Κοσμος

Οδησσός: Η στιγμή που ρωσικός πύραυλος χτυπά εμπορικό κέντρο (βίντεο)

Ολοένα και περισσότερα χτυπήματα στην ιστορική πόλη μπροστά στη Μαύρη Θάλασσα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στην Οδησσό ρωσικός πύραυλος τινάζει στον αέρα εμπορικό κέντρο
Στην Οδησσό ρωσικός πύραυλος τινάζει στον αέρα εμπορικό κέντρο © YouTube/The Sun

Η Οδησσός στην Ουκρανία δέχεται βομβαρδισμό από τη Ρωσία. Το βίντεο με ρωσικό πύραυλο να χτυπά εμπορικό κέντρο.

Βίντεο από την Οδησσό δείχνει τη στιγμή που ρωσικός πύραυλος χτυπά εμπορικό κέντρο. Ο βομβαρδισμός σημειώθηκε στις 9 Μαΐου 2022, με τη βρετανική εφημερίδα «The Sun» να δίνει στη δημοσιότητα σήμερα το βίντεο.

Στη δεύτερη φάση του πολέμου στην Ουκρανία, η Ρωσία έχει μεταφέρει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στο ανατολικό και νότιο τμήμα της χώρας.

Με τη Μαριούπολη, εκτός από το εργοστάσιο Αζόφσταλ, να έχει τεθεί υπό ρωσικό έλεγχο, ο ρωσικός στρατός συνεχίζει τους βομβαρδισμούς σε περιοχές δυτικά από την παράνομα προσαρτημένη Κριμαία. Εδώ και αρκετές ημέρες η Οδησσός δέχεται πυραυλικές επιθέσεις, την ιστορική πόλη μπροστά στη Μαύρη Θάλασσα. Στο βίντεο που ακολουθεί, φαίνεται καρέ καρέ ο βομβαρδισμός στο εμπορικό κέντρο:

Russian strike destroying Odesa shopping mall captured on CCTV

Ρωσο-ουκρανικός πόλεμος: Η Ρωσία κλιμακώνει τις επιθέσεις στο Ντονμπάς

Οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις κλιμακώνουν τις επιθέσεις τους στην Ανατολική Ουκρανία. Λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ο Βλαντίμιρ Πούτιν είχε αναγνωρίσει τις αυτοανακηρυγμένες Λαϊκές Δημοκρατίες Ντόνετσκ και Λουχάνσκ ως αυτόνομες κρατικές οντότητες.

«Ο εχθρός συνεχίζει τις επιθέσεις του στην ανατολική ζώνη επιχειρήσεων, με σκοπό να πάρει τον πλήρη έλεγχο των περιφερειών του Ντόνετσκ, του Λουγκάνσκ και της Χερσώνας και να διατηρήσει τον χερσαίο διάδρομο προς την προσωρινά κατεχόμενη Κριμαία» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ουκρανικό επιτελείο.

Ο χάρτης των πολεμικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία (12 Μαΐου 2022)
Ο χάρτης των πολεμικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία (12 Μαΐου 2022) @DefenceHQ/Twitter

Οι ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία επικεντρώνονται στις πόλεις Σεβεροντονιέτσκ, Λίμαν, Μπαχμούτ, Αβντιίβκα και Κουράχοβα, όπως και στη Ρουμπίζνε, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας έχει πλέον καταληφθεί από τα ρωσικά στρατεύματα. Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο Στρατού γνωστοποίησε ακόμη ότι οι δυνάμεις του κατέστρεψαν πλωτές γέφυρες που πόντισαν οι Ρώσοι για να φθάσουν στη Λίμαν κατά μήκος του ποταμού Σιβέρσκι Ντονέτς.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ