Κοσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσική φάλαγγα λίγο έξω από το Κίεβο

Νέες δορυφορικές εικόνες

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρωσική φάλαγγα λίγα χιλιόμετρα έξω από το Κίεβο
Ρωσική φάλαγγα λίγα χιλιόμετρα έξω από το Κίεβο © EPA/ MAXAR TECHNOLOGIES HANDOUT

Πόλεμος στην Ουκρανία: Εικόνες δείχνουν ρωσική φάλαγγα λίγα χιλιόμετρα έξω από το Κίεβο.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει πλέον εισέλθει στην 14η ημέρα. Με τα βλέμματα να είναι στραμμένα στο Κίεβο, καθώς εκφράζονται ανησυχίες ότι επίκειται μαζική ρωσική εισβολή στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Νέες δορυφορικές εικόνες, που έδωσε στη δημοσιότητα η αμερικανική ιδιωτική εταιρεία Maxar Technologies, δείχνουν τη ρωσική φάλαγγα μόλις λίγα χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Κιέβου.

Συγκεκριμένα, η ρωσική φάλαγγα φαίνεται να βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο Αντόνοφ.

Δορυφορική εικόνα με τη ρωσική φάλαγγα
Δορυφορική εικόνα με τη ρωσική φάλαγγα © EPA/ MAXAR TECHNOLOGIES HANDOUT

Δορυφορική εικόνα με τη ρωσική φάλαγγα
Δορυφορική εικόνα με τη ρωσική φάλαγγα © EPA/ MAXAR TECHNOLOGIES HANDOUT

Χάρτης με το σημείο που βρίσκεται το αεροδρόμιο Αντόνοφ
Χάρτης με το σημείο που βρίσκεται το αεροδρόμιο Αντόνοφ © Google/maps

Σε μια από τις εικόνες διακρίνεται κατεστραμμένη γέφυρα στο Ίρπιν, νότια του Αντόνοφ, στα περίχωρα της ουκρανικής πρωτεύουσας και μεγάλες ουρές αυτοκινήτων. Όπως αναφέρει o δημοσιογράφος Vishnu Som στο twitter, η γέφυρα καταστράφηκε από τις ουκρανικές δυνάμεις για να σταματήσουν μια ενδεχόμενη ρωσική εισβολή στο Κίεβο από εκείνο το σημείο.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Απομακρύνθηκαν οι πρώτοι άμαχοι από τη Σούμι

Έφτασαν με ασφάλεια σε κεντρική περιοχή της χώρας, οι πρώτοι άμαχοι που απομακρύνθηκαν μέσω των ανθρωπιστικών διαδρόμων από την Σούμι, 350 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Κιέβου.

«Καλή είδηση, οι άμαχοι απομακρύνθηκαν από τη Σούμι. Η πρώτη οχηματοπομπή 22 λεωφορείων έφθασε στην (πόλη) Πολτάβα», νοτιοανατολικά του Κιέβου, ενημέρωσε ο Κιρίλο Τιμοσένκο μέσω Telegram.

Πόλεμος Ρωσίας - Ουκρανίας
Πόλεμος Ρωσίας - Ουκρανίας © EPA

«1.100 ξένοι φοιτητές θα συνεχίσουν σιδηροδρομικώς προς τη Λβιβ. Επί του παρόντος όλοι είναι ασφαλείς, τους μοιράστηκαν τρόφιμα», συνέχισε.

Μια δεύτερη οχηματοπομπή, αποτελούμενη από 39 λεωφορεία με άμαχους, ήταν καθ’ οδόν και «βρίσκεται ήδη στην περιφέρεια» της πόλης αυτής, συνέχισε. «Πρόκειται για παιδιά, γυναίκες, ηλικιωμένους, ξένους φοιτητές». Μπορούν «να μείνουν στην Πολτάβα ή να συνεχίσουν προς τη Λβιβ», δυτικά, έγραψε.

Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία – Ουκρανός στρατιώτης
Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία – Ουκρανός στρατιώτης © EPA

«Είμαι ευτυχής που το έργο της ομάδας εκκένωσης ως αυτό το στάδιο εκτυλίχθηκε με μεγάλη επιτυχία. Ευχαριστώ τον λαό της Σούμι που πολέμησε γενναία τον εχθρό για 13 ημέρες», συμπλήρωσε.

Ο ουκρανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι οργάνωσαν χθες Τρίτη το πρωί ανθρωπιστικό διάδρομο για την απομάκρυνση αμάχων από τη Σούμι, πόλη 250.000 και πλέον κατοίκων κοντά στα ρωσικά σύνορα, τοπίο σφοδρών μαχών εδώ και μέρες.

Διαβάστε επίσης: Πόλεμος στην Ουκρανία: Μπλόκο στον εφοδιασμό του Κιέβου - Live

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ