- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Καμπανάκι από τους παραγωγούς: Θα πούμε το ρεβίθι...ρεβιθάκι
Η Διεθνής Συνομοσπονδία Οσπρίων έχει σημάνει συναγερμό
Ρέβιθια: Η ζήτηση ξεπερνά τις προμήθειες - Συναγερμός για παγκόσμια έλλειψη λόγω του πολέμου.
Η Διεθνής Συνομοσπονδία Οσπρίων έχει σημάνει συναγερμό για την παγκόσμια προσφορά του ρεβιθιού, αυτού του πλούσιου σε πρωτεΐνη οσπρίου, καθώς θα μπορούσε να μειωθεί κατά 20% φέτος.
Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες, οι διακοπές στις αλυσίδες εφοδιασμού και ο πόλεμος στην Ουκρανία έχουν μειώσει την παραγωγή ρεβιθιών, ανεβάζοντας τις τιμές. Η Ουκρανία δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την παραγωγή της σε ρεβίθια, λόγω της ρωσικής εισβολής. Ως αποτέλεσμα, 50.000 τόνοι που κανονικά προορίζονταν για την Ευρώπη αγνοούνται, δήλωσε ο Ναβνίτ Σινγκ Τσάμπρα, διευθυντής της Shree Sheela International, μιας παγκόσμιας εταιρείας εμπορίας ρεβιθιών.
Τα ρεβίθια χρησιμοποιούνται σε πολλές παρασκευές και έχουν καταστεί πολύ δημοφιλή στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη, αναγνωρισμένα από τους χορτοφάγους που τα βλέπουν ως μια ικανοποιητική εναλλακτική στο κρέας. Στην Ινδία και τη Μέση Ανατολή. αποτελούν εδώ και πολύ καιρό βασική τροφή.
Η ζήτηση ξεπερνά τις προμήθειες, ενώ οι αποδόσεις από το Μεξικό στην Αυστραλία μειώθηκαν ως αποτέλεσμα καιρικών δεινών, συμπεριλαμβανομένων των πλημμυρών. Οι αγρότες στις ΗΠΑ –στον τέταρτο μεγαλύτερο εξαγωγέα ρεβιθιών στον κόσμο– φύτεψαν 5% λιγότερα στρέμματα φέτος. Συνεπώς, τα αποθέματα της χώρας μειώθηκαν περισσότερο από 10% σε σύγκριση με πέρυσι.
Ως αποτέλεσμα, οι τιμές λιανικής έχουν εκτοξευθεί στα ύψη στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στα ράφια, η τιμή των ρεβιθιών αυξήθηκε κατά 12% σε σύγκριση με πέρυσι, σχεδόν 17% περισσότερο από ό,τι πριν από την πανδημία, σύμφωνα με τη NielsenIQ. Η τιμή του χούμους (πολτοποιημένα καρυκευμένα ρεβίθια) έχει αυξηθεί κατά 6,9% από το 2019.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αστάθεια και οι εξωτερικές παρεμβάσεις παραμένουν σοβαρά - και άλυτα - προβλήματα
Το πλοίο φαίνεται πως ήταν κωπήλατο
Η υπόθεση αφορούσε τη Σάντι Πέγκι, νοσηλεύτρια στη Σκωτία
Η εταιρία του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει στην προσφορά 108 δισ. δολαρίων
Θα συναντηθούν με στόχο να συζητήσουν την επόμενη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
Για τα κινηματογραφικά και streaming assets του
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από παράπονα
Πιέζουν οι ΗΠΑ, κρίσιμη συνάντηση με Ευρωπαίους ηγέτες στο Λονδίνο
Με ύψος 1,73 μέτρα και βάρος 75 κιλά, το T800 προσφέρει έως και πέντε ώρες αυτονομίας
Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω της ασθένειας από τον Ιανουάριο
Τα επόμενα βήματα για κατάπαυση του πυρός εν μέσω πιέσεων από την Ουάσινγκτον
Ο νεαρός έβαλε τέλος στη ζωή του το 2012
Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για ζημιές ή τραυματίες
«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν αξιωματούχοι της τρομοκρατικής οργάνωσης
Η μετάβαση παραμένει εύθραυστη, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
Στα social media εμφανίστηκαν ειρωνικές μετονομασίες όπως «Cloud Supremacy» και «Cloud Nationalism»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.