Κοσμος

Ζελένσκι: «Δύσκολες διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία αλλά προχωράμε»

Δραματική η κατάσταση για 100.000 αμάχους στη Μαριούπολη

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι χαρακτήρισε «δύσκολες» τις διαπραγματεύσεις με Ρωσία. Το μήνυμά του για τους Ρώσους πιλότους που βομβαρδίζουν. Τι είπε για τη Μαριούπολη.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι οι ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Ρωσία για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία είναι δύσκολες και ορισμένες φορές χαρακτηρίζονται από έντονη αντιπαράθεση, αλλά συμπλήρωσε ότι «βήμα-βήμα προχωράμε μπροστά».

Σε νέο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, ο Ζελένσκι ανέφερε επίσης ότι περίπου 100.000 κάτοικοι βρίσκονται στην πολιορκημένη Μαριούπολη, σε απάνθρωπες συνθήκες, χωρίς τρόφιμα, νερό και φάρμακα.

Ζελένσκι: Οι Ρώσοι πιλότοι «θα πληρώσουν» για τους βομβαρδισμούς

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι διεμήνυσε επίσης ότι οι πιλότοι της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, οι οποίοι δρουν στη χώρα του, θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη, θα «λογοδοτήσουν».

«Θα το πληρώσετε, με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο» δήλωσε. Και πρόσθεσε: «Σήμερα ή αύριο, δεν έχει και τόση σημασία. Το σημαντικό είναι πως είναι αναπόδραστο».

Αναφέρθηκε επίσης στον πιλότο ρωσικού μαχητικού που καταρρίφθηκε από τις ουκρανικές δυνάμεις στη Μαριούπολη. «Αυτό θα συμβεί σε όποιον σκοτώνει τον λαό μας, τον ειρηνικό λαό μας στην ειρηνική χώρα μας» ξεκαθάρισε.

Και συνέχισε, επισημαίνοντας ότι οι Ρώσοι πιλότοι μοιάζουν να μην αντιλαμβάνονται τη βαρύτητα των διαταγών που εκτελούν. «Το να σκοτώνεις άμαχους είναι έγκλημα» δήλωσε ο Ζελένσκι.

Το Κίεβο διατείνεται ότι ο ουκρανικός στρατός έχει καταρρίψει κάπου 100 ρωσικά μαχητικά και βομβαρδιστικά από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις