- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Η Ουκρανία ζητά την απομάκρυνση των ρωσικών δυνάμεων από το Τσερνόμπιλ
Προειδοποιήσεις για κίνδυνο έκρηξης πυρομαχικών
Ουκρανία: Το Κίεβο αξιώνει από τη Ρωσία να αποσύρει τις δυνάμεις της από την περιοχή του Τσερνόμπιλ, προειδοποιώντας για κίνδυνο έκρηξης πυρομαχικών.
Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας προειδοποίησαν ότι υπάρχει κίνδυνος έκρηξης πυρομαχικών στον παροπλισμένο πυρηνικό σταθμό του Τσερνόμπιλ και ότι οι ρωσικές δυνάμεις που έχουν υπό τον έλεγχό τους τις εγκαταστάσεις θα πρέπει να αποσυρθούν από την περιοχή, δήλωσε σήμερα η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βερεστσούκ.
Η Ουκρανία ζήτησε από τη Ρωσία στις συνομιλίες που έγιναν χθες, Τρίτη, να επιτρέψει τη δημιουργία 97 ανθρωπιστικών διαδρόμων στις χειρότερα πληγείσες πόλεις και χωριά της Ουκρανίας, πρόσθεσε η ίδια.
"Αξιώνουμε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να λάβει αμέσως μέτρα για να αποστρατιωτικοποιήσει την ζώνη αποκλεισμού του Τσερνόμπιλ και να στείλει εκεί μια ειδική αποστολή του ΟΗΕ για να εξαλείψει τον κίνδυνο της επανάληψης μιας πυρηνικής καταστροφής", τόνισε η Βερεστσούκ.
Η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης ανακοίνωσε επίσης ότι συμφωνήθηκε να ανοίξουν σήμερα τρεις ανθρωπιστικοί διάδρομοι για την απομάκρυνση αμάχων από πόλεις που πολιορκούνται από τις ρωσικές δυνάμεις.
Οι ουκρανικές αρχές αναφέρουν βομβαρδισμούς έξω από το Κίεβο και στη βόρεια πόλη Τσερνίχιβ
Στο μεταξύ ο κυβερνήτης της περιφέρειας Τσερνίχιβ στη βόρεια Ουκρανία ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν βλέπει να υπάρχει μείωση στις ρωσικές επιθέσεις παρά τη δέσμευση της Μόσχας να περιορίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις εκεί.
"Το πιστεύουμε; Ασφαλώς και όχι", σημείωσε ο κυβερνήτης Βιατσεσλάβ Τσαούς σε μήνυμά του στην εφαρμογή Telegram.
"Η 'μειωμένη δραστηριότητα' του εχθρού στην περιφέρεια του Τσερνίχιβ σήμαινε πλήγματα στην (πόλη) Νιζίν, συμπεριλαμβανομένων και αεροπορικών, και ολονύκτια πλήγματα στο Τσερνίχιβ", πρόσθεσε ο κυβερνήτης της περιφέρειας Τσερνίχιβ.
Παράλληλα ο αντιδήμαρχος του Κιέβου Μίκολα Ποβορόζνικ δήλωσε σήμερα ότι βομβαρδισμοί ακούγονταν έξω από την ουκρανική πρωτεύουσα κατά τη διάρκεια της νύχτας, αλλά σημείωσε ότι το ίδιο το Κίεβο δεν βομβαρδίστηκε από τις ρωσικές δυνάμεις.
"Η νύχτα πέρασε σχετικά ήρεμα, με τον ήχο από σειρήνες και αυτόν από πυρά από μάχες γύρω από την πόλη, αλλά δεν υπήρξε βομβαρδισμός μέσα στην ίδια την πόλη", δήλωσε ο Ποβορόζνικ στην δημόσια τηλεόραση.
Την ίδια ώρα στη δυτική Ουκρανία, στην περιφέρεια του Χμελνίτσκι, βιομηχανικές εγκαταστάσεις δέχθηκαν τρία πλήγματα από τις ρωσικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα με τον περιφερειακό κυβερνήτη Σέρχι Χαμάλιι.
Ο ίδιος δεν διευκρίνισε περαιτέρω σχετικά με τους στόχους των πληγμάτων, αλλά σημείωσε ότι "εντοπίστηκαν" φωτιές και έγιναν έλεγχοι για να διευκρινιστεί αν υπήρχαν απώλειες.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εξειδικευμένος ιστότοπος για θέματα τέχνης απέδωσε το περιστατικό στην κακή κατάσταση των σωληνώσεων
Δεν είναι η πρώτη φορά που επιλέγουν τη δικαστική οδό
Σε εκτενή του συνέντευξη στην εφημερίδα Sunday Times
Το απαξιωτικό σχόλιο που έκανε προ δεκαπέντε ετών ο τότε διευθύνων σύμβουλος της Warner
Δεν ήταν η πρώτη φορά που το ζευγάρι απασχολεί τα social media
Τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία - Δεν συνδέεται με τρομοκρατία το περιστατικό
Αναστάτωση στο βρετανικό αεροδρόμιο - Τι δηλώνει η Μητροπολιτική Αστυνομία
Ο επικίνδυνος ρωσικός γεωπολιτικός επεκτατισμός δεν περιορίζεται στην Ανατολική Ουκρανία
Δημοφιλές νυχτερινό κέντρο τυλίχθηκε στις φλόγες - Οι περισσότεροι εγκλωβίστηκαν στο υπόγειο
Το να αποδίδουμε τη ρωσική επεκτατικότητα στη συμπεριφορά του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και της Ουκρανίας δεν στοιχειοθετεί ισορροπημένο επιχείρημα.
Η συζήτηση άνοιξε επί Φραγκίσκου, έπειτα από σχετικό αίτημα μοναχικών κοινοτήτων το 2016
Η μητέρα της κατέθεσε στο δικαστήριο ότι η κόρη της δεν αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας
Πέρασε ξυστά από λεωφορείο και «πέταξε» πάνω από δύο άλλα αυτοκίνητα
Το ενδιαφέρον δεν περιορίζεται στις χώρες με ανεξάντλητα κεφάλαια
Σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, το έγγραφο ήρθε σαν παγωμένο ντους
Την άφησε στο βουνό στους –20°C: ο σύντροφος της ορειβάτισσας οδηγείται σε δίκη
Την ευθύνη για την πράξη ανέλαβε μέσω κοινωνικών δικτύων η οργάνωση Take Back Power
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.