- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τα σχόλια για το φαλακρό της κεφαλής ενός άνδρα σε χώρο εργασίας, ισοδυναμούν με αυτά για το μέγεθος του γυναικείου στήθους, σύμφωνα με βρετανικό δικαστήριο.
Στη Δικαιοσύνη είχε προσφύγει ο Τόνι Φιν, εργαζόμενος κατά της κατασκευαστικής εταιρείας στην οποία εργαζόταν για 24 χρόνια. Απολύθηκε τον περασμένο Μάιο, αλλά πήγε στα δικαστήρια επικαλούμενος μια σειρά από συμπεριφορές της εταιρείας, μεταξύ των οποίων και τη σεξουαλική παρενόχληση.
Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στα δικαστικά έγγραφα, ο Φιν ισχυρίζεται ότι τον Ιούλιο του 2019 κατά τη διάρκεια καβγά που είχε ξεσπάσει στους χώρους παραγωγής, ο προϊστάμενος του τον είχε αποκαλέσει «φαλακρό μ...». Πρόσθεσε ότι περισσότερο είχε ενοχληθεί από την 'αγγλοσαξονική γλώσσα', παρά με το σχόλιο για την εμφάνιση του.
Οι δικαστές (και οι τρεις ήταν άνδρες) είπαν ότι «δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι η αναφορά με αυτόν τον υποτιμητικό τρόπο ήταν ανεπιθύμητη συμπεριφορά όσον αφορά τον Φιν». Αν και αυτές οι αγοραίες εκφράσεις ήταν συνηθισμένες στο εργασιαικό περιβάλλον, «κατά την κρίση μας» ο επόπτης «ξεπέρασε τα όρια κάνοντας προσωπικές παρατηρήσεις στον ενάγοντα σχετικά με την εμφάνισή του».
Το δικαστήριο ενσωμάτωσε στην απόφαση προηγούμενη απόφαση δικαστηρίου όπου άνδρας καταδικάστηκε για σεξουαλική παρενόχληση επειδή σχολίασε το μέγεθος του στήθους μιας συναδέλφου του.
«Κατά την κρίση μας, υπάρχει σύνδεση μεταξύ της λέξης “φαλακρός” αφενός και του προστατευόμενου χαρακτηριστικού του φύλου. Ο δικηγόρος της εταιρείας σωστά ανέφερε ότι και οι γυναίκες όπως και οι άντρες χάνουν μαλλιά. Παρόλα αυτά, για τα τρία μέλη αυτού του δικαστηρίου, είναι σαφές ότι η απώλεια είναι πολύ πιο συνήθης στους άνδρες απ' ό,τι στις γυναίκες. Και βρίσκουμε πως έχει άμεση σχέση με το φύλο» συνέχισαν.
Ως προς την αποζημίωση που θα πάρει ο Φιν για την άδικη απόλυση του, η σχετική απόφαση θα παρθεί σε μεταγενέστερη ημερομηνία.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έχει δύο πρωταθλήματα με τους Καβαλίερς και τους Λέικερς
Στην ίδια ανάρτηση έγραψε επίσης «Ρούντι, δεν σε έχουμε ξεχάσει»
Eνώ παραμένει σε αδιέξοδο η συμφωνία για τη Γάζα
Νέα ακροαματική διαδικασία στις 2 Νοεμβρίου
«Θα φροντίσουμε ώστε η χώρα να λειτουργήσει πάλι για εσάς», είπε ο βρετανός πρωθυπουργός
Η 50χρονη Μανσούρι δεν διαθέτει την πλειοψηφία και θα πρέπει να βασιστεί σε άλλα κόμματα για να σχηματίσει κυβέρνηση
Ο νέος ιστότοπος συγκεντρώνει διάφορες υπηρεσίες της κυβέρνησης με τη βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης
Η γονιδιακή επεξεργασία χρησιμοποιείται ήδη σε πειραματικές καλλιέργειες
Η κυβέρνηση προτείνει απαγόρευση έως το 2030 και παράταση των μισθωτηρίων
Μυστικές υπηρεσίες στόχευσαν την Milrem Robotics - ΝΑΤΟ και ΕΕ καταδικάζουν τις υβριδικές επιθέσεις
Ο 44χρονος Έρικ Μπράουν ανήκε στη διεθνή ομάδα που κλήθηκε να συνδράμει στην επιχείρηση στο Ταμ Λουάνγκ
Η ηθοποιός καταγγέλλει τη σιωπή γύρω από την υπόθεση - Το Instagram μπλόκαρε την ανάρτησή της
170 συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα
Η 87χρονη ήταν ενοικιάστρια του διαμερίσματος από το 1956
Για πολιτική απόπειρα δυσφήμισης, κάνει λόγο ο 45χρονος πολιτικός
Νέο πλαίσιο για την πρόληψη μαζικών ροών, ενίσχυση της Frontex και επιτάχυνση των επιστροφών
Η συγγραφέας και ακτιβίστρια ξεκινά καμπάνια και απευθύνεται σε επιζώσες που βίωσαν την ίδια φρίκη με τη μητέρα της
Δικάστηκε για δημόσια προσβολή του Τούρκου προέδρου και υποκίνηση του κοινού σε μίσος και εχθρότητα
Η πολιτεία καταγράφει το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό καρκίνου στις ΗΠΑ
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός παρουσιάζεται ξανά ως ο μοναδικός εγγυητής της ασφάλειας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.