- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Νότια Οσετία εξετάζει δημοψήφισμα για την ένταξη στη Ρωσία
Η περιοχή αποσχίσθηκε από τη Γεωργία το 2008
Νότια Οσετία: Εξετάζει το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος για την ένταξη στη Ρωσία τον Μάιο ή Ιούνιο.
Το ενδεχόμενο να θέσει σε δημόσια διαβούλευση την επανένωση της περιοχής με τη Ρωσία, αποκάλυψε ο ηγέτης της Νότιας Οσετίας, Ανατόλι Μπιμπίλοφ, της δημοκρατίας του Καυκάσου που έχει ντε φάκτο αποσχισθεί από τη Γεωργία.
«Πρέπει, ασφαλώς, να ζητήσουμε τη γνώμη του λαού και να φροντίσουμε να εκφραστεί ο λαός για την πιθανότητα ένωσης με τη Ρωσική Ομοσπονδία», είπε ο Ανατόλι Μπιμπίλοφ μιλώντας στη ρωσική τηλεόραση.
«Δεν είναι δύσκολο να γίνει χωρίς καθυστέρηση. Όπως λένε, είναι τεχνικό το ζήτημα», συνέχισε, διαβεβαιώνοντας ότι η επανένωση είναι «παμπάλαιο όνειρο» του λαού της Οσετίας.
Όπως είπε στο TASS η γραμματέας Τύπου του προέδρου, Ντίνα Γκασίγιεβα, οι διαδικασίες θα ολοκληρωθούν μετά τις προεδρικές εκλογές, οι οποίες θα διεξαχθούν στις 10 Απριλίου.
«Νομίζω ότι στις 10 Απριλίου, όταν θα διεξαχθούν οι εκλογές για Πρόεδρο της Δημοκρατίας στη Νότια Οσετία, οι ημερομηνίες για το δημοψήφισμα θα είναι ήδη σαφείς, και τότε θα ανακοινωθούν», είπε ο κ. Βοντολάτσκι, ο πρώτος Αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής της Κρατικής Δούμας για τις Υποθέσεις της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών.
«Μετά τις εκλογές και την ορκωμοσία του προέδρου θα αρχίσει αυτή τη διαδικασία. Νομίζω ότι δεν θα πάρει πολύ χρόνο, τον Μάιο ή τον Ιούνιο».
Εάν τελικά ενταχθεί στη Ρωσία η Νότια Οσετία, σκοπεύει να ενωθεί με τη Βόρεια Οσετία που βρίσκεται εντός των ρωσικών συνόρων.
Ποια είναι η Νότια Οσετία
Η Νότια Οσετία και η Αμπχαζία είναι οι δύο περιοχές του Καυκάσου που αποσχίστηκαν από τη Γεωργία. Η Ρωσία αναγνώρισε την ανεξαρτησία τους τον Αύγουστο του 2008, μετά τον πόλεμο με τη Γεωργία.
Από τότε, ρωσικές δυνάμεις σταθμεύουν μόνιμα και στις δύο αυτές περιοχές.
Την περασμένη εβδομάδα ο Μπιμπίλοφ ανακοίνωσε ότι έστειλε στην Ουκρανία στρατιώτες από τη Νότια Οσετία «για να βοηθήσουν στην προστασία της Ρωσίας».
Σημειώνεται ότι την Κυριακή, ο ηγέτης των αυτονομιστών του Λουχάνσκ, Λεονίντ Πασέτνικ, είπε ότι «στο εγγύς μέλλον» θα διεξαχθεί δημοψήφισμα για την ένωση της περιοχής με τη Ρωσία.
Ο ηγέτης των αυτονομιστών του Ντονέτσκ, Ντένις Πουσίλιν, συχνά μιλάει για μια ένωση με τη Μόσχα.
Πόλεμος-Ουκρανία: Συνεχίζονται αύριο οι διαπραγματεύσεις (LIVE)
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tι αναφέρουν για την αντισημιτική επίθεση
Φέρεται να εθεάθη μαζί με τον επιχειρηματία Μπλέικ Γουίν
Kατέγραφαν βίντεο με τα κινητά τους τηλέφωνα και εισέπνεαν νιτρώδες οξείδιο, γνωστό και ως «αέριο γέλιου»
Νεκρός, εκατοντάδες τραυματίες και 780 συλλήψεις μετά τους πανηγυρισμούς για το Champions League – Στο επίκεντρο η διαχείριση πλήθους και η βία στα γαλλικά προάστια.
Αντίποινα με drones και πυραύλους
Eκτιμά ότι η χώρα του βρίσκεται πλέον σε πιο ευνοϊκή στρατηγική θέση
Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 57 αστυνομικοί τραυματίστηκαν
Η κρίση αποδίδεται σε συνδυασμό παραγόντων
H νέα πραγματικότητα προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στην τοπική αλιευτική βιομηχανία
Τα επεισόδια ξέσπασαν στην περιοχή Πορτονόβα, βόρεια της Αυλώνας
Tο Παρίσι κάνει λόγο για «μεγάλο λάθος» του Μπενιαμίν Νετανιάχου
Οι αρχές σφράγισαν το κατάστημα για διοργάνωση μουσικών εκδηλώσεων που προωθούσε «παρεκκλίνουσες συμπεριφορές»
Η χώρα ψηφίζει στον πρώτο γύρο εν μέσω του χειρότερου κύματος βίας από το 2016
Ο Αμερικανός πρόεδρος σκληραίνει τη στάση του για τα πυρηνικά και τα Στενά του Ορμούζ
Τέσσερις τραυματίες
Aφού παραδέχθηκε τρεις κατηγορίες που αφορούσαν άσεμνο υλικό με ανηλίκους
Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη
Το ζήτημα αποκτά ιδιαίτερη σημασία δεδομένου ότι ο πρόεδρος πλησιάζει τα 80 χρόνια
Aρκετοί επιστήμονες εκφράζουν επιφυλάξεις για τα αποτελέσματα
Οι δύο καλλιτέχνες επρόκειτο να εμφανιστούν στο φεστιβάλ «Pulse of Gaia»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.