημα του ενεργειακού λογαριασμού ήρθε ακριβώς τη στιγμή που ο τομέας έδινε μάχη για να ανακάμψει από τις καταστροφές των λουκέτων του Covid-19, οι οποίες έπληξαν ιδιαίτερα σκληρά τη φιλοξενία και άφησαν πολλούς με τιμωρητικά χρέη.
«Ενώ η κυβέρνηση θέσπισε μέτρα για να βοηθήσει τα νοικοκυριά να αντιμετωπίσουν αυτή την εκτίναξη των τιμών, οι επιχειρήσεις πρέπει να το αντιμετωπίσουν μόνες τους και το φθινόπωρο θα γίνει χειρότερο», δήλωσε ο Mackenzie.
«Χωρίς άμεση κυβερνητική παρέμβαση για τη στήριξη του τομέα, θα μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε την προοπτική οι παμπ να μην μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους, να χαθούν θέσεις εργασίας και αγαπημένες τοπικές επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα να αναγκαστούν να κλείσουν τις πόρτες τους, πράγμα που σημαίνει ότι όλη η καλή δουλειά που έγινε για να παραμείνουν οι παμπ ανοιχτές κατά τη διάρκεια της πανδημίας θα μπορούσε να πάει χαμένη».
Ο Chris Jowsey, διευθύνων σύμβουλος της Admiral Taverns, δήλωσε ότι ο αντίκτυπος ήταν τρομακτικός: «Ένας από τους αδειούχους μας έδωσε απρόθυμα την ειδοποίηση να εγκαταλείψει την παμπ του, αφού το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος αυξήθηκε κατά 450%, καθιστώντας αδύνατο το κερδοφόρο εμπόριο. Ας μην ξεχνάμε ότι για τους περισσότερους αδειούχους η παμπ δεν είναι μόνο η επιχείρησή τους, αλλά και το οικογενειακό τους σπίτι».
Σε αντίθεση με τα νοικοκυριά, οι παμπ και άλλες μικρές επιχειρήσεις αγοράζουν συνήθως την ενέργειά τους από τους προμηθευτές με μακροχρόνιες συμβάσεις σταθερής τιμής, οι οποίες συχνά ανανεώνονται αυτή την εποχή του έτους για ημερομηνία έναρξης τον Οκτώβριο.
Ορισμένοι έχουν αναφέρει πως ο προμηθευτής τους δεν είναι πλέον πρόθυμος να προσφέρει σύμβαση σταθερής τιμής σε επιχειρήσεις φιλοξενίας, επειδή φοβούνται ότι ο πελάτης θα πτωχεύσει. Άλλες παμπ ανέφεραν ότι ο προμηθευτής τους τους είπε ότι πρέπει να καταθέσουν προκαταβολή 10.000 λιρών, αν θέλουν να συνάψουν σύμβαση, ή ότι έλαβαν προσφορές με εξαπλασιασμό του ενεργειακού τους κόστους.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρουν ιρανικά μέσα
Η ανάρτηση του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας
Κατέρρευσε πεζογέφυρα στην παραλία El Bocal - Επτά έπεσαν στο νερό και τους βράχους
Το Ιράν απείλησε αυτή την εβδομάδα να επιτεθεί σε όσα σκάφη διέρχονται από την περιοχή
Ισχυρές εκρήξεις και πυκνοί καπνοί προκάλεσαν αναστάτωση στην περιοχή του προξενείου
Η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία έχει ρίξει πάνω από 4.000 βόμβες σε επιθέσεις εναντίον του Ιράν
Το Arctic Metagaz καίγεται ανοικτά της Μάλτας - Σενάρια για ουκρανική επίθεση
Επαφές με Κούρδους ηγέτες και περιφερειακούς παίκτες εν μέσω κλιμάκωσης
«Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν φέρει την ευθύνη για αυτήν την κατάσταση», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος
Οργή στο Οβάλ Γραφείο για Λονδίνο και Μαδρίτη, κλιμάκωση στην τέταρτη ημέρα επιθέσεων
Συναγερμός και στο κτήριο του Παλάτσο Γκρατσιόλι
Ανησυχητικά υψηλά ποσοστά κακοποίησης και διαδικτυακής παρενόχλησης στην Ευρώπη
Συνεχίζονται βομβαρδισμοί σε όλη τη χώρα
Δικαιώνονται τέσσερις μεγάλες νομικές φίρμες που αρνήθηκαν να συμβιβαστούν με τις κυρώσεις της κυβέρνησης
«Είμαστε πλήρως προσηλωμένοι στην ασφάλεια της Κύπρου», δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός
Κλιμάκωση στον Κόλπο μετά τις ιρανικές επιθέσεις και τις εκτιμήσεις ισραηλινών πηγών
«Η Τεχεράνη εξαντλεί τα όπλα της», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός προαναγγέλλει κλιμάκωση με στοχοποίηση υποδομών βαλλιστικών πυραύλων
Σε πλήρη εξέλιξη οι συγκρούσεις μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ
Ο διαβόητος αρχηγός του καρτέλ ναρκωτικών οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία με μουσική και χιλιάδες λουλούδια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.