Κοσμος

Σήμερα η επίσημη απόφαση για την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

Θα το ανακοινώσουν ο πρόεδρος και η πρωθυπουργός της χώρας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΝΑΤΟ
ΝΑΤΟ © EPA

Φινλανδία: Ο πρόεδρος και η πρωθυπουργός ανακοινώνουν σήμερα τις επίσημες θέσεις τους όσον αφορά την ένταξη της χώρας στο NATO.

Ο Φινλανδός πρόεδρος Σάουλι Νιινίστε και η πρωθυπουργός της χώρας, Σάνα Μάριν αναμένεται να ανακοινώσουν σήμερα επίσημα τη θέση του για την πιθανή υποψηφιότητα της χώρας του προς ένταξη στον Οργανισμό του Συμφώνου του Βόρειου Ατλαντικού.

Η ανακοίνωσή τους αναμένεται να είναι κοινή και θα γίνει περί τις 10:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με την προεδρία. Αναλυτές προεξοφλούν πως θα είναι υπέρ της ένταξης στο NATO.

Ο κ. Νιινίστε, τακτικός συνομιλητής του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν τα τελευταία χρόνια, όπως και η σοσιαλδημοκράτισσα κυρία Μαρίν, έχουν ήδη καταστήσει σαφές πως η Φινλανδία αποφάσισε να ενταχθεί στην Ατλαντική Συμμαχία μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Η ένταξή της, όπως και αυτή της Σουηδίας, που επίσης αναμένεται να υποβάλει αίτημα ένταξης, θεωρείται ότι θα γίνει μέσα στο καλοκαίρι.

Η Φινλανδία θέλει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ για την ασφάλεια των πολιτών της

Η πρωθυπουργός της Φινλανδίας Σάνα Μάριν δήλωσε σήμερα ότι, αν η χώρα της πραγματοποιήσει το ιστορικό βήμα να αιτηθεί την ένταξή της στο ΝΑΤΟ, θα το πράξει για την ασφάλεια των πολιτών της.

Την δήλωση αυτή έκανε η Μάριν έπειτα από συνάντηση που είχε στο Τόκιο με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Φούμιο Κισίντα, μια ημέρα πριν από την αναμενόμενη ανακοίνωση του Φινλανδού προέδρου Σάουλι Νιινίστο για το αν η χώρα του, η οποία έχει εκτεταμένα χερσαία σύνορα με τη Ρωσία, θα αιτηθεί να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ