Κοσμος

Σαλμάν Ρούσντι: Ο 24χρονος που τον μαχαίρωσε και η σχέση του με τους Φρουρούς της Επανάστασης

Ποιος είναι ο δράστης της δολοφονικής επίθεσης στον διάσημο Βρετανό συγγραφέα

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο 24χρονος που μαχαίρωσε τον Σαλμάν Ρούσντι στη Νέα Υόρκη
Ο 24χρονος που μαχαίρωσε τον Σαλμάν Ρούσντι στη Νέα Υόρκη @AdityaRajKaul/Twitter

Απόπειρα δολοφονίας Σαλμάν Ρούσντι. Κάτοικος Νιου Τζέρσεϊ ο 24χρονος που μαχαίρωσε τον συγγραφέα. Υποστηρικτής των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ.

Την ώρα που ο Σαλμάν Ρούσντι παραμένει διασωληνωμένος στην Εντατική μετά τη δολοφονική επίθεση με μαχαίρι που δέχτηκε στη Νέα Υόρκη, αμερικανικά ΜΜΕ έδωσαν στη δημοσιότητα νεότερα στοιχεία για τον 24χρονο άνδρα που τον μαχαίρωσε.

Ο 24χρονος συλληφθείς, ο οποίος προκάλεσε τουλάχιστον 10 μαχαιριές στον Σαλμάν Ρούσντι (εκ των οποίων η μία στον λαιμό) είναι κάτοικος Νιου Τζέρσεϊ. Έχει εκφράσει συμπάθεια για τον σιιτικό εξτρεμισμό και τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν (IRGC), όπως μετέδωσε το NBC.

Έχοντας εξαπολύσει τη δολοφονική του επίθεση κατά του Σαλμάν Ρούσντι στη Νέα Υόρκη, ο 24χρονος δράστης ακινητοποιήθηκε από πολίτες που έσπευσαν να βοηθήσουν τον Βρετανό συγγραφέα, ενώ στη συνέχεια συνελήφθη από αστυνομικούς. Τα βίντεο λίγα δευτερόλεπτα μετά την επίθεση με μαχαίρι στη Νέα Υόρκη δεν σταματούν να κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

People rush to aid Salman Rushdie after onstage attack at New York event

Ποιος είναι ο 24χρονος δράστης που μαχαίρωσε τον Σαλμάν Ρούσντι στη Νέα Υόρκη

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας του 24χρονου. Πρόκειται για τον Χάντι Ματάρ από το Φέιρβιου του Νιου Τζέρσεϊ στις ΗΠΑ. Η επίθεση σημειώθηκε την Παρασκευή (12/8) σε εκδήλωση σε αμφιθέατρο πολιτιστικού κέντρου στην Τσοτόκουα, στο βορειοδυτικό τμήμα της πολιτείας της Νέας Υόρκης.

Ο γεννημένος στην Ινδία Σαλμάν Ρούσντι, πέρασε χρόνια κρυμμένος μετά από την παρότρυνση του Ιράν προς τους μουσουλμάνους να τον σκοτώσουν. Τον Σεπτέμβριο του 1988 είχε εκδοθεί το μπεστ σέλερ έργο του («Σατανικοί Στίχοι»).

Επίθεση στον Σαλμάν Ρούσντι: 24 ετών από το Νιου Τζέρσει ο δράστης | 13/8/22 | ΕΡΤ

Ποιες κατηγορίες αντιμετωπίζει ο 24χρονος δράστης της δολοφονικής επίθεσης στον Σαλμάν Ρούσντι

Ο 24χρονος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και επίθεση, όπως ανακοίνωσαν οι εισαγγελείς.

«Το άτομο που ευθύνεται για την επίθεση χθες, ο Χάντι Ματάρ, κατηγορείται πλέον επίσημα για απόπειρα δολοφονίας δεύτερου βαθμού και επίθεση δεύτερου βαθμού» δήλωσε ο εισαγγελέας της κομητείας Τσοτόκουα, Τζέισον Σμιντ.

Ο Σαλμάν Ρούσντι είναι ο συγγραφέας του best seller «Σατανικοί Στίχοι»
Ο Σαλμάν Ρούσντι είναι ο συγγραφέας του best seller «Σατανικοί Στίχοι» © EPA/HAYOUNG JEON

Και πρόσθεσε: «Του απαγγέλθηκαν αυτές οι κατηγορίες τη χθεσινή νύχτα και προφυλακίστηκε χωρίς εγγύηση».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ