Κοσμος

R Kelly: «Με βίασε εκατοντάδες φορές πριν γίνω 18», καταγγέλλει μάρτυρας

Δικάζεται για παιδική πορνογραφία, παρεμπόδιση της δικαιοσύνης και άλλες κατηγορίες

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Γυναίκα καταγγέλλει τον R Kelly για εκατοντάδες βιασμούς της πριν ενηλικιωθεί.

Μια γυναίκα που βρίσκεται στο επίκεντρο της δεύτερης ομοσπονδιακής δίκης του R. Kelly κατέθεσε ότι ο τραγουδιστής της R&B έκανε σεξ μαζί της "εκατοντάδες" φορές πριν γίνει 18 ετών.

Η 37χρονη γυναίκα, γνωστή ως "Τζέιν", δήλωσε ότι η ανάρμοστη επαφή με τον Kelly ξεκίνησε όταν ήταν μόλις 13 ετών.

Ο τραγουδιστής δικάζεται στο Σικάγο για παιδική πορνογραφία, παρεμπόδιση της δικαιοσύνης και άλλες κατηγορίες. Οι δικηγόροι του έχουν επιμείνει ότι δεν είναι "τέρας" και αξίζει μια δίκαιη δίκη.

Ο Kelly, το πλήρες όνομα του οποίου είναι Robert Sylvester Kelly, αντιμετωπίζει 13 ποινικές κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων της δημιουργίας και λήψης παιδικής πορνογραφίας, της παρεμπόδισης της δικαιοσύνης και της παρακίνησης ανηλίκων σε σεξουαλική δραστηριότητα.

Εκτίει ήδη ποινή φυλάκισης 30 ετών, αφού καταδικάστηκε για εμπορία και εκβιασμό σεξ σε ξεχωριστή δίκη που διεξήχθη πέρυσι στη Νέα Υόρκη.

Η τρέχουσα υπόθεση στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στη μαρτυρία της "Τζέιν", μιας από τις γυναίκες που τον κατηγορούν του. Οι εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι ο Kelly έφτιαξε τουλάχιστον τέσσερα βίντεο με την Τζέιν, τμήματα των οποίων θα προβληθούν στους ενόρκους.

Στο δικαστήριο την Πέμπτη, η "Τζέιν" κατέθεσε ότι ο Kelly έκανε σεξ μαζί της "αμέτρητες φορές", ξεκινώντας όταν ήταν 15 ετών. Οι ένορκοι είδαν φωτογραφίες της στο λύκειο για να καταδείξουν πόσο νέα φαινόταν τότε.

Κατά τη διάρκεια της δίωρης κατάθεσής της, η Τζέιν περιέγραψε έναν αριθμό σεξουαλικών επαφών που o Kelly φέρεται να κατέγραψε. Σε ένα βίντεο, ο Kelly εμφανίστηκε να της δίνει χρήματα.

Όταν ρωτήθηκε γιατί, η Τζέιν ισχυρίστηκε ότι ο Kelly πίστευε ότι "αν αυτό κυκλοφορούσε για κάποιο λόγο, αυτός θα έλεγε ότι ήμουν πόρνη", σύμφωνα με την Chicago Tribune.

Ένα από τα βίντεο βρέθηκε επίσης στο επίκεντρο μιας ξεχωριστής δίκης του 2008, στην οποία τόσο ο Kelly όσο και η Τζέιν αρνήθηκαν ότι ήταν αυτοί στην ταινία. Ο Kelly τελικά αθωώθηκε για όλες τις κατηγορίες.

Ερωτηθείσα για την προηγούμενη αυτή άρνηση την Πέμπτη, είπε στους ενόρκους ότι "φοβόταν ότι κάτι κακό θα συνέβαινε στον Ρόμπερτ", σύμφωνα με το Associated Press.

"Τον προστάτευα".

Ορισμένοι αναλυτές έχουν χαρακτηρίσει την τρέχουσα δίκη ως επανάληψη της δίκης του 2008, κατά την οποία ο τραγουδιστής αντιμετώπισε 14 κατηγορίες για παιδική πορνογραφία.

Δύο από τους πρώην υπαλλήλους του Kelly αντιμετωπίζουν επίσης κατηγορίες σε αυτή τη δίκη. Ο Derrel McDavid, ο πρώην διευθυντής του, κατηγορείται ότι βοήθησε τον Kelly να στήσει τη δίκη του 2008, ενώ ο Milton Brown κατηγορείται για λήψη παιδικής πορνογραφίας.

Και οι δύο άνδρες έχουν δηλώσει αθώοι.

Κατά τη διάρκεια των εναρκτήριων δηλώσεων νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, οι δικηγόροι του Κelly και των δύο πρώην υπαλλήλων απέρριψαν τις κατηγορίες και κάλεσαν τους ενόρκους να δώσουν στον Κέλι μια δίκαιη δίκη παρά την ευρεία προσοχή του κοινού και κατήγγειλαν ένα κλίμα "δικαιοσύνης του όχλου" γύρω από την υπόθεση.

Επιπλέον, ισχυρίστηκαν ότι ορισμένοι από αυτούς που αναμένεται να καταθέσουν ήταν "εγκληματίες" που τον έχουν προηγουμένως "εκβιάσει" και έχουν εξασφαλίσει συμφωνίες ασυλίας από τους εισαγγελείς.