- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μεβλούτ Τσαβούσογλου: «Τι εννοείτε όταν λέτε ελληνικός εναέριος χώρος;»
«Υπάρχουν βραχονησίδες που δεν έχουν παραχωρηθεί με συμφωνίες»
Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου επιμένει ότι η Τουρκία αναγνωρίζει μόνο τα 6 μίλια. Ο Τούρκος ΥΠΕΞ αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία σε νησιά και βραχονησίδες.
Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δεν σταματά να αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία στα νησιά του Αιγαίου και τον ελληνικό εναέριο χώρο. Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας προχώρησε σε νέες προκλητικές δηλώσεις.
Σε συνέντευξή του στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT Haber ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας αναφέρθηκε στην αναβάθμιση των τουρκικών F-16 και στο αμερικανικό μπλόκο στη Βουλή των Αντιπροσώπων, καθώς και στις υπερπτήσεις στο Αιγαίο. «Δεν είναι εφικτό να πούμε ''ναι'' σε μια διαδικασία για τον ελληνικό εναέριο χώρο. Τι εννοείτε όταν λέτε ελληνικός εναέριος χώρος; Υπάρχουν νησιά τα οποία η Ελλάδα λέει ότι είναι δικά της, νησιά και βραχονησίδες που δεν είναι ξεκάθαρο το καθεστώς ιδιοκτησίας τους και δεν έχουν παραχωρηθεί με συμφωνίες» ισχυρίστηκε.
Και πρόσθεσε: «Με 6 μίλια χωρικά ύδατα να ζητούν εναέριο χώρο 10 μιλίων, αυτό δεν συνάδει με το διεθνές δίκαιο. Αυτό αναφέρθηκε σε μια επιστολή που έστειλε το Υπουργείο εξωτερικών των ΗΠΑ στο Κογκρέσο. Τώρα η Ελλάδα απαιτεί 10 μίλια. Δεν τίθεται θέμα να μην χρησιμοποιήσουμε αυτά τα 4 μίλια. Οι ΗΠΑ δίνουν στην Ελλάδα υλικά αμυντικής βιομηχανίας, αλλά έχουν κατασκευάσει και βάσεις. Όταν δίνετε ένα προϊόν αμυντικής βιομηχανίας στην Ελλάδα, θέτετε κάποιον όρο για να μην παραβιάσει τον εναέριο χώρο της Τουρκίας;».
Τσαβούσογλου για Μητσοτάκη: «Άσκησε πίεση για τα τουρκικά F-16»
«Πρώτον, υπάρχει απόκλιση από την ισορροπημένη πολιτική που ακολουθούσαν οι ΗΠΑ, τόσο στην Κύπρο όσο και μεταξύ Τουρκίας - Ελλάδας. Οι ΗΠΑ πρέπει να αντεπιστρέψουν σε αυτήν την πολιτική ισορροπίας. Δεύτερον, στο αμερικανικό Κογκρέσο υπάρχουν μέλη ελληνικής καταγωγής που δραστηριοποιούνται στα λόμπι. Ο ίδιος ο Μητσοτάκης στην ομιλία του άσκησε πίεση για τα F-16» τόνισε ακόμη ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παραβίασαν εκατοντάδες email αξιωματούχων σε Ουκρανία, ΝΑΤΟ, Βαλκάνια
9 νεκροί από το μακελειό στο σχολείο της νότιας Τουρκίας, ανάμεσά τους οκτώ συμμαθητές του
Η ανάρτηση στο Truth Social
Το χρονικό της υπόθεσης κακοποίησης
Τι καταγγέλλει η οικογένειά της
Το ένα τέταρτο του παγκόσμιου πληθυσμού αντιμετωπίζει προβλήματα υδροδότησης
Eφόσον επιτευχθεί συμφωνία για να αποτραπεί η αναζωπύρωση της σύγκρουσης
Θα δοκιμαστεί στην πράξη η αντοχή και η αυτονομία τους
Είχε διακοπεί η συμμετοχή της χώρας από τον Δεκέμβριο του 2020
Ανάμεσα στους 4 που καταδικάστηκαν
Η ανάρτηση ήρθε λίγες ημέρες μετά από άλλη αντίστοιχη εικόνα
Ο 20χρονος κατέρρευσε μπροστά στην κάμερα και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο από φίλους
Οι ΗΠΑ έχουν επιβάλλει στο Ιράν ναυτικό αποκλεισμό
Η υπόθεση αποκτά ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα καθώς δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό
Συνεδρίαση απόψε στις 20:00, στο τραπέζι η εκεχειρία μετά από πέντε εβδομάδες πολέμου
Η υπόθεση προστίθεται στη μακρά λίστα cold cases που ξανανοίγουν χάρη στις νεότερες μεθόδους ανάλυσης
Καταγγελίες για αδράνεια και προτάσεις για ενίσχυση ασφάλειας - Στο στόχαστρο η κυβέρνηση
Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγορεί την ισραηλινή κυβέρνηση για αποσταθεροποίηση και μιλά για «παράνομο πόλεμο»
Ο ποντίφικας έχει αναδειχθεί σε σφοδρό επικριτή του πολέμου στο Ιράν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.