- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Συνδικάτο θέλουν να οργανώσουν και οι εργαζόμενοι της Apple
Λίγο καιρό μετά την ίδρυση του αντιστοίχου της Amazon
Εργαζόμενοι στο κατάστημα της Apple που βρίσκεται στον σταθμό Grand Central της Νέας Υόρκης ξεκίνησαν τη διαδικασία για την ίδρυση συνδικάτου,.
Εργαζόμενοι της Apple ξεκίνησαν τη διαδικασία για την ίδρυση του πρώτου σωματείου που δημιουργούν υπάλληλοι της εταιρείας αυτής στις ΗΠΑ, σύμφωνα με ιστότοπο των ίδιων των εργαζομένων.
Υπό το σύνθημα «Fruit Stand Workers United» η ομάδα αυτή των εργαζομένων έχει αρχίσει τη συγκέντρωση υπογραφών: πρέπει να πείσουν τουλάχιστον το 30% των υπαλλήλων του καταστήματος για να ζητήσουν επισήμως τη διοργάνωση ψηφοφορίας με θέμα την ίδρυση συνδικάτου.
Οι εργαζόμενοι συνδέονται με το συνδικάτο Workers United, υπό το οποίο οργανώθηκαν τους τελευταίους μήνες πολλοί υπάλληλοι καταστημάτων Starbucks.
«Το Grand Central είναι ένα εκπληκτικό κατάστημα με μοναδικές συνθήκες εργασίας που καθιστούν απαραίτητη την ίδρυση συνδικάτου το οποίο θα εγγυηθεί ότι η ομάδα μας θα έχει το καλύτερο δυνατό επίπεδο ζωής σε μια περίοδο γεμάτη προκλήσεις μεταξύ της πανδημίας covid-19 και της πρωτόγνωρης για τη γενιά μας ανόδου των τιμών», έγραψαν στον ιστότοπο.
Η ομάδα των εργαζομένων δηλώνει ότι επιθυμεί προς το παρόν να μην αποκαλύψει την ταυτότητα αυτών που ανέλαβαν την πρωτοβουλία.
Αν πετύχουν τον στόχο τους, οι εργαζόμενοι σε αυτό το κατάστημα της Apple θα ακολουθήσουν αυτούς σε καταστήματα Starbucks και σε αποθήκες της Amazon που αποφασίσαν να συνδικαλιστούν.
Σύμφωνα με την Washington Post, η οποία επικαλείται εργαζόμενους που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους καθώς φοβούνται ότι θα χάσουν τη δουλειά τους, υπάλληλοι σε τουλάχιστον άλλα τρία καταστήματα της Apple στις ΗΠΑ έχουν ξεκινήσει αντίστοιχες διαδικασίες για την ίδρυση συνδικάτου.
Μετά την ίδρυση συνδικάτου σε δύο καφέ των Starbucks τον Δεκέμβριο στο Μπάφαλο, στις βόρειες ΗΠΑ, οι εργαζόμενοι σε περισσότερα από 160 άλλα καταστήματα της αλυσίδας έχουν καταθέσει αιτήσεις για τη διεξαγωγή ψηφοφορίας με το ίδιο αίτημα.
Στη Νέα Υόρκη οι εργαζόμενοι σε αποθήκη της Amazon έκαναν την έκπληξη στις αρχές του μήνα ψηφίζοντας υπέρ της δημιουργίας του πρώτου συνδικάτου υπαλλήλων του κολοσσού του διαδικτυακού εμπορίου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από τη Σελήνη έως τα εμβόλια: Πώς η παραπληροφόρηση, ο φόβος και η ανάγκη του ανήκειν διαμορφώνουν πεποιθήσεις
Η σατιρική αποδόμηση της εξουσίας, ο λαϊκισμός και οι λόγοι πίσω από τη διαρκή απήχηση του Ντόναλντ Τραμπ στους ψηφοφόρους του
Η τιμή του πετρελαίου συνεχίζει να ανεβαίνει
«Δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
O ίδιος αρνείται τα πάντα
Οκτώ μήνες απομένουν για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Στόχος είναι η εξουσία να έρθει κοντύτερα στον λαό και να υπάρξει «οικονομική ανάπτυξη σε κάθε περιοχή»
Ισχυροί άνεμοι, καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, συνοδεύουν την καταιγίδα
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα
Nομοσχέδιο της κυβέρνησης Σάντσεθ βάζει «μπλόκο» στο τσιγάρο και το άτμισμα στην εστίαση
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως το διαμέρισμα υπέστη σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο
Η ιστορική ανακάλυψη στον βυθό του Ατλαντικού έδωσε τέλος σε ένα μυστήριο δεκαετιών γύρω από την τραγωδία
Ο 28χρονος Τζόσουα Κέρι οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου
Η Novo υποστηρίζει ότι η Lilly χρησιμοποιεί παραπλανητικά στοιχεία στις διαφημίσεις της
Το μέτρο τίθεται σε ισχύ σε 30 ημέρες - Η αντίδραση Κάρνεϊ
«Ζητώ συγγνώμη» είπε πριν ανακοινωθεί η ποινή των ισοβίων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Θα γίνουμε η βασική δύναμη της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο 51χρονος Τούρκος πολιτικός
To έργο θα ενισχύσει την ψηφιακή ανθεκτικότητα και την τεχνολογική αυτονομία της Ευρώπης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.