- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Φυσικό αέριο στην Κύπρο βρήκαν Eni και Total - Τεράστιο κοίτασμα
Πού εντοπίστηκε - Πότε ξεκινά η εκμετάλλευσή του
Μεγάλο κοίτασμα στην Κύπρο από φυσικό αέριο εντόπισαν Eni και Total. Σε ποια περιοχή της Κυπριακής ΑΟΖ βρίσκεται.
Στην Κύπρο μεγάλο κοίτασμα από φυσικό αέριο εντόπισαν οι πετρελαϊκές εταιρείες Eni και Total. Αυτό αναφέρει το πρωτοσέλιδο στην ιταλική εφημερίδα «La Repubblica» σήμερα Δευτέρα (22/8).
Τόσο η Eni όσο και η Total έχουν σχηματίσει κοινοπραξία, η οποία έχει υπογράψει συμφωνίες με την Κύπρο για έρευνα και εξόρυξη φυσικού αερίου εντός της Κυπριακής ΑΟΖ.
Η είδηση για το τεράστιο κοίτασμα που εντοπίστηκε στην Κύπρο έρχεται την ώρα που η Τουρκία έχει στείλει το τέταρτο γεωτρύπανό της στα ανοικτά της Αττάλειας. Κυπριακά ΜΜΕ έχουν μεταδώσει ότι το «Αμπντούλ Χαμίτ Χαν» θα έρθει από τον Οκτώβριο μέσα στην Κυπριακή ΑΟΖ, καθώς η Τουρκία προσπαθεί απεγνωσμένα να δημιουργήσει τετελεσμένα στην Ανατολική Μεσόγειο, χρησιμοποιώντας συμβόλαια παραχώρησης έρευνας και εκμετάλλευσης που έχουν υπογραφεί με το Ψευδοκράτος.
Φυσικό αέριο στην Κύπρο - Πού βρίσκεται το τεράστιο κοίτασμα που βρήκαν Eni και Total
Η ιταλική εταιρεία υδρογονανθράκων Eni ανακοίνωσε ότι η κοινοπραξία της με τη γαλλική TotalEnergies εντόπισε αποθέματα φυσικού αερίου 70 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων.
Το κοίτασμα βρίσκεται στο Τεμάχιο 6, σε περιοχή για την οποία έχει άδεια να προχωρήσει σε γεωτρήσεις. Το Cronos, όπως ονομάστηκε, βρίσκεται σε απόσταση 160 χιλιομέτρων από τις ακτές της Κύπρου και σε βάθος 2.287 μέτρων.
Η ιταλική εφημερίδα La Repubblica, στο δημοσίευμά της, κάνει λόγο για ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα φυσικού αερίου στον κόσμο.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, θα χρειαστεί ένας χρόνος προετοιμασιών, προκειμένου να ξεκινήσει η εκμετάλλευσή του. Η ιταλική εφημερίδα εκτιμά ότι με αυτό το κοίτασμα ενισχύεται η προσπάθεια που έχει ξεκινήσει τόσο η Ιταλία όσο και η υπόλοιπη Ευρώπη για την ενεργειακή τους αυτονομία, την ώρα που η Ρωσία συνεχίζει τον ενεργειακό εκβιασμό λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.
Στο ίδιο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι το Ισραήλ έχει εκφράσει το ενδιαφέρον του για τη δημιουργία αγωγού φυσικού αερίου, που θα περνά από την Κύπρο και θα φθάνει στην Ελλάδα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μελέτη αποκαλύπτει ότι η κλιματική αλλαγή αυξάνει τους κινδύνους για την ασφάλεια των παιδιών
Μία από τις πιο μακροχρόνιες δικαστικές διαμάχες στη βρετανική ιστορία
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης γνωστές προσωπικότητες που έχουν δώσει τη δική τους μάχη
Πάνω από 37 οι τραυματίες - Μάχη με τον χρόνο για τους απεγκλωβισμούς όσων είναι μέσα στα οχήματα
Η ηθοποιός επικαλείται έναν νέο νόμο
Οι περισσότεροι φορούν προστατευτικό εξοπλισμό και στη συνέχεια αλλάζουν ρούχα
Οι παράνομες διελεύσεις στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ έχουν μειωθεί κατά περίπου 55% τα τελευταία δύο χρόνια
«Ζούμε τη σκοτεινότερη στιγμή που έχω βιώσει σε αυτόν τον πλανήτη», δήλωσε ο 76χρονος ηθοποιός
Ο 53χρονος Βρετανός ηθοποιός τιμήθηκε για τις υπηρεσίες του προς τους νέους
Διατηρούσε δείγμα στην California Cryobank
Ανάμεσα στις καταγγέλλουσες υπάρχουν και συγγενικά του πρόσωπα
Οι θερμοκρασίες κινήθηκαν 2,1°C πάνω από τα φυσιολογικά επίπεδα - Πού αποδίδουν οι επιστήμονες την άνοδο
Οι μάχες με τη Χεζμπολάχ συνεχίζονται παρά τις δεσμεύσεις για αποκλιμάκωση
Tον είχε κατηγορήσει για σεξουαλική επίθεση και σεξουαλική παρενόχληση
777 πυροσβέστες και 27 εναέρια μέσα αναπτύσσονται σε ζώνες υψηλού κινδύνου - Στο επίκεντρο και η Ελλάδα
Όταν ενημερώθηκε για την ύπαρξη του βίντεο λιποθύμησε από το σοκ
Σε μια παραδοσιακά συντηρητική πολιτεία
Το περιστατικό σημειώθηκε στις 29 Μαΐου και καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας κατοικίας
Έντονη ανησυχία για το νέο ξέσπασμα της επιδημίας στην Αφρική
Σημαντικό χάσμα μεταξύ πληθυσμιακών ομάδων, αλλά και γεωγραφικών περιοχών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.