Πού θα μετακομίσουν ο Μπόρις Τζόνσον και η οικογένειά του μετά την παραίτηση
Ποιες είναι οι σκέψεις του Βρετανού πρωθυπουργού
Το νέο τους σπίτι ψάχνουν ο Μπόρις και η Κάρι Τζόνσον όσο απολαμβάνουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα.
Σε αναζήτηση στέγης βρίσκεται ο Μπόρις και η Κάρι Τζόνσον καθώς σε λίγες εβδομάδες πρέπει να εγκαταλείψουν την επίσημη πρωθυπουργική κατοικία της Ντάουνινγκ Στριτ. Σημειωτέον ο Τζόνσον παραιτήθηκε στις αρχές Ιουλίου, μετά από αλλεπάλληλα σκάνδαλα. Τα μέλη του συντηρητικού κόμματος ψηφίζουν τις επόμενες ημέρες για να ορίσουν τον διάδοχό του, το όνομα του οποίου θα γίνει γνωστό στις 5 Σεπτεμβρίου. Πάντως προς το παρόν το ζευγάρι απολαμβάνει τις διακοπές του στην Ελλάδα.
Το ζευγάρι μετακόμισε στο Νο10 της Ντάουνινγκ Στριτ, στα τέλη του 2019, μετά τη σαρωτική νίκη του Τζόνσον στις εκλογές του Δεκεμβρίου. Εκεί «υποδέχθηκαν» τα δύο τους παιδιά τον δίχρονο Ουίλφρεντ (Wilfred) και την οκτώ μηνών Ρόμι (Romy). Ο Τζόνσον είναι ο τέταρτος πρωθυπουργός της Βρετανίας που γίνεται πατέρας, ενώ είναι ένοικος της Ντάουνινγκ Στριτ. Είχε επικριθεί και για την πανάκριβη ανακαίνιση της πρωθυπουργικής κατοικίας, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες, κόστισε 112.549 λίρες με τη βοήθεια της σχεδιάστριας εσωτερικών χώρων Λούλου Λίτλε (Lulu Lytle).
Πριν από τη μετακόμισή τους στην Ντάουνινγκ Στριτ το ζευγάρι έμενε σε ένα αρχοντικό στο Camberwell, το οποίο αυτή τη στιγμή πωλείται για 1,6 εκατομμύρια λίρες. Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Tatler αναζητούν σπίτι στο καταπράσινο μοντέρνο προάστιο Dulwich Village, στο Νότιο Λονδίνο με τιμή πώλησης κατά μέσο όρο 1,8 εκατομμύρια λίρες.
Μια πηγή φέρεται να δήλωσε στη Sun: «Η Κάρι και ο Μπόρις ψάχνουν μία μόνιμη κατοικία μακριά από τη λάμψη του κεντρικού Λονδίνου. Λόγω των παιδιών ένα οικογενειακό σπίτι με μεγάλο κήπο είναι απαραίτητο. Αυτό ακριβώς μπορεί να προσφέρει το Dulwich. Η ειρωνεία είναι ότι ήθελε να μιμηθεί τον Τσόρτσιλ αλλά κατέληξε να ακολουθεί τα βήματα της Θάτσερ».
Η γειτονιά του νοτιοανατολικού Λονδίνου είναι επίσης το μέρος που κατέφυγε το 1990 η επίσης εκδιωχθείσα πρωθυπουργός των Τόρις, Μάργκαρετ Θάτσερ. Η ίδια και ο σύζυγός της Ντένις έζησαν εκεί για έναν χρόνο, αγοράζοντας ένα σπίτι αξίας 400.000 λιρών.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στα «χαρακώματα» Ευρώπη και Τραμπ
Οι γαλλικές αρχές δηλώνουν αποφασισμένες να συνεχίσουν τις έρευνες μέχρι τον εντοπισμό τους.
Εκτάκτως στη Λάρνακα ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης της Κύπρου, Κώστας Φυτιρής
Η κηδεία της θα τελεστεί τη Δευτέρα στη Μητρόπολη Αθηνών
Αν δεν υπάρξει λύση, οι δασμοί θα ανέρχονται στο 25% από την 1η Ιουνίου.
Ο Τραμπ προσκάλεσε την Ελλάδα και Κύπρο
Απαιτείται η επικύρωσή της από τα κοινοβούλια των κρατών- μελών της Mercosur, Αργεντινή, Βραζιλία, Παραγουάη και Ουρουγουάη
Στο Κίεβο ο χειμώνας είναι μέρος του πολέμου - το κρύο, το σκοτάδι, η έλλειψη ενέργειας λειτουργούν ως βασικά εργαλεία πίεσης. «Η Ουκρανία έχει μπει σε μια φάση πολέμου φθοράς», λέει ο Αλέξανδρος Δημητρακόπουλος.
Ο Τραμπ επιβάλει δασμούς σε οκτώ ευρωπαϊκές χώρες - Σε ισχύ από την 1η Φεβρουαρίου
Η κατάθεση αποκαλύπτει σοβαρές ελλείψεις σε μέτρα ασφαλείας
Ο συριακός στρατός ζήτησε από τους αμάχους να απομακρυνθούν από στρατιωτικές εγκαταστάσεις της επαρχίας Ράκα
Μάλιστα,το βίντεο τραβήχτηκε από την πριγκίπισσα Λίλιμπετ
Στο κέντρο της Λάρνακας βρίσκονται ισχυρές Αστυνομικές δυνάμεις
Στους προσκληθέντες και ο πρόεδρος της Αργεντινής, Χαβιέ Μιλέι
Μαζικές διαδηλώσεις σε όλη τη Δανία και τη Γροιλανδία
Το αεροπλάνο είχε προορισμό το Μακασάρ, στο Νότιο Σουλαουέζι
Η γυναίκα από την Αυστραλία νόμιζε ότι χαϊδεύει τον σκύλο της, αλλά έκανε λάθος
Πάνω από 3.000 οι νεκροί στο Ιράν
Η ανάλυση του Economist
Η Ευρώπη αναζητά την «κόκκινη γραμμή» απέναντι στον Τραμπ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.