- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Συνδικάτο θέλουν να οργανώσουν και οι εργαζόμενοι της Apple
Λίγο καιρό μετά την ίδρυση του αντιστοίχου της Amazon
Εργαζόμενοι στο κατάστημα της Apple που βρίσκεται στον σταθμό Grand Central της Νέας Υόρκης ξεκίνησαν τη διαδικασία για την ίδρυση συνδικάτου,.
Εργαζόμενοι της Apple ξεκίνησαν τη διαδικασία για την ίδρυση του πρώτου σωματείου που δημιουργούν υπάλληλοι της εταιρείας αυτής στις ΗΠΑ, σύμφωνα με ιστότοπο των ίδιων των εργαζομένων.
Υπό το σύνθημα «Fruit Stand Workers United» η ομάδα αυτή των εργαζομένων έχει αρχίσει τη συγκέντρωση υπογραφών: πρέπει να πείσουν τουλάχιστον το 30% των υπαλλήλων του καταστήματος για να ζητήσουν επισήμως τη διοργάνωση ψηφοφορίας με θέμα την ίδρυση συνδικάτου.
Οι εργαζόμενοι συνδέονται με το συνδικάτο Workers United, υπό το οποίο οργανώθηκαν τους τελευταίους μήνες πολλοί υπάλληλοι καταστημάτων Starbucks.
«Το Grand Central είναι ένα εκπληκτικό κατάστημα με μοναδικές συνθήκες εργασίας που καθιστούν απαραίτητη την ίδρυση συνδικάτου το οποίο θα εγγυηθεί ότι η ομάδα μας θα έχει το καλύτερο δυνατό επίπεδο ζωής σε μια περίοδο γεμάτη προκλήσεις μεταξύ της πανδημίας covid-19 και της πρωτόγνωρης για τη γενιά μας ανόδου των τιμών», έγραψαν στον ιστότοπο.
Η ομάδα των εργαζομένων δηλώνει ότι επιθυμεί προς το παρόν να μην αποκαλύψει την ταυτότητα αυτών που ανέλαβαν την πρωτοβουλία.
Αν πετύχουν τον στόχο τους, οι εργαζόμενοι σε αυτό το κατάστημα της Apple θα ακολουθήσουν αυτούς σε καταστήματα Starbucks και σε αποθήκες της Amazon που αποφασίσαν να συνδικαλιστούν.
Σύμφωνα με την Washington Post, η οποία επικαλείται εργαζόμενους που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους καθώς φοβούνται ότι θα χάσουν τη δουλειά τους, υπάλληλοι σε τουλάχιστον άλλα τρία καταστήματα της Apple στις ΗΠΑ έχουν ξεκινήσει αντίστοιχες διαδικασίες για την ίδρυση συνδικάτου.
Μετά την ίδρυση συνδικάτου σε δύο καφέ των Starbucks τον Δεκέμβριο στο Μπάφαλο, στις βόρειες ΗΠΑ, οι εργαζόμενοι σε περισσότερα από 160 άλλα καταστήματα της αλυσίδας έχουν καταθέσει αιτήσεις για τη διεξαγωγή ψηφοφορίας με το ίδιο αίτημα.
Στη Νέα Υόρκη οι εργαζόμενοι σε αποθήκη της Amazon έκαναν την έκπληξη στις αρχές του μήνα ψηφίζοντας υπέρ της δημιουργίας του πρώτου συνδικάτου υπαλλήλων του κολοσσού του διαδικτυακού εμπορίου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι εξετάζουν οι Αρχές
Οι περιφερειακές αρχές διεξάγουν έρευνες για να προσδιορίσουν τη σοβαρότητα του ιού
Η έγκαιρη προσέλευση δεν αποδείχθηκε αρετή αλλά παράπτωμα
Αυτός ο σεισμός συμβαίνει μία φορά κάθε εκατό χρόνια
Ο πράκτορας διέπραξε «τα πιο σοβαρά εγκλήματα που μπορεί να φανταστεί κανείς»
Σκληρές επικρίσεις του Αμερικανού προέδρου - Καλεί τον Ζελένσκι να παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία
Πώς θα επαληθεύουν την ηλικία των χρηστών και τα «παραθυράκια»
Από που διέρρευσε η φωτογραφία
Οι πραγματικές απειλές βρίσκονται εκτός ευρωπαϊκού χώρου
Η Unicef προειδοποιεί ότι ο αριθμός των νοσηλειών παραμένει σοκαριστικά υψηλός μετά τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
Μια παράδοση όπου κανείς δεν εξηγεί τι έγινε, γιατί έγινε, και ποια ήταν η ευθύνη του
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος των ΗΠΑ προσβάλει μέλη του Τύπου
Στην εξοχική κατοικία του ποντίφικα, ο Ουκρανός πρόεδρος
Η Unesco αναγνωρίζει την ιταλική κουζίνα ως «άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας»
Χρηματοδότηση της Ουκρανίας και Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο στην ατζέντα
«Το νιώθω σαν φίλο» υποστηρίζουν
Απόφαση σταθμός Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου
Για «υβριδική επίθεση» κάνει λόγο η φον ντερ Λάιεν
«Οι γιατροί δεν μας λένε αν θα τα καταφέρει» λέει ο αδελφός της
Αναμένονται ισχυροί μετασεισμοί τις επόμενες μέρες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.