Ελλαδα

Σοφία Μπεκατώρου για δίκη προπονητή: «Μαύρη μέρα για τα ανθρώπινα δικαιώματα»

«Αμαλία σε πίστεψαν, όχι όμως όλοι», αναφέρει η Σοφία Μπεκατώρου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σοφία Μπεκατώρου
Σοφία Μπεκατώρου © EUROKINISSI/ ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ

Σοφία Μπεκατώρου: Το σχόλιο για την απόφαση στη δίκη του 39χρονου προπονητή ιστιοπλοΐας - Η ποινή που επιβλήθηκε

Η Σοφία Μπεκατώρου μέσα από ένα σύντομο βίντεο που ανάρτησε στο Instagram θέλησε να σχολιάσει την απόφαση του δικαστηρίου για τον 39χρονο προπονητή ιστιοπλοΐας. Η Σοφία Μπεκατώρου, που στάθηκε στο πλευρό της νεαρής Αμαλίας, η οποία κατήγγειλε τον προπονητή της για βιασμό όσο ήταν ανήλικη, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «αυτή είναι μία μαύρη μέρα για τα ανθρώπινα δικαιώματα». 

«Σήμερα είναι μια μαύρη μέρα για τον ελληνικό αθλητισμό αλλά και μια μαύρη μέρα για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα μας. Το γεγονός όμως ότι ο εισαγγελέας, ο πρόεδρος της αίθουσας, οι αρχαιότεροι των δικαστών κι ένας ένορκος έκριναν ένοχο τον κατηγορούμενο τουλάχιστον δίνει μια ελπίδα ότι αν συνεχίσουμε να προσπαθούμε, θα μπορέσουμε κάποια στιγμή να καταφέρουμε να ζούμε σε μια κοινωνία που δεν μένουμε στο θέαμα αλλά βλέπουμε την ουσία», δήλωσε η Σοφία Μπεκατώρου.

«Αμαλία σε πίστεψαν, όχι όμως όλοι. Δεν ήταν έτοιμη η κοινωνία μας, αλλά οι αγώνες δεν πρέπει να σταματήσουν. Η απόφαση δεν αλλάζει την αλήθεια σου» έγραψε στη λεζάντα της ανάρτησης η Σοφία Μπεκατώρου. 

 

 

Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας: Φυλάκιση 13 ετών χωρίς αναστολή

Ποινή κάθειρξης 13 ετών επέβαλε το μικτό ορκωτό δικαστήριο της Αθήνας στον προπονητή  για κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια σε βάρος αθλήτριας όταν ήταν 12 ετών. Στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου επί της ενοχής, η μητέρα της 21χρονης σήμερα Αμαλίας ξέσπασε σε κλάματα. 

Λίγο νωρίτερα οι δικαστές ομόφωνα απέρριψαν το αίτημά του για την αναγνώριση ελαφρυντικών, αρνούμενοι και την εισαγγελική πρόταση που ζητούσε να αναγνωριστεί στον κατηγορούμενο το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη κρίνοντας πως ο προπονητής έχει στοιχεία από τα οποία προκύπτει θετική μεταστροφή του χαρακτήρα του. Κατά τον εισαγγελικό λειτουργό το δικαστήριο δεν θα πρέπει να αναγνωρίσει στον προπονητή ούτε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μετάνοιας, ούτε του πρότερου σύννομου βίου, όπως αιτήθηκε ο καταδικασθείς.

Όπως ανέφερε: «Ο κατηγορούμενος διατήρησε για κάποιους μήνες επαφές με ένα 11χρονο παιδί» κάτι που ο Εισαγγελέας τόνισε ότι συνιστά «εκτροπή από την κανονικότητα των κοινωνικών σχέσεων και συνιστά αξιόποινη συμπεριφορά» και επομένως δεν τίθεται θέμα σύννομου βίου». Αντίστοιχα για την ειλικρινή μεταμέλεια ο Εισαγγελέας επεσήμανε πως «η ομολογία για την πράξη της κατάχρησης ανηλίκου δεν αρκεί για να στοιχειοθετηθεί το συγκεκριμένο ελαφρυντικό».

Ένοχος για ασέλγεια σε ανήλικη ο προπονητής ιστιοπλοϊας - αθώος για τον δήθεν βιασμό

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ