- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στίβεν Κινγκ για το μακελειό στο Τέξας: Η απάντηση για το κίνητρο του δράστη είναι απλή
Η ανάρτηση που έκανε στο Twitter
Ο Στίβεν Κινγκ σχολίασε το μακελειό στο Τέξας που άφησε πίσω 21 άτομα νεκρά - Η ανάρτηση που έκανε στο Twitter.
Για το μακελειό στο Τέξας με δράστη έναν 18χρονο που άφησε πίσω του 21 άτομα νεκρά, εκ των οποίων 19 παιδιά από 8 ως 10 ετών, μίλησε ο Στίβεν Κινγκ.
Ο γνωστός συγγραφέας σχολίασε το τραγικό αυτό mass shooting σημειώνοντας πως το πρόβλημα έγκειται στην εύκολη πρόσβαση που είχε ο δράστης στα όπλα, εντείνοντας την ανάγκη λήψης αποφάσεων για την οπλοκατοχή στις ΗΠΑ.
«Τα δελτία ειδήσεων αναρωτιούνται τι κινητοποίησε τον Σαλβαδόρ Ράμος να σκοτώσει αυτά τα παιδιά. Η απάντηση είναι απλή: Το έκανε γιατί μπορούσε. Τα όπλα ήταν διαθέσιμα. Οι ΗΠΑ πρέπει να απαγορεύσουν τα όπλα επίθεσης σε κάθε περίπτωση».
The cable news washing machine is asking what motivated Salvador Ramos to kill all those children. The answer is simple: He did it because he could. The guns were available. America needs to ban assault weapons in almost all cases.
— Stephen King (@StephenKing) May 25, 2022
Μακελειό στο Τέξας: Ο δράστης είχε ανακοινώσει μέσω Facebook ότι θα έκανε την επίθεση
Ο νεαρός άνδρας που σκότωσε την Τρίτη 19 παιδιά και δύο δασκάλους μέσα σε δημοτικό σχολείο του Τέξας είχε ανακοινώσει στο Facebook 15 λεπτά πριν από τους πυροβολισμούς ότι επρόκειτο να κάνει αυτή την επίθεση, δήλωσε ο κυβερνήτης της Πολιτείας Γκρεγκ 'Αμποτ.
Ο 18χρονος Σαλβαδόρ Ράμος δημοσίευσε διαδοχικά ένα μήνυμα που προειδοποιούσε ότι θα πυροβολούσε τη γιαγιά του, στη συνέχεια ένα άλλο μήνυμα στο οποίο διευκρίνιζε ότι το έκανε.
«Το τρίτο μήνυμα, χωρίς αμφιβολία λιγότερο από 15 λεπτά πριν φθάσει στο σχολείο, έγραφε: Θα πάω ν' ανοίξω πυρ σε ένα δημοτικό σχολείο του Τέξας», διευκρίνισε ο Αμποτ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.
Ο μαθητής λυκείου χρησιμοποίησε τουφέκι εφόδου, ένα εξαιρετικά θανατηφόρο όπλο, πρόσθεσε ο κυβερνήτης. Δεν υπήρχαν άλλες προειδοποιήσεις στις αναρτήσεις του στο Facebook, διευκρινισε ο κυβερνήτης. Ο βοηθός σερίφη έχασε την κόρη του στο μακελειό που έγινε στο σχολείο.
Αξιωματικός της συνοριακής περιπολίας πυροβόλησε και σκότωσε τον δράστη του μακελειού μέσα σε μια τάξη του σχολείου.
Δεν υπήρχε γνωστό ιστορικό προβλημάτων ψυχικής υγείας για τον ένοπλο, ούτε φαίνεται να είχε ποινικό μητρώο, δήλωσε ο κυβερνήτης στη συνέντευξη Τύπου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στόχος η ισχυρή στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ
Οι ολικές σεληνιακές εκλείψεις συμβαίνουν κάθε 18 μήνες έως τρία χρόνια
Τα ιρανικά κρατικά μέσα μεταδίδουν ότι υπέκυψε στα τραύματά της μετά την αεροπορική επιδρομή
Έγραψε συνθήματα που τον χαρακτήριζαν «σιωνιστή εγκληματία πολέμου»
H ανάρτηση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη
Έρευνα του ΠΟΥ για τρία ακόμη κέντρα υγείας
«Στόχος δεν είναι η αλλαγή του καθεστώτος» δηλώνει ο υπουργός άμυνας των ΗΠΑ
Η ανακοίνωση της Κεντρικής Διοίκησης των Ηνωμένων Πολιτειών
«Σε αυτό το πλαίσιο δεν αποκλείουμε τίποτα», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ποιος είναι ο 53χρονος Χασάν Χομεϊνί και ποια η στάση που τηρεί τα τελευταία χρόνια
Γιατί υπάρχουν Βρετανικές Βάσεις - Το νομικό καθεστώς και η σημασία τους
«Τώρα θέλουν απεγνωσμένα συμφωνία, αλλά είναι αργά», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Η χαρμόσυνη είδηση από την εξόντωσή τους μετριάζεται από την αβεβαιότητα που προκαλεί η αλλοπρόσαλλη και συχνά εχθρική απέναντι στην Ευρώπη και τη λογική πολιτική του Τραμπ
Και τα έξι μέλη του πληρώματος πραγματοποίησαν ασφαλή εκτίναξη
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε «νέο μεγάλης κλίμακας πλήγμα» στην «καρδιά» της Τεχεράνης
Δεν υπάρχουν τραυματισμοί, λένε από το Ισραήλ
Εκκενώνονται το αεροδρόμιο της Πάφου και οι βρετανικές βάσεις στην Κύπρο
Οι τιμές του μαύρου χρυσού σημείωσαν άνοδο 9% την ώρα που η ναυσιπλοΐα στα Στενά του Χορμούζ έχει διαταραχθεί
Εκκενώνεται και η Βάση Δεκέλειας
Υποχρεωτική εκκένωση της περιοχής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.