- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κορωνοϊός: Tσάι και αλατόνερο συστήνει ο Κιμ στους βορειοκορεάτες για θεραπεία
Η χώρα δεν έχει προχωρήσει σε εμβολιασμό του πληθυσμού της
Σε γιατροσόφια βασίζεται η Βόρεια Κορέα στην αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, καθώς τα κρούσματα πολλαπλασιάζονται και ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται.
Η «Ρόντονγκ Σιμνούν» επίσημη κρατική εφημερίδα της Βόρειας Κορέας συνιστά σε όσους δεν εμφανίζουν σοβαρά συμπτώματα να καταναλώνουν τσάι από τζίντζερ και αγιόκλημα ή φύλλα ιτιάς, καθώς τα ζεστά αφεψήματα ανακουφίζουν τον πονόλαιμο και τον βήχα και ενυδατώνουν. Επίσης συστήνεται να κάνουν γαργάρες με αλατόνερο, που έχει απολυμαντική δράση.
Μάλιστα οι Αρχές έχουν ανακοινώσει ότι έχουν αποσταλεί στη χώρα εκατοντάδες τόνοι αλατιού για την παρασκευή αντισηπτικού διαλύματος.
Προεδρεύοντας σε έκτακτη συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου του Κόμματος Εργαζομένων της Κορέας, ο κ. Κιμ στηλίτευσε την «ανωριμότητα» του κρατικού μηχανισμού «στην αντιμετώπιση της κρίσης», που μεγεθύνει «την περιπλοκότητα και τα δεινά» του πληθυσμού, την ώρα που «χρόνος ίσον ζωή», μετέδωσε το KCNA.
Όλα αυτά την ώρα που τα κρούσματα πολλαπλασιάζονται και οι αρχές της χώρας ανακοίνωσαν (επίσημα) ακόμη έξι θανάτους, αρνούμενες παράλληλα διεθνή βοήθεια.
Το σύστημα υγείας της Βόρειας Κορέας κατατασσόταν στην 193η θέση επί συνόλου 195 χωρών σε περσινή μελέτη του αμερικανικού πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, ενώ είχε δημιουργηθεί για να προσφέρει δωρεάν ιατρική περίθαλψη από βασικές υπηρεσίες έως εξειδικευμένες θεραπείες σε κρατικά νοσοκομεία, συνήθως σε αστικά κέντρα.
Η Βόρεια Κορέα δεν έχει εμβολιάσει τον πληθυσμό της για την COVID-19, δεν διαθέτει κανένα φάρμακο για την αντιμετώπιση της λοίμωξης και μοιάζει να βασίζεται σε αντιβιοτικά. Ορισμένοι επιστήμονες δεν κρύβουν πως ανησυχούν για το ενδεχόμενο να προκύψει νέα παραλλαγή του SARS-CoV-2 στη χώρα.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ομοσπονδιακός δικαστής έκρινε ότι η έρευνα στόχευε να πιέσει τη Fed για μείωση επιτοκίων
H εφαρμογή του μέτρου δεν είναι απόλυτα αποτελεσματική
Η κίνηση αυτή έρχεται σχεδόν δύο εβδομάδες μετά την έναρξη της σύγκρουσης
Η υπόθεση τον κολοσσό της ζωντανής ψυχαγωγίας που ελέγχει μεγάλο μέρος της αγοράς
Με σφυριά και καλέμια έσπασαν τις βιτρίνες του μαγαζιού
Η επικήρυξη αφορά και τον Μοτζταμπά Χαμενεΐ
Ο Αμερικανός πρόεδρος επιτίθεται χυδαία στον Χέρτσογκ - Το Ισραήλ απαντά για «παραβίαση κυριαρχίας»
Νοσηλεύεται με βρογχοπνευμονία - Διπλωματική ένταση μετά την ανάκληση βίζας Αμερικανού αξιωματούχου
H Νίνα Χρουστσόβα είνια καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο The New School στη Νέα Υόρκη
Το Arctic Metagaz πλέει ακυβέρνητο μετά από επίθεση με drone - Παρακολουθούν Μάλτα και Ιταλία
Τι αποκαλύπτει νέο βιβλίο
Γαλλία και Ιταλία ανοίγουν δίαυλο με το Ιράν - Φόβοι για ενεργειακό σοκ στην Ευρώπη
Δικαστικό όργανο στην Αυστραλία δικαίωσε την εταιρεία που την απέλυσε - Το σκεπτικό της απόφασης
Η φωτογραφία θεωρείται ότι τραβήχτηκε στο Μάρθα’ς Βίνγιαρντ της Μασαχουσέτης μεταξύ 1999 και 2000
«Έχουμε εντολές για μη δημοσίευση φωτογραφιών και βίντεο» λέει ένας από αυτούς
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός ρίχνεται στην καμπάνια για το δημοψήφισμα, ενώ οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πιθανή ήττα
Γαλλία και Ιταλία ξεκινούν συνομιλίες για τα Στενά του Ορμούζ, λένε οι FT
Αξιωματούχοι αποκαλύπτουν επιφυλάξεις Βανς πριν την επίθεση - Δημόσια στήριξη μετά την απόφαση Τραμπ
Το κορίτσι ονομάστηκε μάλιστα προσωρινά Jeanne Westgate, από το εμπορικό κέντρο όπου βρέθηκε
Η αβεβαιότητα στη Μέση Ανατολή ωθεί επενδυτές και κατοίκους να κάνουν δεύτερες σκέψεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.