- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Ουκρανία - ΕΕ: Χωρίς συμφωνία για το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο
Πού διαφωνούν, ποια πρόταση συζητείται μεταξύ των χωρών μελών
Πόλεμος στην Ουκρανία - ΕΕ: Δεν υπήρξε συμφωνία στην ακόμη για το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο.
Οι κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν κατάφεραν σήμερα να καταλήξουν σε συμφωνία για εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο, αλλά θα συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις τη Δευτέρα το πρωί καθώς προσπαθούν να προετοιμάσουν έγκαιρα μια συμφωνία για τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ το απόγευμα της Δευτέρας, δήλωσε αξιωματούχος της Ένωσης.
Η πρόταση που συζητείται τώρα μεταξύ των χωρών της ΕΕ προϋποθέτει μια απαγόρευση στις παραδόσεις ρωσικού πετρελαίου στην ΕΕ μέσω θαλάσσης μέχρι το τέλος του έτους, αλλά προβλέπει μια εξαίρεση για το πετρέλαιο που παραδίδεται από τον ρωσικό αγωγό Druzhba (Φιλία) στα ρωσικά, ο οποίος τροφοδοτεί την Ουγγαρία, τη Σλοβακία και την Τσεχία.
Ουκρανία: Οι ΗΠΑ αποκλείουν οποιαδήποτε άρση κυρώσεων για Ρωσία
Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ απέρριψαν την Πέμπτη την αξίωση του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, να αρθούν οι οικονομικές κυρώσεις που επέβαλε η Δύση στη χώρα του εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ο κ. Πούτιν είπε στον πρωθυπουργό της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι ότι η Μόσχα είναι διατεθειμένη να επιτρέψει τη μεταφορά με πλοία τροφίμων και λιπασμάτων για να αποτραπεί διεθνής επισιτιστική κρίση, όμως υπό τον όρο ότι «θα τερματιστούν οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τη Δύση με πολιτικά κίνητρα».
Ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ είπε επίσης ότι οι εξαγωγές σιτηρών από την Ουκρανία θα επιτραπεί να ξαναρχίσουν αν αρθούν οι κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας.
Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιερ αντέτεινε ότι είναι ο ρωσικός ναυτικός αποκλεισμός αυτός που εμποδίζει τη μεταφορά τόνων τροφίμων και λιπασμάτων, όχι οι δυτικές κυρώσεις, προσθέτοντας πως δεν τίθεται καν θέμα άρσης των κυρώσεων.
«Δεν υπάρχει καμία (τέτοια) συζήτηση. Όλο αυτό το προκαλεί η Ρωσία», επέμεινε η κυρία Ζαν-Πιερ. Η Μόσχα «πρέπει να σταματήσει αμέσως τον πόλεμό της εναντίον της Ουκρανίας», ο οποίος «πλήττει την παγκόσμια ασφάλεια τροφίμων», επέμεινε.
«Η Ρωσία, που εμποδίζει την εξαγωγή τροφίμων από τα ουκρανικά λιμάνια, αυξάνει την πείνα στον κόσμο. Η ευθύνη είναι δική της», επανέλαβε.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν αξιωματούχοι της τρομοκρατικής οργάνωσης
Η μετάβαση παραμένει εύθραυστη, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
Στα social media εμφανίστηκαν ειρωνικές μετονομασίες όπως «Cloud Supremacy» και «Cloud Nationalism»
Το νεογέννητο είναι υγιέστατο, ενώ παρακολουθείται αδιάλειπτα
«Το Netflix έχει ήδη αποκτήσει πολύ μεγάλο μερίδιο αγοράς», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
H πρόσφατη ειρηνευτική συμφωνία του Τραμπ κρέμεται από μια κλωστή
«Είναι μια εποχή βιαιότητας, ατιμωρησίας και αδιαφορίας», δήλωσε εκπρόσωπος του Οργανισμού
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εμφανίστηκε στη σκηνή τρεις φορές
Παραμένουν όμηροι άλλοι 165
Στα 3 δισ. δολάρια το κόστος ανοικοδόμησης
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το χρονικό της άγριας δολοφονίας
Όσα είπε σε δημοσιογράφους ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Η Κομισιόν επέβαλε το πρώτο πρόστιμο βάσει του Νόμου για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες
Δεν είναι η πρώτη φορά που επιλέγουν τη δικαστική οδό
Οι οικογενειακές διακοπές που κατέληξαν σε τραγωδία
To ρεκόρ του νεότερου γκραν μετρ στην ιστορία εξακολουθεί να ανήκει στον Αμπιμάνιου Μίσρα, ο οποίος κατέκτησε τον τίτλο σε ηλικία 12 ετών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.