Κοσμος

Οι ευχαριστίες της ουκρανικής βουλής στην Ελλάδα (βίντεο)

Για την ανακατασκευή του μαιευτηρίου στη Μαριούπολη

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μαριούπολη: Η ουκρανική βουλή ευχαριστεί την Ελλάδα για την απόφαση ανοικοδόμησης του μαιευτηρίου
Μαριούπολη: Η ουκρανική βουλή ευχαριστεί την Ελλάδα για την απόφαση ανοικοδόμησης του μαιευτηρίου © EPA/ROMAN PILIPEY

Η ουκρανική βουλή ευχαριστεί την Ελλάδα για την απόφαση ανοικοδόμησης του μαιευτηρίου στη Μαριούπολη.

Με ανάρτησή της στον επίσημο λογαριασμό της στο twitter η Βουλή της Ουκρανίας ευχαριστεί την Ελλάδα για την απόφασή της να προχωρήσει στην ανοικοδόμηση του μαιευτηρίου στη Μαριούπολη.

«Thank you for your support!» (Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξη σας!), αναφέρει, παραθέτοντας τη σχετική ανάρτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την οποία γνωστοποιεί ότι:

«Η Ελλάδα είναι έτοιμη να ξαναχτίσει το μαιευτήριο στη Μαριούπολη, το κέντρο της ελληνικής μειονότητας στην Ουκρανία, μιας πόλης που είναι μέσα στην καρδιά μας και σύμβολο της βαρβαρότητας του πολέμου».

Πόλεμος στην Ουκρανία: To μαιευτήριο στη Μαριούπολη που καταστράφηκε από βομβαρδισμό

Η είδηση του βομβαρδισμού του μαιευτηρίου στη Μαριούπολη προκάλεσε διεθνή κατακραυγή. Το μαιευτήριο χτυπήθηκε κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής.

Russia destroys Ukrainian maternity hospital in Mariupol

«Μαριούπολη. Απευθείας χτύπημα των ρωσικών στρατευμάτων σε μαιευτήριο. Άνθρωποι, παιδιά είναι κάτω από τα συντρίμμια. Θηριωδία! Για πόσο ακόμη ο κόσμος θα είναι συνένοχος, αγνοώντας τον τρόμο; Κλείστε τον εναέριο χώρο τώρα! Σταματήστε τις δολοφονίες! Έχετε τη δύναμη αλλά φαίνεται να χάνετε την ανθρωπιά» έγραφε στο μήνυμά του ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι την ημέρα της επίθεσης.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι εικόνες από το μαιευτήριο στη Μαριούπολη

Οι φωτογραφίες της Ποντγκούρσκαγια με τη νεογέννητη κόρη της, που γλίτωσαν από το βομβαρδισμένο μαιευτήριο, έκαναν τον γύρο του κόσμου και έγιναν αντικείμενο ρωσικής προπαγάνδας.

Το γύρο του κόσμου έκανε και άλλη μία φωτογραφία, αυτή μιας γυναίκας πάνω σε φορείο. Ούτε η ίδια ούτε το μωρό της κατάφεραν να ζήσουν.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ