Κοσμος

Κομισιόν: Επίσημα υποψήφιες για ένταξη στην Ε.Ε. Ουκρανία και Μολδαβία

Τι ανακοίνωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
Η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν © EPA/ KENZO TRIBOUILLARD / POOL

Κομισιόν: Υποψήφια για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση Ουκρανία και Μολδαβία - Η ανακοίνωση της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Να δοθεί στην Ουκρανία και στη Μολδαβία το καθεστώς της υποψήφιας χώρας προς ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση προτείνει η Κομισιόν, όπως έκανε γνωστό η πρόεδρός της, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. 

Όπως είπε η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για να ενταχθεί στο μπλοκ των 27 η Ουκρανία θα πρέπει να εφαρμόσει κάποιες μεταρρυθμίσεις.

«Η Ουκρανία έχει δείξει τη φιλοδοξία της και την αποφασιστικότητά της να ανταποκριθεί στις ευρωπαϊκές αξίες και πρότυπα», είπε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία ήταν ντυμένη στα χρώματα της ουκρανικής σημαίας.

Η πρόταση της Κομισιόν εκτιμάται ότι θα ανοίξει τον δρόμο ώστε οι ηγέτες της ΕΕ να την εγκρίνουν στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής την Πέμπτη και την Παρασκευή στις Βρυξέλλες, κάτι που αναμένεται να αποτελέσει τόνωση του ηθικού για την Ουκρανία, καθώς αντιμετωπίζει τη ρωσική εισβολή.

Στην πρώτη του αντίδραση το γραφείο του Βολοντίμιρ Ζελένσκι ευχαρίστησε την Κομισιόν για τη θετική γνωμοδότηση και δήλωσε ότι αναμένει και την έγκριση από τους ηγέτες της Ε.Ε.. Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σημείωσε ότι το θέμα «απαιτεί την αυξημένη προσοχή μας», ειδικά υπό το πρίσμα της αυξημένης αμυντικής συνεργασίας εντός της Ε.Ε.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις               

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ