Κοσμος

Κυβερνητικός εταίρος Ερντογάν: Δεν θα χαθούμε χωρίς το ΝΑΤΟ

«Ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας μπορεί να σημάνει κι αποχώρηση της Τουρκίας»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μπαχτσελί: Ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ μπορεί να σημάνει κι αποχώρηση της Τουρκίας
O Nτεβλέτ Μπαχτσελί © ΕPA Pool

Ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν Ντεβλέτ Μπαχτσελί είπε ότι η Τουρκία μπορεί να αποχωρήσει από το ΝΑΤΟ αν ενταχθούν Σουηδία και Φινλανδία.

Ο ηγέτης των Τούρκων εθνικιστών και κυβερνητικός εταίρος Ντεβλέτ Μπαχτσελί δήλωσε ότι η Άγκυρα δεν αποκλείεται να αποχωρήσει από το ΝΑΤΟ εάν ενταχθούν σε αυτό η Φινλανδία και η Σουηδία.

Μιλώντας την Τρίτη είπε ότι στέλνει σαφές μήνυμα στο ΝΑΤΟ ότι τυχόν αποδοχή του Ελσίνκι και της Στοκχόλμης στους κόλπους του θα οδηγήσει σε συζητήσεις για αποχώρηση της Άγκυρας, και αυτό είναι κάτι που δεν πρόκειται να πλήξει την ισχυρή Τουρκία.

Αφού κατηγόρησε τη Σουηδία ότι φιλοξενεί αρχηγείο του ΡΚΚ («το δεύτερο βουνό Καντίλ βρίσκεται στη Σουηδία», είπε με αναφορά στο ιρακινό όρος όπου βρίσκεται το αρχηγείο των Κούρδων μαχητών), τόνισε με έμφαση:

«Η Τουρκία δεν είναι χωρίς επιλογές. Ακόμη και η αποχώρηση από το ΝΑΤΟ θα πρέπει να είναι στην ημερήσια διάταξη. Δεν γεννηθήκαμε με το ΝΑΤΟ. Δεν θα χαθούμε χωρίς το ΝΑΤΟ», είπε ο επικεφαλής του Κόμματος της Εθνικιστικής Δράσης.

Μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, τόσο η Σουηδία όσο και η Φινλανδία αποφάσισαν να βγουν από το καθεστώς ουδετερότητας που είχαν υιοθετήσει εδώ και δεκαετίες, ανακοινώνοντας την πρόθεσή τους να μπουν στο ΝΑΤΟ. Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε την οργή της Ρωσίας αλλά και την αντίδραση της Τουρκίας. Η Άγκυρα επικαλείται τον ισχυρισμό ότι Σουηδία και Φινλανδία στηρίζουν τρομοκρατικές οργανώσεις που αγωνίζονται κατά της Τουρκίας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ