- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Συνεχίζει να προκαλεί με αναφορές σε πυρηνικό πόλεμο ο Μεντβέντεφ
Με αφορμή τις έρευνες για εγκλήματα πολέμου κατά της Ουκρανίας
Πόλεμος στην Ουκρανία: Στο ενδεχόμενο χρήσης πυρηνικών όπλων αναφέρθηκε ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας, Ντιμίτρι Μεντβέντεφ.
Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντιμίτρι Μεντβέντεφ αναφέρθηκε σήμερα στο ενδεχόμενο χρήσης πυρηνικών όπλων και απέκλεισε εκ των προτέρων το ενδεχόμενο η διεθνής δικαιοσύνη να επιβάλει κυρώσεις εναντίον της Μόσχας, την ώρα που το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο ερευνά τα εγκλήματα πολέμου που φέρεται να διέπραξε ο ρωσικός στρατός στην Ουκρανία.
«Ακόμη και η ιδέα να τιμωρείται η χώρα που έχει το μεγαλύτερο πυρηνικό οπλοστάσιο παγκοσμίως είναι παράλογη. Και αυτό δημιουργεί ενδεχομένως μια απειλή για την ύπαρξη της ανθρωπότητας», έγραψε στον λογαριασμό του στο Telegram ο Μεντβέντεφ που πλέον είναι αντιπρόεδρος του ισχυρού Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας.
Στη συνέχεια καταφέρθηκε εναντίον των ΗΠΑ, τις οποίες κατηγόρησε ότι θέλουν να σύρουν τη Ρωσία ενώπιον διεθνών δικαστηρίων, παρά το γεγονός ότι η Ουάσινγκτον δεν τιμωρήθηκε ποτέ για τους πολέμους που διεξήγαγε σε όλο τον κόσμο, από τους οποίους, σύμφωνα με τον Μεντβέντεφ, σκοτώθηκαν 20 εκατομμύρια άνθρωποι.
Ο Mεντβέντεφ, που διετέλεσε πρόεδρος της Ρωσίας από το 2008 ως το 2012 όταν ο Πούτιν εγκατέλειψε για λίγο το Κρεμλίνο εξαιτίας των περιορισμών στις θητείες που μπορούν να εκτίσουν οι πρόεδροι, θεωρούνταν μέχρι πρότινος μια μετριοπαθής προσωπικότητα. Όμως μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει αναλάβει τον ρόλο ενός από τους πιο σκληρούς επικριτές των δυτικών χωρών.
Πλέον κάνει συχνά προκλητικές δηλώσεις και έχει χαρακτηρίσει τους αντιπάλους της Ρωσίας «παλιοτόμαρα» και «έκφυλους».
Το ΔΠΔ ερευνά για τα εγκλήματα πολέμου που φέρεται να έχει διαπράξει η Ρωσία στην Ουκρανία, κάτι που η Μόσχα διαψεύδει τακτικά, στρέφοντας την κατηγορία προς το Κίεβο.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μετά τις επιθέσεις σε πλοία στη Μαύρη Θάλασσα
Τέταρτη ημέρα βίαιων διαδηλώσεων με αιχμή τα σκάνδαλα διαφθοράς
Τα δευτερόλεπτα τρόμου που βίωσε και η στιγμή της λύτρωσης«Νόμιζα ότι θα πέθαινα»: Ο δύτης που βρέθηκε στο στόμα φάλαινας
Ποια είναι η 18χρονη που εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στην Καραϊβική
Παραμένουν οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας
Η «ηρωική παρέμβαση» πολίτη που αφόπλισε και σκότωσε τον δράστη
Από την εγκαθίδρυση της κομμουνιστικής δικτατορίας και την ίδρυση της Σοβιετικής Ένωσης δεν πρέπει να έχει υπάρξει πρόεδρος που να βοηθάει τη Ρωσία τόσο πολύ.
Έκοψε τη διαφορά λίγο πριν από τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών
Προβληματισμός για τα προβλήματα του Starshield
«Θα γινόμουν εξαιρετική πρέσβειρα! Μιλάω ελληνικά, έχω ελληνικό διαβατήριο» υποστηρίζει
Οι αποκαλύψεις μέσα από το blog της και η βομβιστική επίθεση
Ένα podcast για τις αιτίες της απόλυσης της Αμερικανής πρέσβεως
Τι δήλωσε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ
Οι διαδηλωτές θέτουν πρωτίστως ζήτημα διαφθοράς
Η συμβολή των φετινών νικητών στη σύνδεση των ατομικών οικονομικών αποφάσεων με τη συνολική πορεία της οικονομίας
Έλεγε ότι ήταν «νεοναζί που φαντασιωνόταν μαζικές δολοφονίες»
«Δεν έχω μιλήσει μαζί της, νιώθω απογοήτευση» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Νεκρός ο δράστης από πυρά κατοίκου που τον καταδίωξε
Τα σχόλια για την πρώτη ενημέρωση στον Λευκό Οίκο
HARD NEWS: Η αμερικανική πίεση στην Ευρώπη μέσω της ματωμένης Ουκρανίας | Οι μόνιμες αλλαγές στο εμπόριο | Ο παγκόσμιος συναγερμός για την ΤΝ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.