- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Ευρωπαίος Επίτροπος: Υποστήριξη στην Ελλάδα για τις υπερπτήσεις από την Τουρκία
Το νέο μήνυμα προς την Άγκυρα
Κριτική στην Τουρκία από ΕΕ. «Ανησυχητικές οι υπερπτήσεις και η αμφισβήτηση κυριαρχίας της Ελλάδας σε νησιά» ανέφερε Ευρωπαίος Επίτροπος.
Οι αναφορές για υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από ελληνικές περιοχές είναι πηγή ανησυχίας ανέφερε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Διεύρυνσης και Γειτονίας, Όλιβερ Βάρχελι μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τονίζοντας παράλληλα ότι η αμφισβήτηση της κυριαρχίας της Ελλάδας για μερικά από τα νησιά της είναι αντιπαραγωγική και έρχεται σε αντίθεση με τις προσπάθειες αποκλιμάκωσης στην Ανατολική Μεσόγειο.
Ο κ. Βάρχελι υπογράμμισε ότι αναμένεται από την Τουρκία να δεσμευτεί απερίφραστα στις σχέσεις καλής γειτονίας, τις διεθνείς συμφωνίες και την ειρηνική επίλυση των διαφωνιών.
Σημείωσε, επίσης, ότι η Τουρκία παραμένει εταίρος κλειδί για την ΕΕ σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, ενώ χαρακτήρισε «θετικό» το γεγονός ότι οι «εντάσεις με την Τουρκία έχουν μειωθεί τους περασμένους μήνες, καθώς οι προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο υποχώρησαν το 2021».
Το Κυπριακό απομακρύνει την Τουρκία από την ΕΕ
Ο Όλιβερ Βάρχελι επεσήμανε ακόμη ότι «η μεγαλύτερη πρόκληση με την Τουρκία παραμένει η έλλειψη προοπτικής για επίλυση του Κυπριακού» τονίζοντας ότι πρέπει να σταματήσει τις προκλητικές της ενέργειες στα Βαρώσια.
H Toυρκία συνεχίζει να απομακρύνεται από την ΕΕ, γι' αυτό οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις παραμένουν παγωμένες ανέφερε ακόμη ο Επίτροπος Διεύρυνσης και Γειτονίας. Συμπλήρωσε ότι παραμένει η ανησυχία για το κράτος δικαίου και τα θεμελιώδη δικαιώματα και έκανε λόγο για οπισθοδρόμηση μιλώντας για στόχευση πολιτικών κομμάτων, υπερασπιστών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εκπροσώπων των μέσων ενημέρωσης, αλλά και για ό,τι αφορά στο σεβασμό των γυναικών.
Παράλληλα, ο Ευρωπαίος Επίτροπος στηλίτευσε εκ νέου την άρνηση της Τουρκίας να σεβαστεί τις αποφάσεις του ευρωπαϊκού δικαστηρίου ανθρωπίνων δικαιωμάτων για τον Οσμάν Καβάλα και επισήμανε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συνεχίσει να φέρνει το θέμα στις συζητήσεις με τους Τούρκους συνομιλητές.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η AfD και η αριστερή BSW ψήφισαν από κοινού
Ο πρώην επιθετικός της Λίβερπουλ μίλησε για την κακοποίηση που υπέστη
«Είναι κρίμα που χάνουμε έναν ισχυρό εταίρο»
Στο επίκεντρο το κόστος των σπουδών και η επένδυση Κούσνερ
Ο εφιάλτης για το οικονομικό σχέδιο του Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν
Από τον καυγά προκλήθηκε το τραύμα στο κεφάλι του Diddy με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο
Καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης
Η κόκκινη γραμμή της Αθήνας
Τι ανακοίνωσε το Βατικανό
«Η δίκη έχει πολιτικά κίνητρα και αποσκοπεί στον αποκλεισμό από την πολιτική ζωή»
Xαρακτήρισε παράνομες τις αμερικανικές κυρώσεις κατά του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου
Το τέλος μιας παράδοσης αιώνων;
Ο ΥΠΕΞ Ζαν-Νοέλ Μπαρό προειδοποιεί για ξένες παρεμβάσεις στις επερχόμενες εκλογές
Η ερώτηση που την έφερε σε δύσκολη θέση
Το πανεπιστήμιο ανακοίνωσε ενίσχυση των υπηρεσιών υποστήριξης θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης
Ο 19χρονος «αρχικυνηγός ποντικιών» της βρετανικής πρωθυπουργικής κατοικίας υποβλήθηκε σε επέμβαση αφαίρεσης κύστης
Σοκαριστικές καταγγελίες στη δίκη του κωμικού
Γείτονες ενημέρωσαν τις αρχές για το άγριο, διπλό έγκλημα
4 φορές τουλάχιστον έχουν εκδηλωθεί φέτος πυρκαγιές σε χώρους ανακύκλωσης, σύμφωνα με δημοσιεύματα.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.