Κοσμος

Ουκρανοί «πικάρουν» τους Ρώσους με παρέλαση κατεστραμμένων ρωσικών τανκς στο Κίεβο (βίντεο)

Συνεχίζεται η ηρωική αντίσταση στην Ουκρανία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παρέλαση στο Κίεβο με βομβαρδισμένα ρωσικά τανκς
Παρέλαση στο Κίεβο με βομβαρδισμένα ρωσικά τανκς © YouTube/Telegraph

Παρέλαση στο Κίεβο με κατεστραμμένα ρωσικά στρατιωτικά οχήματα και τανκς. Οι Ουκρανοί συνεχίζουν να αντιστέκονται ηρωικά στη Ρωσία.

Στο Κίεβο οι Ουκρανοί πραγματοποίησαν παρέλαση με κατεστραμμένα ρωσικά τανκς και στρατιωτικά οχήματα, τα οποία μεταφέρθηκαν από διάφορες περιοχές της ουκρανικής επικράτειας.

Όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα «Telegraph», με αυτόν τον τρόπο η ουκρανική κυβέρνηση του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι στέλνει νέο μήνυμα αντίστασης στον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Η Ρωσία σχεδίαζε μια εύκολη και άμεση κατάληψη της Ουκρανίας μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου.

Ωστόσο, οι Ουκρανοί αντιστάθηκαν ηρωικά, ματαιώνοντας τα ρωσικά σχέδια για κατάληψη του Κιέβου και αναγκάζοντας τη Μόσχα να μεταφέρει το βάρος των πολεμικών επιχειρήσεων στην Ανατολική Ουκρανία και στα νότια της χώρας.

Χαρακτηριστική ήταν η εικόνα με τη ρωσική στρατιωτική φάλαγγα 40 χιλιομέτρων κοντά στο Κίεβο, η οποία παρέμεινε ακινητοποιημένη για εβδομάδες και διαλύθηκε από τα ουκρανικά drones, καθώς οι Ουκρανοί εφάρμοσαν με επιτυχία τακτικές ανταρτοπολέμου.

Άλλα περίμεναν και άλλα βρήκαν στην Ουκρανία οι Ρώσοι - Η κατάληψη του Κιέβου που έμεινε στα χαρτιά

Τα πλήγματα στον ρωσικό στρατό είναι μεγάλα, αναγκάζοντας τη Μόσχα να «ξηλώσει» τον διοικητή του στόλου στη Μαύρη Θάλασσα, την ώρα που η κατάσταση στο πεδίο των μαχών επιβεβαιώνει τις πληροφορίες ότι οι Ρώσοι κατάσκοποι «έκαψαν» τον Πούτιν στην Ουκρανία, καθώς του παρουσίασαν μια εντελώς διαφορετική εικόνα πριν από την εισβολή.

Οι μυστικές υπηρεσίες της Βρετανίας έχουν επανειλημμένα αναφέρει ότι οι Ρώσοι σχεδίαζαν να κάνουν λαμπρή παρέλαση στο Κίεβο μετά την -εύκολη όπως λανθασμένα πίστευαν- κατάληψη της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Είχαν, μάλιστα, και έτοιμες τις αστραφτερές στολές με τα παράσημα, οι οποίες όμως έμειναν στην ντουλάπα, καθώς η ηρωική αντίσταση της Ουκρανίας συνεχίζεται, ενώ δεν λείπουν πλέον οι περιπτώσεις (κυρίως στο νότιο τμήμα) όπου οι Ουκρανοί έχουν περάσει και στην αντεπίθεση. Η παρέλαση με τα κατεστραμμένα ρωσικά τανκς πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Αυγούστου.

Ukraine mocks Moscow with parade of destroyed Russian tanks

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ