Κοσμος

Πελόζι: Το ταξίδι στην Ταϊβάν άξιζε απολύτως τον κόπο

Το πρώτο σχόλιο μετά τις αντιδράσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι
Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι © EPA / FRANCK ROBICHON

Νάνσι Πελόζι: Η απάντηση για το ταξίδι της στην Ταϊβάν - Τι είπε για τη στάση ΗΠΑ και Κίνας

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι, υπερασπίστηκε σήμερα το ταξίδι της στην Ταϊβάν, λέγοντας ότι άξιζε «απολύτως» τον κόπο και σημειώνοντας ότι οι ΗΠΑ δεν μπορούν να επιτρέψουν στην Κίνα να απομονώσει το αυτοδιοικούμενο νησί.

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στην κινεζική κυβέρνηση να απομονώσει την Ταϊβάν», είπε η Πελόζι σε συνέντευξή της στην εκπομπή «Today» του αμερικανικού ειδησεογραφικού δικτύου NBC. «Δεν θα μας πουν ποιος μπορεί να πάει στην Ταϊβάν», συμπλήρωσε.

Κίνα - Ταϊβάν: Εξομαλύνεται σταδιακά η εναέρια κυκλοφορία

Σταδιακή αποκατάσταση της εναέριας κυκλοφορίας καταγράφεται στον εναέριο χώρο γύρω από την Ταϊβάν, όπως ανακοίνωσε χθες, Δευτέρα, το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών της Ταϊβάν, παρά το γεγονός ότι η Κίνα ανακοίνωσε αργότερα νέες στρατιωτικές ασκήσεις στην περιοχή.

Το Πεκίνο την προηγούμενη εβδομάδα προχώρησε στην ανάπτυξη μεγάλου αριθμού πολεμικών αεροσκαφών, ενώ έκανε και εκτοξεύσεις πυραύλων κοντά στο νησί και στο πλαίσιο στρατιωτικών ασκήσεων, που προκλήθηκαν από την επίσκεψη στην Ταϊπέι της Δημοκρατικής Νάνσι Πελόζι, προέδρου της Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ.

Οι ασκήσεις οδήγησαν μερικές αεροπορικές εταιρίες στην ακύρωση των πτήσεών τους προς την Ταϊπέι, αλλά και στην αλλαγή των δρομολογίων των πτήσεων τους μεταξύ της Νοτιοανατολικής και της Βορειοανατολικής Ασίας, προκειμένου να αποφύγουν την περιοχή που επηρεάστηκε από την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ της Κίνας και της Ταϊβάν.

Το Πεκίνο προχώρησε στην έκδοση ειδικών ειδοποιήσεων προς τα πληρώματα των αεροσκαφών (NOTAM) χαρακτηρίζοντας προσωρινά επικίνδυνες ορισμένες περιοχές για πτητικές δραστηριότητες, ώστε τα αεροσκάφη της πολιτικής αεροπορίας να τις αποφύγουν κατά τη διάρκεια των κινεζικών ασκήσεων. Οι περιοχές αυτές βρίσκονται γύρω από την Ταϊβάν. Η τελική NOTAM κάλυπτε έναν τομέα εναέριου χώρου ανατολικά της Ταϊβάν, ενώ η ισχύς της έληξε χθες στις 05:00 ώρα Ελλάδας χωρίς να ανανεωθεί.

China-United States relations reportedly reach a new low after Nancy Pelosi's Taiwan visit

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ