Κοσμος

Φονικό στη Νορβηγία: Ένοπλος άνοιξε πυρ σε γκέι κλαμπ στο Όσλο (εικόνες, βίντεο)

Δύο νεκροί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Επίθεση ενόπλου σε γκέι κλαμπ στη Νορβηγία
Επίθεση ενόπλου σε γκέι κλαμπ στη Νορβηγία © EPA/Javad Parsa

Στη Νορβηγία έπεσαν πυροβολισμοί σε γκέι κλαμπ. Δύο νεκροί στο Όσλο από την επίθεση στο «London Pub», δημοφιλές νυχτερινό κέντρο στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα.

Τραγωδία στη Νορβηγία με δύο νεκρούς μετά από επίθεση ενόπλου σε γκέι κλαμπ στην πρωτεύουσα Όσλο. Από τους πυροβολισμούς στο νυχτερινό κέντρο υπάρχουν και τουλάχιστον 10 τραυματίες, σύμφωνα με την ανακοίνωση της νορβηγικής αστυνομίας.

Η δημόσια ραδιοτηλεόραση NRK και άλλα νορβηγικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι η ένοπλη επίθεση σημειώθηκε στη «London Pub», ένα νυχτερινό κέντρο δημοφιλές στην κοινότητα των ομοφυλοφίλων, που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο του Όσλο. Σημειώνεται ότι σήμερα Σάββατο (25/6) είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί η ετήσια «παρέλαση υπερηφάνειας» από τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα στη πρωτεύουσα της Νορβηγίας.

Επίθεση σε γκέι κλαμπ στο Όσλο - Τι ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες για τον ένοπλο

Ο δημοσιογράφος του NRK Όλαφ Ρόνενμπεργκ, ο οποίος ήταν αυτόπτης μάρτυρας, ανέφερε: «Είδα έναν άνδρα να μπαίνει κρατώντας μια τσάντα. Έβγαλε ένα όπλο και άρχισε να πυροβολεί».

Ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας είπε στο NRK: «Ήμουν έξω από το London Pub όταν συνέβη. Αντιλήφθηκα έναν πυροβολισμό και χτυπήθηκα από θραύσματα γυαλιού. Ακολούθησαν περισσότεροι πυροβολισμοί, οπότε βρήκα καταφύγιο στο εσωτερικό και προσπάθησα να τραβήξω κι άλλα άτομα μαζί μου».

Δύο νεκροί από την επίθεση σε νυχτερινό κέντρο στο Όσλο
Δύο νεκροί από την επίθεση σε νυχτερινό κέντρο στο Όσλο © Javad Parsa

Γύρω στις 2 τα ξημερώματα (τοπική ώρα) η νορβηγική αστυνομία έκανε γνωστό ότι συνέλαβε έναν ύποπτο, ενώ αδιευκρίνιστο παραμένει το κίνητρο της επίθεσης.

Οι πρώτες εικόνες στη Νορβηγία μετά την ένοπλη επίθεση στο νυχτερινό κέντρο

Στις εικόνες που μετέδωσαν τα νορβηγικά τηλεοπτικά δίκτυα, υπάρχουν ασθενοφόρα και περιπολικά έξω από το γκέι κλαμπ στο Όσλο.

«Συνολικά, 10 άνθρωποι δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες από τους διασώστες. Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά (εκ των οποίων οι δύο υπέκυψαν στα τραύματά τους)» δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομικής επιχείρησης Τόρε Μπάρσταντ στη νορβηγική τηλεόραση. Νωρίτερα, το πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Όσλο ανακοίνωσε ότι τέθηκε σε «συναγερμό» για να υποδεχθεί τραυματίες.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ