Κοσμος

Γκάρι Κασπάροφ: Η Λεπέν είναι όπλο του Πούτιν κατά της Ευρώπης

Ως γνωστόν η ακροδεξιά πολιτικός θεωρείτο προνομιακός συνομιλητής του Κρεμλίνου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν © EPA
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν και η Μαρίν Λεπέν © EPA/THIBAULT CAMUS

Σε ανάρτησή του στο twitter ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής στο σκάκι και επικριτής του Κρεμλίνου, Γκάρι Κασπάροφ αναφέρθηκε στην Μαρίν Λεπέν.

«Η Λεπέν είναι ένα όπλο, μέρος του μεγαλύτερου πολέμου του Πούτιν, ένα δεύτερο μέτωπο επίθεσης στην Ευρώπη και τη δημοκρατία. Συχνά επικρίνω τις σχέσεις του Μακρόν με τη Ρωσία, αλλά είναι ένα ουσιαστικό προπύργιο στη Γαλλία σήμερα», ανέφερε σε ανάρτησή του στο twitter ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής στο σκάκι και επικριτής του Κρεμλίνου,  Γκάρι Κασπάροφ.

Παρότι λοιπόν η Μαρίν Λεπέν καταδίκασε την εισβολή συντασσόμενη με την γενικότερη δυτική στάση και φυσικά τη στάση του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, τα πράγματα δεν ήταν πάντα έτσι. Όπως έχει καταγραφεί από σειρά ρεπορτάζ μεγάλων ευρωπαϊκών ΜΜΕ, οι σχέσεις της Λεπέν με τον Πούτιν ήταν σχεδόν ειδυλλιακές και περνούσαν από τους πάντα ευχάριστους αλλά όχι και απολύτως ασφαλείς δρόμους του χρήματος.

 Σύμφωνα με το BBC, το κόμμα της Λεπέν, το εθνικό μέτωπο, είχε αποκλειστεί από τραπεζική χρηματοδότηση στη Γαλλία λόγω των ακραίων ρατσιστικών θέσεων που εξέφραζε (δεν είχε αγαπήσει ακόμα το mainstream η Λεπέν το 2014). Στην προσπάθειά της να χρηματοδοτήσει το κόμμα της, η Γαλλίδα πολιτικός κοίταξε προς τη Μόσχα και ο Πούτιν φαίνεται ότι ανταποκρίθηκε.

Εν τω μεταξύ, μία εβδομάδα πριν από τις εφετινές εκλογές, ρεπορτάζ που είδαν το φως της δημοσιότητας ανέφεραν ότι η Λεπέν είχε κάνει αίτηση για νέο δάνειο από τη Ρωσία το 2016, ένα χρόνο πριν από τις εκλογές του 2017 όταν και έφτασε στο δεύτερο γύρο για να χάσει (εύκολα) από τον Εμανουέλ Μακρόν.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ