- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Γερμανία - Αρνητές κορωνοϊού: Σχεδίαζαν απαγωγή του υπ. Υγείας και ανατροπή του πολιτεύματος
Συλλήψεις στη Ρηνανία
Την απαγωγή του υπουργού Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ και βομβιστικές επιθέσεις με στόχο την ανατροπή του πολιτεύματος, σχεδίαζε οργάνωση αρνητών του κορωνοϊού.
Όπως μεταδίδει η εφημερίδα BILD, μέλη της εξτρεμιστικής οργάνωσης «United Patriots» («Ενωμένοι Πατριώτες»), σχεδίαζαν την «Επιχείρηση Klabautermann» (σ.σ.: από το όνομα ενός αγαθού πνεύματος - προστάτη των ναυτικών) και είχαν συγκεντρώσει παράνομα όπλα και νάρκες.
Η Γενική Εισαγγελία του Κόμπλεντς έκανε νωρίτερα σήμερα γνωστό ότι, έπειτα από έρευνες εβδομάδων, συνελήφθησαν πέντε άτομα και κατασχέθηκαν ήδη δέκα τυφέκια Καλάσνικοφ, πιστόλια και νάρκες, ράβδοι χρυσού, ασημένια νομίσματα και 12.000 ευρώ. Κατασχέθηκαν ακόμη ηλεκτρονικοί υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα.
Όπως δήλωσαν εκπρόσωποι της Εισαγγελίας και της αστυνομίας, η οργάνωση σχεδίαζε βομβιστικές επιθέσεις και άλλες πράξεις βίας, με στόχο την εκτεταμένη διακοπή της παροχής ρεύματος, η οποία με τη σειρά της θα προκαλούσε συνθήκες εμφυλίου πολέμου και τελικά ανατροπή του δημοκρατικού συστήματος στη χώρα. Χθες, Τετάρτη, ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας πραγματοποίησαν έρευνα σε 20 σημεία στη Ρηνανία - Παλατινάτο, στη Βάδη - Βυρτεμβέργη, στο Βραδεμβούργο, στην Κάτω Σαξονία, στη Βόρεια Ρηνανία - Βεστφαλία, στη Σαξονία, στο Σλέσβιγκ-Χολστάιν και στη Θουριγγία. Το ARD αναφέρθηκε σε 12 υπόπτους και στη σύλληψη πεντε ανδρών 55, 54, 50, 42 και 41 ετών.
Ο Καρλ Λάουτερμπαχ, εκ των βασικών στόχων της οργάνωσης αφότου ανέλαβε το υπουργείο Υγείας, εξέφρασε στην Bild την απογοήτευσή του: «Για κάποιους αρνητές του κορονοϊού το θέμα δεν είναι τα εμβόλια ή τα μέτρα της πανδημίας. Πολεμούν ενάντια στη βασική δημοκρατική τάξη μας. Αλλά δεν θα πετύχουν. Δεν θα επιτρέψω όλο αυτό να με εμποδίσει, αλλά θα συνεχίσω να υποστηρίζω ολόκληρο τον πληθυσμό. Αυτό το παράδειγμα δείχνει όμως πόσο διχασμένη είναι η κοινωνία μας. Στόχος της πολιτικής μου παραμένει η υπέρβαση αυτού του διχασμού και η ανάκτηση της εμπιστοσύνης». Ο κ. Λάουτερμπαχ έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι δέχεται απειλές, λόγω της πολιτικής του για την πανδημία.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς ο χώρος σκέψης, εφευρετικότητας, δημιουργίας και σάτιρας μετατράπηκε μέσα σε λίγα λεπτά σε κολαστήριο
«Θα χρειαστεί να γίνουν συμβιβασμοί για την επίτευξη ειρήνης», τόνισε ο καγκελάριος
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ επιχείρησε να παρουσιάσει τον πρώτο χρόνο της θητείας του ως επιτυχημένο
Τα Smart Bricks διαθέτουν ασύρματη φόρτιση, αισθητήρες και μικρόφωνο
Ανοίγει ο δρόμος στις γαλλικές και βρετανικές δυνάμεις να επιχειρούν σε ουκρανικό έδαφος
Ο μεγαλύτερος σε ηλικία ήταν 67 ετών και ο νεότερος 26 ετών
Με το ένα πόδι στο αεροπλάνο για Μόσχα, ο ηγέτης της χώρας, Αλί Χαμενεΐ
Ο Σεμπαστιέν Λεκορνί ζητά δημοκρατική μετάβαση με επίκεντρο τον Εντμούντο Γκονσάλες Ουρούτια
Η κυβέρνηση έχει χάσει την πλειοψηφία μετά την αποχώρηση τριών βουλευτών
Μέχρι στιγμής, η χώρα παραμένει απολύτως ήρεμη
Ύψιστη προτεραιότητα της κυβέρνησης η οικονομική ανάκαμψη
Σύμφωνα με το σχέδιο κοινού ανακοινωθέντος
Μια αμερικανική βόμβα, ο χρόνος που μένει μετέωρος και η μοναξιά των ΗΠΑ
Ποιοι αποχαιρέτησαν την 35χρονη εγγονή του Τζον Φ. Κένεντι
Η ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.