Κοσμος

Χάρβεϊ Γουάινστιν: Κατηγορούμενος και στη Βρετανία για σεξουαλική επίθεση

Νέοι μπελάδες για τον άλλοτε πανίσχυρο παραγωγό του χόλιγουντ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χάρβεϊ Γουάινστιν: Θα του απαγγελθούν κατηγορίες στη Βρετανία για σεξουαλική επίθεση
Χάρβεϊ Γουάινστιν © ΕPA Pool

Χάρβεϊ Γουάινστιν: Κατηγορούμενος για δύο περιπτώσεις άσεμνης επίθεσης εναντίον μιας γυναίκας στο Λονδίνο το 1996.

Ο πρώην παραγωγός του Χόλιγουντ, Χάρβεϊ Γουάινστιν, θα κατηγορηθεί για δύο περιπτώσεις άσεμνης επίθεσης εναντίον μιας γυναίκας στο Λονδίνο το 1996, όπως μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC.

Η επικεφαλής της Ειδικής Διεύθυνσης Εγκλήματος της Υπηρεσίας Εισαγγελίας του Στέμματος, επιβεβαίωσε ότι η Scotland Yard είχε εξουσιοδοτηθεί να κατηγορήσει τον πρώην παραγωγό ταινιών.

Συγκεκριμένα δήλωσε : «Το CPS εξουσιοδότησε τη Μητροπολιτική Αστυνομία να κατηγορήσει τον Χάρβεϊ Γουάινστιν για δύο κατηγορίες για άσεμνη επίθεση εναντίον μιας γυναίκας τον Αύγουστο του 1996. Έχουν εγκριθεί κατηγορίες εναντίον του Χάρβεϊ Γουάινστιν,μετά από εξέταση των αποδεικτικών στοιχείων που συγκέντρωσε η Μητροπολιτική Αστυνομία κατά την έρευνά της».

Χάρβει Γουάινστιν: Η έφεσή του απορρίφθηκε - Το 2040 θα μπορεί να κάνει αίτηση για αποφυλάκιση

Ο 69χρονος ήδη εκτίει ποινή κάθειρξης 23 ετών μετά την καταδίκη του, τον Φεβρουάριο του 2020, για σεξουαλική επίθεση σε βάρος μιας βοηθού παραγωγής το 2006 και για τον βιασμό μιας επίδοξης ηθοποιού το 2013. Έχει ασκήσει έφεση στην καταδίκη και την ποινή και εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι όλες οι σεξουαλικές επαφές ήταν συναινετικές.

Ο δικηγόρος του Γουάινστιν υποστήριξε κατά τη διάρκεια της δίκης στο εφετείο ότι ο προεδρεύων στη δίκη πρώτου βαθμού, Τζέιμς Μπερκ, έκανε πολλά λάθη τα οποία και οδήγησαν στην καταδίκη.

Επίσης εξετάστηκε η άρνηση του δικαστηρίου να επιτρέψει στον Γουάινστιν να κοαταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης του εαυτού του για τα 28 περιστατικά σεξουαλικών επιθέσεων στα οποία βασίστηκαν οι κατηγορίες.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ