Κοσμος

H συγγραφέας του «Πώς να σκοτώσετε τον άνδρα σας» κατηγορούμενη για τη δολοφονία του συζύγου της

Η Nancy Crampton κατηγορείται ότι πυροβόλησε τον σύζυγό της για να πάρει τα χρήματα από το ασφαλιστήριο

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η κατηγορούμενη για τη δολοφονία του συζύγου της συγγραφέας, Nancy Crampton
Nancy Crampton © Youtube

Nancy Crampton: Η συγγραφέας του βιβλίου «Πώς να σκοτώσετε τον άνδρα σας» κατηγορείται για τη δολοφονία του συζύγου της, Dan Brophy.

H συγγραφέας του «Πώς να σκοτώσετε τον άνδρα σας», Nancy Crampton, κατηγορείται για τη δολοφονία του συζύγου της, Dan Brophy το 2018. Η δίκη της ξεκίνησε μόλις τη Δευτέρα, παρά το γεγονός ότι είχε συλληφθεί ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2018. 

Ο θάνατος του Brophy παρέμεινε μυστήριο μέχρι τη σύλληψη της συζύγου του και οι αρχές δεν έχουν ανακοινώσει -τουλάχιστον δημόσια- την ύπαρξη άλλου υπόπτου για το έγκλημα. Η Nancy Crampton τέθηκε υπό κράτηση στο σπίτι της για σχεδόν τέσσερα χρόνια. Η συγγραφέας υποστηρίζει ότι είναι αθώα από την πρώτη στιγμή, ωστόσο, υπάρχουν στοιχεία που την «καίνε». 

Nancy Crampton - Dan Brophy: Το χρονικό της δολοφονίας και τα στοιχεία σε βάρος της συγγραφέως

Ο Dan Brophy δολοφονήθηκε ενώ προετοιμαζόταν για δουλειά στο Ινστιτούτο Μαγειρικής του Όρεγκον στο Νοτιοδυτικό Πόρτλαντ γύρω στις 7:30 π.μ. στις 2 Ιουνίου 2018. Ήταν μόνος σε μια κουζίνα. Βρέθηκε νεκρός στην τάξη όταν άρχισαν να φτάνουν οι μαθητές του. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχαν σημάδια βίας ή πάλης και κανένα σημάδι ληστείας. Ο Brophy είχε ακόμα μαζί του το πορτοφόλι του, το κινητό του τηλέφωνο και τα κλειδιά του αυτοκινήτου του. 

Έφερε δύο τραύματα από όπλο: ένα στην πλάτη και ένα στο στήθος. 

 

 

Οι κάμερες κυκλοφορίας δείχνουν το μίνι βαν της Nancy Crampton να πλησιάζει και να φεύγει από τους δρόμους της πόλης κοντά στο Ινστιτούτου, περίπου την ώρα που καταγράφηκε ο πυροβολισμός. Ο γείτονας της, Don McConnell, είπε στο KOIN-TV το 2018 ότι η Crampton δεν φαινόταν να είναι αναστατωμένη μετά τον θάνατο του Brophy. «Το παίρνει καλά, και αυτό είπα, ξέρετε, είπα ότι ίσως κάποιοι άνθρωποι μπορούν να χειριστούν τα πράγματα καλύτερα από άλλους», είπε ο McConnell.

Murder trial of former romance novelist accused of shooting husband begins

 

 

Nancy Crampton: Το πιθανό κίνητρο και το βιβλίο «Πώς να σκοτώσετε τον άνδρα σας»

Ο Ανώτερος Αναπληρωτής Εισαγγελέας της κομητείας, Multnomah Shawn Overstreet, είπε στους ενόρκους τη Δευτέρα ότι η Nancy Crampton είχε κίνητρο την απληστία και ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο 1,4 εκατομμυρίων δολαρίων. Η επικεφαλής δικηγόρος υπεράσπισης, Lisa Maxfield, είπε ότι τα οικονομικά της κατηγορούμενης επιδεινώθηκαν μετά το θάνατο του Brophy, θέλοντας έτσι να καταρρίψει τον ισχυρισμό ότι επωφελήθηκε από τα χρήματα του ασφαλιστηρίου. 

Κατά την έναρξη της δίκης τη Δευτέρα, ο δικαστής ανακοίνωσε ότι το δοκίμιο της θα αποκλειστεί από τα στοιχεία της δίκης.  Άλλωστε, πρόκειται για ένα βιβλίο που εκδόθηκε αρκετά χρόνια πριν τη δολοφονία του συζύγου της. Σε μια διαδικτυακή βιογραφία που παρουσιάζει τη δουλειά της, η Crampton Brophy γράφει ότι είναι «παντρεμένη με έναν σεφ. Ως αποτέλεσμα, υπάρχουν κοτόπουλα και γαλοπούλες στην αυλή μου, ένας υπέροχος λαχανόκηπος που επίσης καλλιεργεί, καπνό για εντομοκτόνο και ένα ζεστό γεύμα στο τραπέζι κάθε βράδυ». 

How to Murder your Husband - The SHOCKING Nancy Crampton-Brophy Case

Η δίκη αναμένεται να διαρκέσει επτά εβδομάδες.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ