Κοσμος

Το Βατικανό ζητά εκεχειρία στην Ουκρανία για το Ορθόδοξο Πάσχα

Ο πάπας Φραγκίσκος απευθύνει έκκληση για εκεχειρία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πάπας Φραγκίσκος
Πάπας Φραγκίσκος © EPA / FABIO FRUSTACI

Βατικανό: Ζητά εκεχειρία στην Ουκρανία για τις ημέρες του Ορθόδοξου Πάσχα - Η επίσημη ανακοίνωση και η έκκληση από τον πάπα Φραγκίσκο.

Το Βατικανό ζήτησε σήμερα επίσημα να κηρυχθεί εκεχειρία στην Ουκρανία για τις ημέρες του Ορθόδοξου Πάσχα.

Ο πάπας Φραγκίσκος είχε απευθύνει έκκληση υπέρ της εκεχειρίας ήδη πριν από το Πάσχα των Καθολικών, το οποίο γιορτάσθηκε την περασμένη Κυριακή.

Σε επίσημη ανακοίνωση της Αγίας Έδρας υπογραμμίζεται σήμερα ότι το Βατικανό και ο ποντίφικας ενώνουν τις φωνές τους -υπέρ της εκεχειρίας- με εκείνες του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, και του επικεφαλής των Ελληνοκαθολικών της Ουκρανίας, Σβιάτοσλαβ Σεβτσούκ. O στόχος είναι «να επιτευχθεί εκεχειρία με την ευκαιρία του εορτασμού του Πάσχα, σύμφωνα με το Ιουλιανό ημερολόγιο, στις 24 Απριλίου».

«Με την επίγνωση ότι για τον Θεό τίποτα δεν είναι αδύνατο, ζητούν από τον Κύριο ο πληθυσμός, ο οποίος είναι παγιδευμένος σε εμπόλεμες περιοχές, να μπορέσει να απομακρυνθεί το γρηγορότερο δυνατό και να αποκατασταθεί η ειρήνη. Ζητούν, δε, από όσους ηγούνται των διαφόρων εθνών, να εισακούσουν τη φωνή του κόσμου, που ζητά ειρήνη», υπογραμμίζει η Αγία Έδρα.

Ο πάπας Φραγκίσκος
Ο πάπας Φραγκίσκος © EPA / ALESSANDRO DI MEO

Βατικανό: Η δεύτερη φορά που ο πάπας ζητά εκεχειρία στην Ουκρανία

Ο πάπας Φραγκίσκος κάλεσε για πρώτη φορά στις 10 Απριλίου 2022 την Ουκρανία και τη Ρωσία να συμφωνήσουν σε πασχαλινή εκεχειρία, εκφράζοντας την ελπίδα του, αυτή η κίνηση να οδηγήσει σε διαπραγματεύσεις με αποτέλεσμα την ειρήνη στην Ουκρανία. 

«Κατεβάστε τα όπλα!» ανέφερε στο τέλος της λειτουργίας της Κυριακής των Βαΐων ενώπιον δεκάδων χιλιάδων πιστών στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, στην πόλη του Βατικανού και πρόσθεσε: «Ας ξεκινήσει μια ανακωχή για το Πάσχα. Όχι όμως για να επανεξοπλιστούμε και να ξαναρχίσουμε τη μάχη, αλλά για να επιτευχθεί ειρήνη μέσω πραγματικών διαπραγματεύσεων». 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ