Κοσμος

Εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο - Ουγγαρία: Πολύ απίθανη μια συμφωνία της ΕΕ

Τι δήλωσε ο Ορμπάν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν
Εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο - Ουγγαρία: Πολύ απίθανη μια συμφωνία της ΕΕ © ΕPA/Pool

Εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο - Ουγγαρία: Πολύ απίθανη μια συμφωνία της ΕΕ μέσα στις επόμενες ημέρες.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός, Βίκτορ Ορμπάν, ο οποίος εμποδίζει την υιοθέτηση ενός ευρωπαϊκού εμπάργκο της ΕΕ στο ρωσικό πετρέλαιο, θεώρησε «πολύ απίθανη» την επίτευξη μιας συμφωνίας μέσα στις επόμενες ημέρες, σε μια επιστολή του προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Σε αυτή την επιστολή με χθεσινή ημερομηνία, ο Ούγγρος ηγέτης προσθέτει ότι θα ήταν «αντιπαραγωγικό» να συζητηθεί «ελλείψει συναίνεσης» αυτό το έκτο πακέτο κυρώσεων κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής των 27 που έχει προγραμματιστεί για τις 30 και 31 Μαΐου.

Εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο - Ουγγαρία: Πολύ απίθανη μια συμφωνία της ΕΕ

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, είχε δηλώσει ότι είναι αδύνατο για μερικές ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τους ενεργειακούς πόρους της Ρωσίας, να αντικαταστήσουν πλήρως το ρωσικό πετρέλαιο.

Μιλώντας σε τηλεδιάσκεψη με διευθυντικά στελέχη του πετρελαϊκού τομέα και κυβερνητικούς αξιωματούχους, ο Πούτιν είπε επίσης ότι οι κυρώσεις της Δύσης και το πιθανό εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο θα έχει ως αποτέλεσμα να αυξηθούν παγκοσμίως οι τιμές πετρελαίου.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ