Κοσμος

Αποσύνδεσαν τον Σαλμάν Ρούσντι από τον αναπνευστήρα - Τα νεότερα για την υγεία του

Ο διάσημος συγγραφέας παραμένει σε νοσοκομείο στην Πενσιλβάνια μετά την απόπειρα δολοφονίας του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Σαλμάν Ρούσντι έχει βραβευτεί με Μπούκερ
Ο Σαλμάν Ρούσντι έχει βραβευτεί με Μπούκερ © EPA/POOL

Χωρίς αναπνευστήρα αναπνέει πλέον ο Σαλμάν Ρούσντι. Οι γιατροί τον αποσύνδεσαν. Ποια είναι η κατάσταση της υγείας του Βρετανού συγγραφέα.

Ο Σαλμάν Ρούσντι αποσυνδέθηκε από τον αναπνευστήρα και η κατάστασή του «οδεύει προς τη σωστή κατεύθυνση». Αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων ο πράκτοράς του στο Reuters.

Ο βραβευμένος με Μπούκερ Βρετανός συγγραφέας δέχτηκε δολοφονική επίθεση με μαχαίρι στη Νέα Υόρκη. Δράστης της απόπειρας δολοφονίας του Σαλμάν Ρούσντι είναι ένας 24χρονος Αμερικανός με καταγωγή από τον Λίβανο.

«Έχει αποσυνδεθεί από τον αναπνευστήρα. Έτσι ο δρόμος προς την ανάρρωση του άνοιξε» τόνισε ο Άντριου Γουάιλι. Και πρόσθεσε: «Θα χρειαστεί χρόνος. Τα τραύματά του είναι σοβαρά, αλλά η κατάστασή του οδεύει προς τη σωστή κατεύθυνση».

Ο 24χρονος προκάλεσε πολλαπλές μαχαιριές στον Σαλμάν Ρούσντι, ο οποίος κινδυνεύει να χάσει την όραση από το ένα μάτι.

Ανακουφισμένη η οικογένεια του Σαλμάν Ρούσντι

Εν τω μεταξύ, η οικογένεια του Σαλμάν Ρούσντι δήλωσε ότι αισθάνεται «μεγάλη ανακούφιση» που ο Βρετανός συγγραφέας δεν χρειάζεται πια μηχανική υποστήριξη της αναπνοής και διαβεβαίωσε ότι η αίσθηση του χιούμορ του παραμένει «άθικτη» παρά τη σοβαρότητα των τραυμάτων του.

«Ο πατέρας μου παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο και λαμβάνει εντατική και συνεχή θεραπεία» ανέφερε ο γιος του, ο Ζαφάρ Ρούσντι, σε μήνυμά του στο Twitter. Και πρόσθεσε: «Είμαστε εξαιρετικά ανακουφισμένοι που χθες (Σάββατο) του έβγαλαν τον αναπνευστήρα και την παροχή οξυγόνου και που μπόρεσε να πει δυο λόγια».

«Παρότι τα τραύματά του είναι σοβαρά και μπορούν να αλλάξουν τη ζωή του, η συνήθης του ζωηρή και προκλητική αίσθηση του χιούμορ παραμένει άθικτη» συνέχισε ο Ζαφάρ Ρούσντι, ο οποίος διευθύνει ένα γραφείο δημοσίων σχέσεων με έδρα το Λονδίνο.

Παράλληλα, ευχαρίστησε τους ανθρώπους που πήγαν να προστατέψουν τον συγγραφέα του best seller «Σατανικοί Στίχοι» κατά τη διάρκεια της επίθεσης, καθώς και τους αστυνομικούς και το νοσηλευτικό προσωπικό που του πρόσφεραν τη βοήθειά τους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ