Κοσμος

Ο Μεντβέντεφ επιμένει ότι η Ρωσία θα κερδίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία

«Θα υπάρξει ειρήνη με τους όρους μας»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ είναι σίγουρος ότι η Ρωσία θα κερδίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία
Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ είναι σίγουρος ότι η Ρωσία θα κερδίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία © EPA/Ekaterina Shtukina

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ πιστεύει ότι η Ρωσία θα κερδίσει την Ουκρανία και θα της επιβάλει τους όρους της.

Κάποτε, την περίοδο που ήταν πρόεδρος της Ρωσίας συγκεκριμένα, η Δύση τον θεωρούσε πιθανό εταίρο, καθώς εμφανιζόταν μετριοπαθής και σε ορισμένα θέματα αρκετά προοδευτικός. Τα πράγματα, όμως, εξελίχθηκαν πολύ διαφορετικά. Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ εμφανίζεται πλέον πολέμιος της Δύσης, κάνοντας τη μία εμπρηστική δήλωση μετά την άλλη. Έχει φθάσει, μάλιστα, στο σημείο να δηλώσει ότι η Ρωσία έχει κάθε δικαίωμα να χρησιμοποιήσει πυρηνικά.

Αυτήν τη φορά ο πρώην πρωθυπουργός της Ρωσίας δήλωσε ότι η Μόσχα θα κερδίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία και θα είναι αυτή που θα ορίσει τους όρους ώστε να υπάρξει ειρήνη με το Κίεβο.

«Η Ρωσία θα επιτύχει όλους τους στόχους της. Θα υπάρξει ειρήνη με τους όρους μας» είπε ο Μεντβέντεφ, αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, σε ανάρτησή του στην εφαρμογή Telegram.

Από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου 2022, ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ δεν σταματά να εμφανίζει ένα ιδιαίτερα σκληρό και επικριτικό πρόσωπο, κατηγορώντας τη Δύση ότι αυτή έσυρε το Κίεβο σε πόλεμο με τη Μόσχα, καθώς επεδίωκε την ένταξη στο ΝΑΤΟ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ