- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Ανοιχτός «πόλεμος» μεταξύ Τσέινι και Τραμπ - «Θα κάνω τα πάντα για να μη βγει ξανά πρόεδρος»
Η απάντηση του Τραμπ
ΗΠΑ: Μετά την ήττα της στο Γουαϊόμινγκ, η Λιζ Τσέινι επιμένει πως θα κάνει «τα πάντα» για να μην ξαναγίνει ποτέ πρόεδρος ο Ντόναλντ Τραμπ.
Η Ρεπουμπλικανή Λιζ Τσέινι, ορκισμένη εχθρός του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στην παράταξη, δεσμεύτηκε χθες Τρίτη πως θα κάνει «τα πάντα» ώστε ο μεγιστάνας να μην επιστρέψει ποτέ στον Λευκό Οίκο.
Η 56χρονη κόρη του άλλοτε αντιπροέδρου Ντικ Τσέινι, συμπρόεδρος της ειδικής εξεταστικής επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων που διενεργεί έρευνα για τον ρόλο του Τραμπ στην επίθεση στο ομοσπονδιακό Καπιτώλιο την 6η Ιανουαρίου 2021, εκφράστηκε μετά την καθαρή ήττα της από προστατευόμενη του 45ου προέδρου των ΗΠΑ στο Γουαϊόμινγκ, ιστορικά συντηρητική πολιτεία, όπου χθες διεξήχθη εσωκομματική διαδικασία για την ανάδειξη της υποψήφιας του GOP στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου.
Η Τσέινι φάνηκε να διευρύνει την επίθεσή της εναντίον του μεγιστάνα, δηλώνοντας πως διασπείρει «δολίως» το «ψέμα» ότι η έφοδος που έκαναν στο σπίτι του στη Φλόριντα ομοσπονδιακοί αστυνομικοί την περασμένη εβδομάδα εντασσόταν στο πλαίσιο συνωμοσίας που απεργάζονται πολιτικοί του αντίπαλοι με σκοπό την πολιτική εξόντωσή του, στο πλαίσιο του «κυνηγιού μαγισσών», όπως το θέτει.
Προβάλλοντας αυτό το «ψέμα», είπε η Τσέινι στην ομιλία της με την οποία αναγνώρισε την ήττα της, ο Τραμπ «γνωρίζει ότι (...) θα πυροδοτήσει βία και απειλές για βία. Αυτό είχε συμβεί την 6η Ιανουαρίου και συμβαίνει ξανά τώρα». Κατήγγειλε ειδικά το γεγονός πως άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στον πρώην πρόεδρο δημοσιοποίησαν τα ονόματα δύο ανδρών του FBI που συμμετείχαν στην έρευνα στο Μαρ-α-Λάγκο. «Αυτό ήταν σκόπιμο και κακόβουλο», έκρινε η Τσέινι. «Κανένας πατριώτης Αμερικανός δεν πρέπει να συγχωρήσει αυτές τις απειλές ή να εκφοβιστεί. Η σπουδαία χώρα μας δεν πρέπει να κυβερνάται από όχλο που προκαλείται μέσω των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης», πρόσθεσε.
«Η Λιζ Τσέινι θα έπρεπε να ντρέπεται για τον εαυτό της, για τον τρόπο που ενέργησε, για τα γεμάτα μοχθηρία και φαρισαϊσμό λόγια που ξεστόμισε για άλλους», ανέφερε ο Ντόναλντ Τραμπ σε ανάρτηση στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης που δημιούργησε, τον Truth Social, αφού η αντίπαλός του αναγνώρισε την ήττα της.
Η κληρονόμος βαρόνου της αμερικανικής δεξιάς, υπέρμαχος των όπλων, πολέμια της άμβλωσης, είχε ήδη πριν από τη χθεσινή αναμέτρηση εξοστρακιστεί από την πολιτειακή οργάνωση του Ρεπουμπλικανικού κόμματος στο Γουαϊόμινγκ, ο επικεφαλής της οποίας είχε άλλωστε συμμετάσχει προσωπικά στη διαδήλωση την ημέρα της επίθεσης στο Καπιτώλιο.
Γίνονται ήδη εικασίες πως τρέφει φιλοδοξία να κατέβει στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο το 2024 ως ανεξάρτητη υποψήφια.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Κομισιόν επέβαλε το πρώτο πρόστιμο βάσει του Νόμου για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες
Δεν είναι η πρώτη φορά που επιλέγουν τη δικαστική οδό
Εξειδικευμένος ιστότοπος για θέματα τέχνης απέδωσε το περιστατικό στην κακή κατάσταση των σωληνώσεων
Σε εκτενή του συνέντευξη στην εφημερίδα Sunday Times
Το απαξιωτικό σχόλιο που έκανε προ δεκαπέντε ετών ο τότε διευθύνων σύμβουλος της Warner
Δεν ήταν η πρώτη φορά που το ζευγάρι απασχολεί τα social media
Τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία - Δεν συνδέεται με τρομοκρατία το περιστατικό
Αναστάτωση στο βρετανικό αεροδρόμιο - Τι δηλώνει η Μητροπολιτική Αστυνομία
Ο επικίνδυνος ρωσικός γεωπολιτικός επεκτατισμός δεν περιορίζεται στην Ανατολική Ουκρανία
Δημοφιλές νυχτερινό κέντρο τυλίχθηκε στις φλόγες - Οι περισσότεροι εγκλωβίστηκαν στο υπόγειο
Το να αποδίδουμε τη ρωσική επεκτατικότητα στη συμπεριφορά του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και της Ουκρανίας δεν στοιχειοθετεί ισορροπημένο επιχείρημα.
Η συζήτηση άνοιξε επί Φραγκίσκου, έπειτα από σχετικό αίτημα μοναχικών κοινοτήτων το 2016
Η μητέρα της κατέθεσε στο δικαστήριο ότι η κόρη της δεν αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας
Πέρασε ξυστά από λεωφορείο και «πέταξε» πάνω από δύο άλλα αυτοκίνητα
Το ενδιαφέρον δεν περιορίζεται στις χώρες με ανεξάντλητα κεφάλαια
Σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, το έγγραφο ήρθε σαν παγωμένο ντους
Την άφησε στο βουνό στους –20°C: ο σύντροφος της ορειβάτισσας οδηγείται σε δίκη
Την ευθύνη για την πράξη ανέλαβε μέσω κοινωνικών δικτύων η οργάνωση Take Back Power
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.