Ερντογάν: «Ο Μητσοτάκης δεν ξέρει ότι τα νησιά δεν πρέπει να έχουν στρατό. Θα το μάθει»
Οι νέες απειλές από τον Τούρκο πρόεδρο
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας για τα ελληνοτουρκικά, επαναλαμβάνει τους ισχυρισμούς του ότι η Ελλάδα δεν έχει δικαίωμα να διατηρεί στρατό στα νησιά.
Νέες απειλές προς την Ελλάδα εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Μιλώντας στο κρατικό δίκτυο TRT, ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε στα ελληνοτουρκικά και στον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
«Του είπα ''ας φάμε ένα γεύμα στο Αρχοντικό Vahdettin και ας μη φέρνουμε από εδώ και πέρα τρίτη χώρα ανάμεσά μας, για ό,τι κάνουμε, ας στήσουμε μια απευθείας γραμμή, ας διαπραγματευτούμε''. Πήγε εκεί (σ.σ. ΗΠΑ) και έκανε παρόμοια πράγματα και στο Νταβός. Μετά σηκώθηκε και είπε: ''Η Τουρκία έκανε αυτό και εκείνο''. Έτσι ακύρωσα τις συνεδριάσεις του Συμβουλίου Συνεργασίας Υψηλού Επιπέδου. Υπάρχουν 5+4=9 βάσεις των ΗΠΑ στην Ελλάδα. Όταν τα λες αυτά, το αρνούνται. Σκοπεύουν να τοποθετήσουν εξοπλισμό και στα νησιά. Λένε ότι είναι για να αμυνθούν ενάντια στη Ρωσία. Τι δύναμη έχεις; Ακόμη και οι ΗΠΑ δεν μπορούν να το κάνουν αυτό» τόνισε.
«Η Ελλάδα προσπαθεί να μας εμποδίσει να αγοράσουμε αεροπλάνα για τις ανάγκες ασφαλείας μας. Λένε ''μην τα δώσεις στην Τουρκία'', απευθυνόμενοι στη Γαλλία και στις ΗΠΑ. Διατηρούμε όμως τη θέση μας και τη στάση μας. Πήραν το μάθημα από εδώ» πρόσθεσε.
«Αυτές οι δραστηριότητες που πραγματοποιεί η Ελλάδα είναι αντίθετες όχι μόνο στη Συμφωνία της Λωζάννης, αλλά και στη Συμφωνία του Παρισιού. Νομίζω ότι ο Μητσοτάκης δεν γνωρίζει ότι η κυριαρχία αυτών των νησιών δόθηκε παραμένοντας υπό καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης. Νομίζω ότι θα το μάθει» κατέληξε ο Ερντογάν.
TRT Canlı Yayını https://t.co/R72jAEzvPd
— Recep Tayyip Erdoğan (@RTErdogan) July 25, 2022
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Κομισιόν επέβαλε το πρώτο πρόστιμο βάσει του Νόμου για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες
Δεν είναι η πρώτη φορά που επιλέγουν τη δικαστική οδό
Οι οικογενειακές διακοπές που κατέληξαν σε τραγωδία
To ρεκόρ του νεότερου γκραν μετρ στην ιστορία εξακολουθεί να ανήκει στον Αμπιμάνιου Μίσρα, ο οποίος κατέκτησε τον τίτλο σε ηλικία 12 ετών
Εξειδικευμένος ιστότοπος για θέματα τέχνης απέδωσε το περιστατικό στην κακή κατάσταση των σωληνώσεων
Σε εκτενή του συνέντευξη στην εφημερίδα Sunday Times
Το απαξιωτικό σχόλιο που έκανε προ δεκαπέντε ετών ο τότε διευθύνων σύμβουλος της Warner
Δεν ήταν η πρώτη φορά που το ζευγάρι απασχολεί τα social media
Τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία - Δεν συνδέεται με τρομοκρατία το περιστατικό
Αναστάτωση στο βρετανικό αεροδρόμιο - Τι δηλώνει η Μητροπολιτική Αστυνομία
Ο επικίνδυνος ρωσικός γεωπολιτικός επεκτατισμός δεν περιορίζεται στην Ανατολική Ουκρανία
Δημοφιλές νυχτερινό κέντρο τυλίχθηκε στις φλόγες - Οι περισσότεροι εγκλωβίστηκαν στο υπόγειο
Το να αποδίδουμε τη ρωσική επεκτατικότητα στη συμπεριφορά του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και της Ουκρανίας δεν στοιχειοθετεί ισορροπημένο επιχείρημα.
Η συζήτηση άνοιξε επί Φραγκίσκου, έπειτα από σχετικό αίτημα μοναχικών κοινοτήτων το 2016
Η μητέρα της κατέθεσε στο δικαστήριο ότι η κόρη της δεν αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας
Πέρασε ξυστά από λεωφορείο και «πέταξε» πάνω από δύο άλλα αυτοκίνητα
Το ενδιαφέρον δεν περιορίζεται στις χώρες με ανεξάντλητα κεφάλαια
Σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, το έγγραφο ήρθε σαν παγωμένο ντους
Την άφησε στο βουνό στους –20°C: ο σύντροφος της ορειβάτισσας οδηγείται σε δίκη
Την ευθύνη για την πράξη ανέλαβε μέσω κοινωνικών δικτύων η οργάνωση Take Back Power
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.