- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ζελένσκι: Είμαι έτοιμος να διαπραγματευτώ με τον Πούτιν
«Αν αποτύχουν, θα έχουμε τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο»
Βολοντίμιρ Ζελένσκι - Πόλεμος στην Ουκρανία: «Είμαι έτοιμος να διαπραγματευτώ με τον Πούτιν».
Σε μία δήλωση που προκαλεί ανησυχία προχώρησε ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, την ώρα που οι ρωσικές δυνάμεις έχουν περικυκλώσεις πόλεις - κλειδιά της Ουκρανίας.
Ο Ζελένσκι είπε σήμερα, 20 Μαρτίου, ότι είναι έτοιμος να διαπραγματευτεί με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, ωστόσο, προειδοποίησε ότι εάν αποτύχουν οι διαπραγμάτευσης, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι η μάχη μεταξύ των δύο χωρών θα οδηγήσει σε «έναν τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο».
«Είμαι έτοιμος για διαπραγματεύσεις μαζί του. Ήμουν έτοιμος τα δύο τελευταία χρόνια. Και νομίζω ότι χωρίς διαπραγματεύσεις δεν μπορούμε να τερματίσουμε αυτόν τον πόλεμο», είπε ο Ζελένσκι στο CNN, σε μια αποκλειστική συνέντευξη.
«Αν υπάρχει μόνο 1% πιθανότητα να σταματήσουμε αυτόν τον πόλεμο, νομίζω ότι πρέπει να εκμεταλλευτούμε αυτήν την ευκαιρία. Πρέπει να το κάνουμε αυτό. Μπορώ να σας πω για το αποτέλεσμα αυτών των διαπραγματεύσεων -σε κάθε περίπτωση, χάνουμε ανθρώπους σε καθημερινή βάση, αθώους ανθρώπους στο έδαφος», σημείωσε.
Ο ουκρανός πρόεδρος ανέφερε πως οι ρωσικές δυνάμεις έχουν έρθει για να μας εξοντώσουν, να μας σκοτώσουν.
«Μπορούμε να αποδείξουμε ότι είμαστε σε θέση να δώσουμε ένα ισχυρό χτύπημα, είμαστε σε θέση να αντεπιτεθούμε. Αλλά, δυστυχώς, η αξιοπρέπειά μας δεν πρόκειται να διαφυλάξει τις ζωές μας. Έτσι, νομίζω ότι πρέπει να χρησιμοποιήσουμε κάθε μορφή, κάθε ευκαιρία προκειμένου να έχουμε τη δυνατότητα διαπραγμάτευσης, τη δυνατότητα συνομιλίας με τον Πούτιν. Αλλά αν αυτές οι προσπάθειες αποτύχουν, αυτό θα σήμαινε ότι πρόκειται για έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο», τόνισε.
Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου φάνηκε θετικός για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, αναφέροντας πως οι δύο τους πλησιάζουν σε συμφωνία για «κρίσιμα ζητήματα».
Ουκρανία τώρα: Η Ρωσία διαλύει πόλεις, βομβαρδίζει αμάχους (LIVE)
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Μάικλ Φίλιπς δηλώνει ότι πάσχει από μικροφαλλία και μιλά ανοιχτά κατά του body shaming
Μετά το περιστατικό παρήγγειλε χάπι αντισύλληψης
Το σχέδιο αφορά κυρίως εποχικούς εργαζομένους
Η ανάλυση βασίστηκε σε ψηφιακά ίχνη χρήσης ιστοσελίδων και εφαρμογών
Στρατηγικά βομβαρδιστικά έπληξαν στόχους βαθιά στο εσωτερικό του Ιράν, αναφέρει η CENTCOM
Πώς θα επιλεγεί ο νέος ανώτατος ηγέτης
Οι δηλώσεις των ηγετών - Από την ανοιχτή καταδίκη του Σάντσεθ έως τις ελπίδες για «νέα εποχή» στην Τεχεράνη
«Η Τουρκία θα εντείνει τις επαφές σε όλα τα επίπεδα για άμεση κατάπαυση πυρός» δήλωσε ο τούρκος πρόεδρος
Έρευνα αποκαλύπτει θεαματική στροφή του παγκόσμιου οικονομικού εγκλήματος - Η Ρωσία στο επίκεντρο
Οι διπλωματικές συνομιλίες στη Γενεύη κατέρρευσαν σε 48 ώρες σε κλίμα έντασης, οδηγώντας στην έναρξη των βομβαρδισμών
Το Ιράν προειδοποιεί ότι θα συνεχίσει τα αντίποινα όσο διαρκούν οι επιθέσεις εναντίον του
Τιμήθηκε με πολυάριθμα παράσημα για τη δράση του
Μόνο το 2009 συμμετείχε σε περίπου 550 επίσημες εκδηλώσεις
Αυτή ήταν η καλύτερη ευκαιρία για να τους χτυπήσουμε
Διχασμένοι οι νομικοί για τις επιχειρήσεις - Τι προβλέπει ο Χάρτης του ΟΗΕ και το διεθνές δίκαιο
Ο λόγος που δεν εντοπίστηκαν για να αναχαιτιστούν
Αύξηση πυρηνικών κεφαλών ανακοίνωσε ο Γάλλος πρόεδρος από τη βάση του Λονγκ
Ο αριθμός των καταφυγίων καλύπτει περίπου το 45% του συνολικού πληθυσμού
«Η επίθεση του Ιράν στη βάση μας στην Κύπρο δεν είναι αντίποινα για τη στάση μας»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.