Ερντογάν: «Ο Μητσοτάκης δεν ξέρει ότι τα νησιά δεν πρέπει να έχουν στρατό. Θα το μάθει»
Οι νέες απειλές από τον Τούρκο πρόεδρο
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας για τα ελληνοτουρκικά, επαναλαμβάνει τους ισχυρισμούς του ότι η Ελλάδα δεν έχει δικαίωμα να διατηρεί στρατό στα νησιά.
Νέες απειλές προς την Ελλάδα εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Μιλώντας στο κρατικό δίκτυο TRT, ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε στα ελληνοτουρκικά και στον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
«Του είπα ''ας φάμε ένα γεύμα στο Αρχοντικό Vahdettin και ας μη φέρνουμε από εδώ και πέρα τρίτη χώρα ανάμεσά μας, για ό,τι κάνουμε, ας στήσουμε μια απευθείας γραμμή, ας διαπραγματευτούμε''. Πήγε εκεί (σ.σ. ΗΠΑ) και έκανε παρόμοια πράγματα και στο Νταβός. Μετά σηκώθηκε και είπε: ''Η Τουρκία έκανε αυτό και εκείνο''. Έτσι ακύρωσα τις συνεδριάσεις του Συμβουλίου Συνεργασίας Υψηλού Επιπέδου. Υπάρχουν 5+4=9 βάσεις των ΗΠΑ στην Ελλάδα. Όταν τα λες αυτά, το αρνούνται. Σκοπεύουν να τοποθετήσουν εξοπλισμό και στα νησιά. Λένε ότι είναι για να αμυνθούν ενάντια στη Ρωσία. Τι δύναμη έχεις; Ακόμη και οι ΗΠΑ δεν μπορούν να το κάνουν αυτό» τόνισε.
«Η Ελλάδα προσπαθεί να μας εμποδίσει να αγοράσουμε αεροπλάνα για τις ανάγκες ασφαλείας μας. Λένε ''μην τα δώσεις στην Τουρκία'', απευθυνόμενοι στη Γαλλία και στις ΗΠΑ. Διατηρούμε όμως τη θέση μας και τη στάση μας. Πήραν το μάθημα από εδώ» πρόσθεσε.
«Αυτές οι δραστηριότητες που πραγματοποιεί η Ελλάδα είναι αντίθετες όχι μόνο στη Συμφωνία της Λωζάννης, αλλά και στη Συμφωνία του Παρισιού. Νομίζω ότι ο Μητσοτάκης δεν γνωρίζει ότι η κυριαρχία αυτών των νησιών δόθηκε παραμένοντας υπό καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης. Νομίζω ότι θα το μάθει» κατέληξε ο Ερντογάν.
TRT Canlı Yayını https://t.co/R72jAEzvPd
— Recep Tayyip Erdoğan (@RTErdogan) July 25, 2022
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πάνω από 20.000 οι συλλήψεις και 640 οι νεκροί
Μαζί με τον Ντέιβιντ Χάρμπορ, παρά τις φήμες περί «εκφοβισμoύ και παρενόχλησης» στα γυρίσματα
Παραμένουν άγνωστα τα προϊόντα στα οποία θα επιβληθούν οι δασμοί
Υπεξαίρεσε 3 εκατομμύρια από την κοινή τους επιχείρηση για την ερωμένη του
Οι ΗΠΑ δεν θα είναι σε θέση να καταβάλουν τις απαιτούμενες αποζημιώσεις σε μια τέτοια περίπτωση
Απόφαση Μακρόν για γαλλικό προξενείο, μήνυμα στήριξης στην αυτονομία της Γροιλανδίας
Οι αρχές έχουν ξεκινήσει επιχείρηση εντοπισμού, με τη συμμετοχή πάνω από 100 δασικών υπαλλήλων
Ένα ακόμα επεισόδιο στο «σήριαλ»
Στον Λευκό Οίκο η ηγέτιδα της βενεζουελάνικης αντιπολίτευσης
Το σκίτσο δημοσιεύτηκε στις 9 Ιανουαρίου, ημέρα εθνικού πένθους για την Ελβετία στη μνήμη των 40 νεκρών
Εξετάζεται το ενδεχόμενο να ενεπλάκη ελεύθερος σκοπευτής
Aπέναντι στις πιέσεις που, όπως υποστηρίζει, ασκεί η Ρωσία
Σκληρή γλώσσα από τον αμερικανό ηθοποιό προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ
Ενώ τα κρατικά μέσα δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στις απώλειες των δυνάμεων ασφαλείας
Η Mattel παρουσιάζει την πρώτη Barbie στο φάσμα του αυτισμού, ενισχύοντας τη συμπερίληψη στα παιχνίδια
Στο ΥΠΕΞ στην Τεχεράνη κλήθηκαν διπλωμάτες από Γερμανία, Βρετανία, Ιταλία και Γαλλία για διάβημα διαμαρτυρίας
«H ήττα του κακού πλησιάζει», δήλωσε η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης
Αν δεν υπάρξει ένδειξη ζωής για δύο συνεχόμενες ημέρες, αποστέλλεται ειδοποίηση σε πρόσωπο ανάγκης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.