Κοσμος

Will Smith: Η Ακαδημία του ζήτησε να φύγει μετά το χαστούκι

«Θα μπορούσαμε να είχαμε χειριστεί την κατάσταση διαφορετικά», αναφέρει η ανακοίνωσή της

Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Will Smith: Η Ακαδημία του ζήτησε να φύγει από τα Oscars μετά το χαστούκι στον Chris Rock, αλλά εκείνος αρνήθηκε.

Η Ακαδημία Κινηματογράφου δίνει μία νέα διάσταση για το περιστατικό με το χαστούκι του Will Smith στον Chris Rock τη βραδιά της απονομής των Oscars 2022. Πιο συγκεκριμένα, με νέα δήλωσή της αποκαλύπτει ότι ζητήθηκε από τον Will Smith να αποχωρήσει από το Dolby Theatre μετά τα όσα συνέβησαν, αλλά εκείνος το αρνήθηκε.

«Τα πράγματα εξελίχθηκαν με τρόπο που δεν μπορούσαμε να προβλέψουμε. Θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι ο κ. Will Smith κλήθηκε να φύγει από την τελετή και αρνήθηκε, αναγνωρίζουμε επίσης ότι θα μπορούσαμε να είχαμε χειριστεί την κατάσταση διαφορετικά», αναφέρει χαρακτηριστικά η νέα ανακοίνωση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «People» η πλευρά του Will Smith αρνήθηκε να κάνει το οποιοδήποτε σχόλιο.



Η Ακαδημία είπε ότι ο Will Smith έχει την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον εαυτό του σε μια γραπτή απάντηση πριν το διοικητικό συμβούλιο συνεδριάσει ξανά στις 18 Απριλίου, τονίζοντας μάλιστα ότι τα πειθαρχικά μέτρα για τον αστέρα του Χόλιγουντ θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν αναστολή κι άλλες κυρώσεις, ακόμη και αποβολή του.

Στην ανακοίνωση, η Ακαδημία απηύθυνε επίσης συγγνώμη στον Chris Rock καθώς και σε όλους τους παρευρισκόμενους.

«Η ενέργεια του Will Smith στα 94α Όσκαρ ήταν ένα βαθύτατα συγκλονιστικό, τραυματικό γεγονός που παρακολουθήσαμε προσωπικά και τηλεοπτικά. Κύριε Chris Rock, σας ζητάμε συγγνώμη για όσα ζήσατε στη σκηνή μας και σας ευχαριστούμε για την αντοχή σας εκείνη τη στιγμή», αναφέρει.

«Ζητούμε επίσης συγγνώμη από τους υποψηφίους, τους καλεσμένους και τους θεατές μας για όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια μιας εορταστικής εκδήλωσης».

Will Smith: Η δημόσια συγγνώμη στον Chris Rock

Υπενθυμίζεται ότι ο Will Smith θέλησε να βάλει ένα τέλος σε όσα δημιούηργησε η αντίδρασή του στα βραβεία Όσκαρ 2022. Ο 53χρονος Αμερικανός ηθοποιός, ο οποίος την Κυριακή τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας) πήρε το χρυσό αγαλματίδιο στην κατηγορία Α΄ ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία «King Richard» μετά τη πρώτη συγγνώμη που ζήτησε απ΄ όλους μέσα στο Dolby Theatre για την ενέργεια του, θέλησε να ζητήσει και μια δεύτερη μέσα από τα social media.

Μάλιστα στο μήνυμα που ανάρτησε στο Instagram καταδικάζει τη βία και χαρακτηρίζει τη συμπεριφορά του απαράδεκτή και αδικαιολόγητη, τονίζοντας πως αντέδρασε συναισθηματικά για το «υπερβολικό» αστείο για την ιατρική κατάσταση της Τζάντα.

«Η βία σε όλες τις μορφές της είναι δηλητηριώδης και καταστροφική. Η συμπεριφορά μου στα χθεσινά βραβεία Όσκαρ ήταν απαράδεκτη και αδικαιολόγητη. Τα αστεία σε βάρος μου είναι μέρος της δουλειάς, αλλά ένα αστείο για την ιατρική κατάσταση της Τζάντα ήταν υπερβολικό για μένα και αντέδρασα συναισθηματικά.

Θα ήθελα να σου ζητήσω δημόσια συγγνώμη, Κρις. Ήμουν εκτός ορίων και έκανα λάθος. Ντρέπομαι και οι πράξεις μου δεν ήταν ενδεικτικές του άντρα που θέλω να είμαι. Δεν υπάρχει χώρος για βία σε έναν κόσμο αγάπης και καλοσύνης.

Θα ήθελα επίσης να ζητήσω συγγνώμη από την Ακαδημία, τους παραγωγούς της εκπομπής, όλους τους παρευρισκόμενους και όλους όσους παρακολουθούν σε όλο τον κόσμο. Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από την οικογένεια Γουίλιαμς και την οικογένεια μου King Richard. Λυπάμαι βαθιά που η συμπεριφορά μου έχει κηλιδώσει αυτό που ήταν ένα κατά τα άλλα υπέροχο ταξίδι για όλους μας», αναφέρει ο Σμιθ.

 

 

Chris Rock: Οι πρώτες δηλώσεις του μετά το χαστούκι του Γουίλ Σμιθ

Τις πρώτες του δηλώσεις για το συμβάν με το χαστούκι που δέχθηκε από τον Γουίλ Σμιθ στην τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ έκανε ο Chris Rock.

Ο γνωστός κωμικός μίλησε για το περιστατικό που μονοπώλησε το ενδιαφέρον από την μεγάλη βραδιά του παγκόσμιου κινηματογράφου λίγο πριν την παράστασή του στο «Wilbur Theatre» στη Βοστώνη.

Εκεί, οι θεατές τον υποδέχθηκαν με standing ovation αναγκάζοντάς τον να τους ευχαριστήσει για τη θερμή υποδοχή.

«Αφήστε με να κάνω το σόου μου. Πώς ήταν το Σαββατοκύριακό σας;» απευθύνθηκε στο κοινό.

Μιλώντας για το χαστούκι δήλωσε πως «δεν έχω να πω πολλά για ό,τι συνέβη. Οπότε αν ήρθατε να ακούσετε γι’ αυτό, τότε το μόνο που έχω να πω είναι ότι έγραψα ένα ολόκληρο σόου πριν από την Κυριακή. Η αλήθεια είναι πως ακόμη προσπαθώ να επεξεργαστώ ό,τι συνέβη. Σε κάποια στιγμή θα μιλήσω για το όλο θέμα και θα είναι σοβαρό, αλλά και αστείο».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις